راهپیمایی بزرگ مردم ایران همزمان با تعطیلات نوروز که بخش عمدهای از مردم در شهرهای بزرگ از جمله تهران در سفرهای نوروزی به سر میبرند، معرفت موجود را به واقعیت عینی سرمایه بالای اجتماعی جمهوری اسلامی در ایستادگی بر آرمان آزادی قدس بر اساس حقیقت شعارهای انقلاب تبدیل کرد.
محمد معتمدیزاده، نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی در یادداشتی نوشت:
واکنش علی خضریان به اظهارات گروسی؛
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: ایران مطابق با مقررات بینالمللی و حقوق خود در زمینه استفاده از انرژی هستهای، هیچ تخلفی نداشته و رفتار آژانس باید بر اساس اصول فنی و نه سیاسی تنظیم شود.
چالش زمانبندی و سیاستهای کلان؛
تعجیل در انتخابات ریاست جمهوری و ایجاد فاصله با انتخابات شوراها، چالش تمدید دوره یا پایبندی به قانون را داغ کرده است. مصوبات مجلس و سیاستهای کلی نظام برهمزمانی انتخابات تأکید دارند، اما تصمیمگیری در این زمینه همچنان پیچیده است.
قانون اخیر حجاب مصوب مجلس شورای اسلامی که دولت محترم از اجرای آن استنکاف کرد، شامل سه بخش است؛ بخشی از آن مربوط به حداقل پوشش زن و مرد است. بخش دیگری از آن تکلیف عوامل موثر در ترویج بیحجابی را مشخص میکند و بخشی از آن نیز مربوط به حجاب و عفاف اسلامی است.
نگرش قطبی و سیاهوسفید به سیاست و قدرت، فضای سیاسی را به دو بخش کاملاً متضاد تقسیم میکند و هرگونه امکان گفتوگو و وفاق ملی را از بین میبرد. این رویکرد نهتنها به تشدید تنشهای سیاسی و شکافهای اجتماعی دامن میزند، بلکه با حذف صدای مخالف و استفاده ابزاری از قانون، بحرانی عمیق در فرهنگ سیاسی ایجاد میکند. برای خروج از این وضعیت، تغییر نگرش و پذیرش تفاوتها بهجای تخریب رقبا، ضروری است.
آلیانی، کارشناس بانکی و اقتصادی، در یادداشتی به چالشهای سیستم بانکی ایران از جمله تحریمها، ناترازیهای مالی، تسهیلات دستوری و دخالتهای دولت اشاره کرد و از دولت چهاردهم خواست تا با اجرای اصلاحات ساختاری، استقلال بانکها را افزایش داده و نقش آنها را در توسعه اقتصادی کشور تقویت کند. وی همچنین استفاده از تجربیات موفق جهانی را راهحلی کلیدی برای بهبود وضعیت اقتصادی ایران دانست.
یکی از مهمترین اخبار روز جامعه طی هفتههای گذشته، بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ در مجلس شورای اسلامیبود که شاهد انعکاس مثبت و شایسته رسانه ملی در پوشش اخبار و جزئیات آن در صحن علنی و کمیسیون تلفیق بودیم.
رییس کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس شورای اسلامی در یادداشتی به تشریح اقدامات تقنینی و نظارتی کمیسیون متبوع خود در ۶ ماه نخست اجلاسیه اول مجلس و همچنین برنامههای این کمیسیون برای دوره دوازدهم مجلس پرداخت.
موسی احمدی ضمن بیان برخی از اهداف و برنامههای اولویتدار این کمیسیون،بر ضرورت انجام نقش تقنینی و نظارتی نمایندگان با هدف کاهش مشکلات کشور تاکید کرد.
حجتالاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی در یادداشتی به مناسبت روز مجلس، نظارت بر نحوه انجام برنامههای مرتبط با حوزه فرهنگ در برنامه هفتم توسعه و پیگیری تقویت و توسعه شرکتهای دانشبنیان، فناوریهای نو و هوش مصنوعی در حوزه فرهنگ را از اولویتهای این کمیسیون در دوره پیش رو برشمرد.
عبدالناصر همتی در یادداشتی با عنوان “همکاری دولت و مجلس، کلید موفقیت اقتصادی کشور” به نقش مهم قانون گذاری و نظارتی قوه مقننه در رفع مسائل کشور پرداخت.
رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس اهداف این کمیسیون و اقدامات آن را تشریح کرد.
کمیسیون صنایع و معادن مجلس در دوره جدید به بررسی موضوعات کلیدی از جمله اصلاح قانون معادن، ساماندهی بازار خودرو، مشکلات صنعتگران و تولیدکنندگان پرداخته و با تمرکز بر تسویه ارزی و چالشهای صادراتی در حال پیگیری اصلاحات قانونی و نظارتی است.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اولویتهای تقنینی و نظارتی این کمیسیون، از تمرکز بر موضوعاتی مانند اصلاح قانون کار، تبدیل وضعیت ایثارگران، حمایت از بازنشستگان و مددجویان، و بررسی لوایحی همچون منع خشونت علیه زنان خبر داد.
رئیس کمیسیون آیین نامه داخلی مجلس در یادداشتی به مناسبت «روز مجلس» به بازتعریف کمیسیونهای تخصصی با هدف ساماندهی و افزایش تعداد آنها به عنوان یکی از اهداف این کمیسیون در دور دوازدهم اشاره کرد.
انتشار فهرست «بیاثرترین نمایندگان مجلس دوازدهم» به دلیل غیبت نمایندگان در مجلس، واکنشهای زیادی را برانگیخته است. در این یادداشت به نکات مهمی که در این گزارش لحاظ نشدهاست میپردازیم.
بحران در صنعت نساجی ایران:
در نیمه اول سال، صنعت نساجی ایران با مجموعهای از چالشهای اقتصادی روبهرو بوده است. رکود شدید در بازار، مشکلات ارزی و واردات بیرویه پارچه، از جمله مهمترین معضلات فعالان این صنعت به شمار میروند. در این شرایط، تولیدکنندگان داخلی با کمبود مواد اولیه، قطعیهای مکرر برق و مشکلات نقدینگی مواجهاند و از دولت خواستهاند تا با حمایت از تولید ملی و اعمال محدودیتهای ارزی، به این بحران پایان دهد.
علی حجازیان، پژوهشگر شهرسازی و معماری، با تأکید بر ضرورت تفکیک وزارت راه و شهرسازی، معتقد است این اقدام میتواند با تمرکز بیشتر بر حوزههای مسکن و حملونقل، به بهبود عملکرد و ارتقای تخصصی در هر بخش منجر شود.