به گزارش صبح مجلس؛ هیات اعزامی به باکو با مجنون ممداف وزیر کشاورزی آذربایجان دیدار و گفت وگو کردند.
محمدجواد عسگری رئیس هیأت پارلمانی کشورمان در این دیدار گفت: توفیقی شد مسئولان کشورهای همسایه، دوست و برادر خودمان را در این اجلاس ملاقات کردیم؛ برگزاری موفق اجلاس کاپ ۲۹ را تبریک عرض می نماییم.
وی ادامه داد: یکی از مسائل مشترک ما مسائل اقلیمی و بالاخص مسائل دریای خزر است که نیازمند همراهی و همکاری کشورهای حاشیه دریای خزر است. دریای خزر با مشکلات جدی زیست محیطی روبرو است و این مشکلات باید با همکاری یکدیگر برطرف شود.
رئیس هیأت پارلمانی کشورمان با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی و کمیسیون کشاورزی بطور تخصصی آماده است که در قالب یک برنامه زمان بندی شده با کشورهای حاشیه دریای خزر درخصوص مسائل و مشکلات این حوزه گفتگو و تبادل نظر داشته باشد، افزود: ظرفیتهای کشاورزی در کشور ما منحصر بهفرد است، در حوزه صادرات محصولات کشاورزی ما آمادگی داریم که تمام نیازهای کشور آذربایجان را تامین کنیم. مناسب است که تجار و بازرگانان دو کشور به ایران و آذربایجان سفر نمایند و از نزدیک با ظرفیت های تجاری یکدیگر آشنا شوند.
عسگری اضافه کرد: برای برگزاری این اجلاس، جمهوری اسلامی ایران کمک کرد تا وسائل و تجهیزات این اجلاس که در حدود ۵۰۰ کانتینر بود از طریق خلیج فارس به کشور آذربایجان در اسرع وقت منتقل شود و این امر نشان دهنده نگاه مثبت ایران به کشور آذربایجان است.
وی ادامه داد: ما ۱۴ هزار متخصص و پژوهشگر در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی داریم که می توانیم تعدادی از آنها را جهت تبادل دانش به آذربایجان اعزام کنیم و حدود ۲۵۰ هزار دانشجو در مقاطع لیسانس تا دکترا داریم که مشغول به تحصیل در رشته مهندسی کشاورزی هستند و متخصصان مباحث کشاورزی هستند.
رئیس هیأت پارلمانی کشور با اشاره به اینکه در حوزه بحث صنایع تبدیلی و تکمیلی توانستهایم به تکنولوژیهای خوبی دست پیدا کردیم، گفت: استفاده از فناوری نانو و پرتودهی هستهای در بخش کشاورزی مقالات خوبی را تبدیل به محصول کردیم که همین موارد می تواند کمک کننده به کشور آذربایجان در حوزه کشاورزی باشد.
عسگری بیان داشت: باتوجه به وجود قرابتهای زیادی که میان ایران و آذربایجان وجود دارد بالاخص استان های هم مرز وجود دارد ظرفیتهای مناسبی برای مراودات و تعاملات گستردهتر میان دو کشور است.
در ادامه این دیدار، مجنون ممد اف وزیر کشاورزی جمهوری آذربایجان نیز گفت: همانگونه که به درستی اشاره داشتید میان ایران و آذربایجان قرابتهای تاریخی و فرهنگی زیادی وجود دارد که همین امر سبب میشود تا ما بتوانیم در سطح گسترده تری با یکدیگر تعامل داشته باشیم.
وزیر کشاورزی جمهوری آذربایجان ادامه داد: کشاورزان ما محصولات کشاورزی ایران بالاخص برنج را خیلی دوست دارند و از ما می خواهند که زمینه همکاری در حوزه محصولات کشاورزی بیشتر شود.
وی بیان کرد: ما به عنوان مسئول باید کمک کنیم تا روابط میان دانشکده ها و مراکز علمی و پزوهشی را ارتقاء دهیم. براساس اطلاعات ما بذرهایی در ایران تولید می شود که مقاوم در برابر گرما و خشکسالی است. همکاری ها در این زمینه ها باعث عمیق تر شدن روابط میان دو کشور خواهد شد. من در عین حال ظرفیت هایی خوبی برای مبارزه با بیماری های گیاهی و دامداری می بینم. در صورت تبادل تجربیات مطمئنا به نتایج خیلی خوبی دست پیدا خواهیم کرد./پایان پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.