×
حسینی در نخستین رویداد ملی سیاست های پولی و بانکی کشور:

سیاست‌‌نویسی نباید در انزوا و خلاء صورت گیرد

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، با بیان اینکه سیاست نویسی نباید در انزوا و خلاء صورت گیرد، با انتقاد از برخی نگاه های انزواگرایانه در مورد نهادهای مالی بین المللی، گفت: نه تنها نباید منزوی شویم بلکه باید حضور فعالی در نهادهای مالی بین المللی داشته باشیم.

  • ۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۶
  • روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس
  • 8828 بازدید
  • ۰
  • سیاست‌‌نویسی نباید در انزوا و خلاء صورت گیرد

    نخستین رویداد ملی سیاست‌های پولی و بانکی کشور امروز(یکشنبه ۷ بهمن ماه ۱۴۰۳) با همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام و با حضور و سخنرانی بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس، سیدشمس‌الدین حسینی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام و اساتید و صاحبنظران حوزه و دانشگاه در حوزه علوم اقتصادی افتتاح شد.

    سید‌شمس‌الدین حسینی، در این نشست به نقد و بررسی پیش‌نویس حاضر شده در خصوص سیاست‌های کلی پولی و بانکی کشور پرداخت و نظرات خود را در این زمینه تبیین کرد.

    وی با بیان اینکه هر چقدر دایره موضوعات را محدودتر کنیم امکان علمی‌تر و تخصصی‌تر دیدن و نگاشتن سیاست‌ها وجود دارد، گفت: زمانی ما در مورد سیاست‌های قانونگذاری، زمانی در مورد سیاست‌های قانونگذاری اقتصادی و زمانی هم در مورد سیاست‌های بانکی و پولی صحبت می‌کنیم و معلوم است که هرچقدر محدوده موضوع کوچک‌تر می‌شود بحث تخصصی‌تر و تکنیکی‌تر می‌شود.

    رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، افزود: سیاست‌های پولی و بانکی یک سطح هنجاری دارد که در این پیش‌نویس هم مورد توجه قرار گرفته است مثل اینکه نظام بانکی ما نباید ربوی باشد. البته خود این مفاهیم هم جای بحث‌های فنی بسیاری دارد که البته این سطح هنجاری و کلان مسئله است.

    وی ادامه داد: اما بُعد مهم این سیاست‌ها، بحث‌های فنی و تکنیکی آن است که در این بخش دچار مشکلات و چالش‌های بسیاری هستیم؛ به عنوان مثال وقتی بحث کفایت سرمایه را مطرح می‌کنیم این دیگر یک بحث تخصصی است و نباید با نگاه هنجاری به آن نگریست.

    حسینی با بیان اینکه سیاست‌نویسی ما نباید در انزوا و خلاء صورت گیرد، توضیح داد: نمی‌توانیم به دور از تحولات جهانی سیاست بنویسم و انتظار موفقیت داشته باشیم؛ یعنی وقتی سیاستی می‌نویسم باید همه تحولات گذشته، آینده و تحولات بین‌المللی را مدنظر قرار دهیم.

    وی با بیان اینکه کشور ما از تحولات اقتصادی بین‌المللی متاثر است و نمی‌توانیم این امر را نادیده بگیریم، گفت: در پیش‌نویس سیاست‌های کلی پولی و بانکی کشور، تکلیف نگاه ما به این تحولات باید مشخص شود.

    حسینی توضیح داد: به عنوان مثال در حال حاضر در کشور بحث‌ پیمان‌های پولی دوجانبه و چندجانبه مطرح است و در این پیش‌نویس هم مطرح شده است اما بحث نکرده که نظام تسویه این پیمان‌ها به چه صورتی است.

    وی با انتقاد از برخی نگاه‌های انزواگرایانه در مورد نهادهای مالی بین‌المللی، گفت: نه تنها نباید منزوی شویم بلکه باید حضور فعالی در این نهاد‌ها داشته باشیم و تلاش کنیم کرسی و صندلی به دست بیاوریم.

    رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، سپس با مرور برخی از بندهای پیش‌نویس سیاست‌های کلی پولی و بانکی کشور، آنها را دچار آشفتگی، ضعف و کلی‌گویی دانست و تاکید کرد؛ باید با استفاده از ظرفیت نخبگان و در یک فرصت مناسب کمک کنیم تا این سیاست‌ها به نظام حکمرانی کشور کمک کنند.

    شایان ذکر است در ادامه نخستین رویداد ملی سیاست‌های پولی و بانکی کشور، با حضور اساتید و صاحبنظران اقتصادی، ۵ پنل تخصصی با عناوین سیاست پولی و ترتیبات ارزی و بایدها و نبایدهای استقلال بانک مرکزی، تنظیم گری و نظارت بانکی و حدود خلق پول بانکی، بانکداری اسلامی و انطباق عملیات بانکی با موازین اسلامی، نظام پرداخت و پدیده های نوظهور و نقش بانک‌ها در تأمین مالی بخش واقعی اقتصاد، به بحث و تبادل نظر حول این محورها خواهند پرداخت و جمع بندی مباحث مطرح شده در این نشست‌ها در بخش اختتامیه ارائه خواهد شد./پایان پیام

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=24753

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس