مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی نهادی پژوهشی است که با هدف تطبیق قوانین مصوب مجلس با دستورها و احکام شرع فعالیت میکند
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با اشاره به اینکه مراجع تقلید، حوزههای علمیه و علما ضامن حفظ اسلامیت نظام هستند. گفت: امروز دغدغه اصلی از حوزههای علمیه در کنار فعالیتهای جاری اعم از پژوهش، آموزش و تبلیغ، حل مسائل نظام است و یکی از مهمترین ظرفیتها برای حضور حوزههای علمیه در لبههای سیاستگذاری نظام، عرصه قانونگذاری است.
در جلسه شورای فقهی مرکز تحقیقات مجلس پیرامون تسعیر ارز:
جلسه شورای فقهی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با موضوع «ماهیت ارزهای خارجی و جواز شرعی قیمتگذاری ارز از سوی دولت» با حضور اعضای شورا برگزار شد.
قانون اخیر حجاب مصوب مجلس شورای اسلامی که دولت محترم از اجرای آن استنکاف کرد، شامل سه بخش است؛ بخشی از آن مربوط به حداقل پوشش زن و مرد است. بخش دیگری از آن تکلیف عوامل موثر در ترویج بیحجابی را مشخص میکند و بخشی از آن نیز مربوط به حجاب و عفاف اسلامی است.
امضای تفاهم نامه همکاری های مشترک میان مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و پژوهشگاه قوه قضائیه:
حجت الاسلام والمسلمین علی نهاوندی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و حجت الاسلام والمسلمین مهدی هادی رئیس پژوهشگاه قوه قضائیه در نشستی مشترک، اقدام به امضای تفاهم نامه همکاری مشترک بین این دو نهاد کردند.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه:
عضو جامعه مدرسین و عضو شورای عالی حوزههای علمیه با بیان اینکه مسائل اساسی کشور مانند بانکداری، تورم و حل چالشهای اساسی باید در دستور کار نظام قانونگذاری باشد، گفت: امروز کشور نیاز به کارهای تحقیقاتی صرفا کتابخانهای ندارد بلکه باید همه پژوهشها معطوف به میدان و رفع مشکلات مردم و نظام باشد و مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در این زمینه پیش قدم شود.
استاندار قم:
استاندار قم با تاکید بر ضرورت توجه به بسترهای فرهنگی و اجتماعی قوانین گفت: وجود تشکیلاتی مانند مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قم، نشانه اهمیت و توجه به ظرفیتهای این استان است.
نشست هوش مصنوعی در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار شد؛
نشست میز تخصصی هوش مصنوعی با حضور حجت الاسلام والمسلمین دکتر نهاوندی رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و دکتر بهروز مینایی دبیر ستاد توسعه فناوریهای هوش مصنوعی و رباتیک معاونت علمی رئیس جمهور، حجت الاسلام دکتر طباطبایی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم قضایی، دکتر فولادی قلعه مدیر گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه تهران و برخی متخصصان عرصه هوش مصنوعی در مرکز تحقیقات اسلامی مجلس برگزار شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
عضو مجلس خبرگان رهبری و مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه احکام فقهی اسلام توان پاسخگویی و رفع نیازهای فردی و اجتماعی بشر را دارد، گفت: نگاههای فقهی مبتنی بر فقه کلان در ابعاد مختلف اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی قابلیت رفع مشکلات کشور را دارد و مرکز تحقیقات اسلامی مجلس باید نگاه های کلان فقه نظام در عرصههای قانونگذاری و سیاستگذاری را دنبال کند.
مسابقه طراحی شعار مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در دوره (تحول و تعالی) با رویکرد (مساله محوری و نتیجه گرایی در چرخه تقنین) برگزار میشود.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با اشاره به انتظارات جامعه از نهاد دین برای توجه به مسائل اجتماعی گفت: درگذشته بیشتر انتظارات از نهاد دین در حوزه مباحث آموزشی، پژوهشی و تبلیغی بود، اما امروزه حوزههای علمیه به عنوان متولیان نهاد دین، باید فراتر از مباحث نظری و تبلیغی به سمت حل مسائل نظام اجتماعی بر اساس مقتضیات زمان گام بردارند.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس از بیتوجهی به نظرات فقهی در برخی قوانین رد شده توسط شورای نگهبان انتقاد کرد و تأکید بر لزوم توجه بیشتر به شریعت در فرآیند قانونگذاری داشت.
قالیباف:
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: امیدواریم طی یک سال دیگر به نقطهای برسیم که ۱۲ هزار قانون کشور که حدود ۷۰ هزار مقررات و آئیننامه از قبال آن منتشر شده است را با تنقیح به ۳ هزار برسانیم.
محمدباقر قالیباف از دو کتاب که اخیراً به همت مرکز تحقیقات اسلامی مجلس چاپ و منتشر شده است، در نشست هماندیشی جمعی از علمای این مرکز، رونمایی به عمل آورد.
جمعی از علما با محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار کردند.
به مناسبت هفته پژوهش، هم اندیشی فعالان و پژوهشگران مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با حضور رئیس مرکز، برخی اعضای شورای فقهی و مدیران گروه های علمی برگزار شد.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با اشاره به مجموعه تلویزیونی “آقای قاضی” در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران گفت: نیازهای تقنینی مردم مقدم بر نیازهای قضایی است، بیشتر و مقدم بر تولید و پخش برنامه استدیویی آقای قاضی باید “آقای قانون” را تولید کرد.
آیتالله محمد مهدی شب زنده دار جهرمی در دیدار با رئیس و اعضای علمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: این مرکز اگر به نقطه مطلوب برسد، میتواند الگویی برای کشورهای اسلامی در تدوین قوانین بر اساس مبانی دینی باشد.
رئیس کتابخانه تخصصی علوم حدیث با اشاره به اینکه کشور در عرصههای مختلف باید به صورت متوازن پشرفت کند، گفت: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به عنوان بازوی فکری و اندیشهای مجلس باید استفاده از ظرفیت های فقهی و دینی، پیشنهادات مناسبی را در قالب طرح به مجلس شورای اسلامی جهت رفع مشکلات کشور ارائه دهد.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس:
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با بیان اینکه در چرخه قانونگذاری علاوه بر مراحل تدوین، تصویب، تایید و اجرا نیاز به گفتمان سازی برای پذیرش اجتماعی داریم، گفت: اگر بخواهیم در عرصه حکمرانی موفق عمل کنیم باید زمینه پذیرش اجتماعی قانون را در جامعه ارتقاء دهیم و رسانه در این زمینه نقش بسیار حساس و تعیین کننده ای برعهده دارد.