به گزارش صبح مجلس؛ سید محسن موسویزاده با تبریک روز دانشجو به تمام دانشجویان ایران زمین در سراسر دنیا، گفت: جایگاه علمی ایران در برنامه هفتم توسعه باید به رتبه ۱۴ جهانی برسد، قطعا رسیدن به این رتبه بالای علمی در سطح ملی و بین المللی محقق نمیشود مگر با تقویت مراکز علمی و دانشگاهی کشور؛ کمیسیون آموزش به گزینش اساتید برتر صاحب مقالات، تحقیقات و درجات علمی بالا تاکید بسیار دارد.
بهبود وضعیت معیشتی اساتید در کمیسیون آموزش پیگیری میشود
نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر بهبود شرایط معیشتی اساتید دانشگاهها، افزود: پیگیری بهبود وضعیت معیشتی اساتید از جمله موضوعات قابل رسیدگی توسط اعضای کمیسیون آموزش در دوره دوازدهم است، نشستهای متعددی را با وزیر علوم برای حل این مسئله تشکیل داده تا در بودجه سال آینده حقوق اساتید و عضو هیات علمی دانشگاهها به صورت ویژه دیده شود.
مجلس تلاش میکنند تا میزان وام پرداختی صندوق رفاه دانشجویان در سال ۱۴۰۴ افزایش یابد
وی با بیان اینکه ردیف اعتبارات ویژه برای صندوق رفاه دانشجویان در بودجه سال آینده دیده خواهد شد، گفت: اعضای کمیسیون تلاش میکنند تا میزان وام پرداختی صندوق رفاه دانشجویان در سال ۱۴۰۴ افزایش یابد، این مهم میتواند کمک حال وضعیت اقتصادی دانشجویان باشد.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با تاکید بر تقویت بنیه علمی ایران در جهانی که به سرعت به سمت هوش مصنوعی در حرکت است، ادامه داد: تغییرات علمی جهان به سرعت نور در حال پیشروی است و ایران نباید جایگاه علمی کسب کرده را از دست بدهد، کمیسیون آموزش تلاش کرد تا با برگزاری نشستهای مختلف با وزیر علوم و معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان مسئله هوش مصنوعی و جایگاه ایران در بهره گیری از این صنعت را مشخص کند، عقب ماندگی ایران در عرصه هوش مصنوعی میتواند خسارت جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.
وی با بیان اینکه ظرفیت شرکتهای دانش بنیان فرصت استثنایی در توسعه هوش مصنوعی هستند، اظهار داشت: بهره برداری ایران از هوش مصنوعی بی تردید نیازمند اعتباراتی در لایحه بودجه است، برای تقویت این عرصه قطعا از دانشگاهها و دانشجویان فعال این عرصه استفاده خواهیم کرد؛ بی تردید همانگونه که در تمام زمینههای علمی کشور رشد داشتهایم در حوزه توسعه هوش مصنوعی نیز پیشرفت خواهیم داشت.
سالمندی ایران تهدیدی جدی برای کل کشور
موسویزاده با اشاره به افزایش سن ازدواج جوانان به ویژه قشر تحصیلکرده جامعه، تاکید کرد: در حال حاضر سالمندی ایران تهدیدی جدی محسوب میشود، برای رهایی از این بحران باید شرایط تسهیل ازدواج جوانان در کشور فراهم شود؛ در حال حاضر موضوع ازدواج تنها مسئله اعتبار و بودجه نیست، متاسفانه با برخی از موضوعات فرهنگی فاصله گرفتهایم بررسی این مسئله باید از خانوادهها آغاز شود.
تاخیر در ازدواج دانشجویی تنها مربوط به مسائل اقتصادی نیست
وی با تاکید بر اینکه مجلس هر ساله در خصوص افزایش وام ازدواج از حداکثر توان خود بهره میگیرد، اظهار داشت: مسائل اقتصادی تنها دلیل تاخیر ازدواج جوانان نیست بلکه مسائل فرهنگی هم در آن دخیل هستند، در مورد وام ازدواج دانشجویی، مسکن دانشجویان متاهل و حتی فرزندآوری باید حمایتهای لازم صورت پذیرد، باز تاکید میشود تمام مسائل در تاخیر ازدواج به موضوعات اقتصادی مرتبط نیست بلکه مباحث فرهنگی هم در این مهم بسیار دخیل هستند.
موسوی زاده با انتقاد از مهاجرتنخبگان علمی کشور، ادامه داد: زمانیکه شرایط برای مهاجرت نخبگان کشور ما در آن سوی مرزها فراهم میشود بی تردید مهندسان، پزشکان، پرستاران و…. مهاجرت خواهند داشت، باید در باغ سبز کشورهای خارجی برای نخبگان ایرانی در داخل گشوده شود تا ماندن را به رفتن ترجیح دهند، اشتغال مهمترین موضوع برای دانشجویان است، بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار هستند و این موضوع دلیلی برای مهاجرت آنها است، با رشد تولید باید شرایط کار را برای دانشجویان فراهم کنیم و ظرفیت کار را بالا ببریم.
عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قوه مقننه تلاش میکند با تصویب قوانین کارآمد از حداکثر توان خود بهره بگیرد، خاطرنشان کرد: قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار توسط مجلس میتواند شرایط ماندگاری تحصیلکردهها در کشور فراهم کند./پایان پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.