×

خبرهای مهم

دهنوی، قربان‌زاده و خاندوزی عضو هیئت تطبیق مجلس شدند

با حکم رئیس مجلس شورای اسلامی، سه نفر به عنوان عضو جدید هیئت بررسی و تطبیق مصوبات دولت با قوانین شدند.

قانون عفاف و حجاب در موعد مقرر ابلاغ می‌شود

دبیر دوم کمیسیون فرهنگی مجلس، شایعات درباره تعویق قانون عفاف و حجاب را تکذیب کرد و از ابلاغ آن تا پایان ماه جاری خبر داد.

رئیس فراکسیون ورزش:

موضوع دو شغله بودن روسای فدراسیون‌ها باید حل شود

محمد مهدی فروردین عنوان کرد: باید از ظرفیت کسانی که در حوزه مدیریت فدراسیون‌های ورزشی تجربه لازم را دارند استفاده کنیم.

کاهش سهم نفت در بودجه به ۳۰ درصد و تمرکز بر درآمدهای پایدار

عضو هیات رئیسه مجلس با تأکید بر اصلاح ساختار بودجه ۱۴۰۴ گفت: سهم نفت در بودجه به ۳۰ درصد کاهش یافته است و تمرکز بیشتری بر درآمدهای پایدار مانند مالیات و مولدسازی انجام شده است.

حمایت مجلس از گردشگری و مسکن

حمایت از گردشگری، کاهش هزینه‌های انرژی در صنایع دستی و توسعه زیرساخت‌های مسکن ملی و ساماندهی بافت‌های فرسوده، محور دو مصوبه مهم امروز مجلس بود.

آیا غیبت به معنای بی‌اثری است؟ بازخوانی یک گزارش پرسروصدا درباره نمایندگان مجلس

انتشار فهرست «بی‌اثرترین نمایندگان مجلس دوازدهم» به دلیل غیبت‌ نمایندگان در مجلس، واکنش‌های زیادی را برانگیخته است. در این یادداشت به نکات مهمی که در این گزارش لحاظ نشده‌است می‌پردازیم.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها:

تغییرات انتخابات شوراها؛ حرکت به سوی انتخابات تناسبی و قدرت گرفتن احزاب

نمایندگان مجلس با حمایت از طرح تناسبی شدن انتخابات شوراهای شهر و روستا، معتقدند این طرح می‌تواند به تقویت فعالیت احزاب و افزایش پاسخگویی آنها منجر شود. هدف از این تغییر، حرکت به سوی یک سیستم حزبی با حضور تفکرات مختلف در نهادهای شهری و روستایی است.

عضو کمیسیون اقتصادی:

ایران مال؛ نمود فساد ناشی از خلق پول بانک‌ها و نقض قوانین اسلامی

حسین صمصامی، به تضادهای موجود بین بانکداری بدون ربا و عملکرد بانک‌ها اشاره کرد و آن را عامل فساد در پروژه‌هایی مانند “ایران مال” دانست. وی از قدرت خلق پول توسط بانک‌ها به عنوان یکی از مشکلات اصلی نظام بانکی کشور یاد کرد.

عضو مجمع نمایندگان استان خوزستان:

انتصاب‌های سیاسی در صنایع خوزستان، مانع توسعه و رشد اقتصادی

محمد امیر، نماینده اهواز، ضمن انتقاد از انتصاب‌های سیاسی در شرکت‌های بزرگ استان خوزستان، اظهار داشت که برای پیشرفت و توسعه استان، لازم است افراد متخصص و اقتصادی در راس صنایع قرار گیرند.

سخنگوی کمیسیون تلفیق اعلام کرد:

مصوبات کلیدی بودجه ۱۴۰۴ در زمینه معیشت، سلامت و توسعه شهری

رحیم زارع، از مصوبات کلیدی کمیسیون تلفیق برای حمایت از معیشت مردم، ایثارگران و توسعه شهری از جمله معافیت واردات آمبولانس و انتشار اوراق مالی اسلامی برای حمل‌ونقل عمومی خبر داد.

پیشنهاد کاهش تعرفه واردات خودروهای نو به صحن علنی مجلس می‌رود

تاجگردون اعلام کرد که پیشنهاد کاهش تعرفه واردات خودروهای نو که پیشتر در کمیسیون تلفیق رأی نیاورد، در بررسی بودجه ۱۴۰۴ در صحن علنی مجلس مطرح می‌شود.

نایب‌رئیس دوم کمیسیون انرژی:

ناترازی انرژی به دلیل فرهنگ مصرف نادرست و کمبود تولید است

نایب‌ رئیس دوم کمیسیون انرژی، گفت: که ناترازی انرژی در کشور ناشی از مصرف بی‌رویه و نبود سرمایه‌گذاری کافی در تولید است و خواستار تغییر رویکردها برای بهره‌برداری بهینه از منابع انرژی شد.

نگاهداری در نشست امکان سنجی تصویب قانون جامع خانواده:

قانون جامع خانواده، پراکندگی در قوانین موجود را حل می‌کند

رئیس مرکز پژوهش های مجلس در نشست امکان سنجی تصویب قانون جامع خانواده با اشاره به ۳ سطح گفتمانی، چالش ها، فرصت ها و الزامات و مقدمات تهیه قانون جامع خانواده، گفت: نوشته شدن این قانون پراکندگی در قوانین فعلی را از بین می برد.

گفتگوی تلفنی قالیباف و المشهدانی در مورد تحولات منطقه و حمایت از فلسطین

روسای مجالس ایران و عراق طی تماس تلفنی با اشاره به چالش‌های منطقه و اقدامات آمریکا و رژیم صهیونیستی، بر اهمیت اتحاد دو کشور در حمایت از محور مقاومت و تقویت همکاری‌های پارلمانی تأکید کردند. قالیباف از رئیس مجلس عراق دعوت کرد برای گسترش این همکاری‌ها به تهران سفر کند.

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس:

مجلس با افزایش قیمت بنزین مخالف است

محمد بهرامی سیف‌آباد معتقد است کاهش واردات بنزین بدون توجه به بهینه‌سازی به اجرای سیاست‌های قیمتی منتهی می‌شود که مجلس به شدت با این مهم مخالف است.

بحران در صنعت نساجی ایران:

رکود، واردات بی‌رویه و مشکلات ارزی در نیمه اول سال

در نیمه اول سال، صنعت نساجی ایران با مجموعه‌ای از چالش‌های اقتصادی روبه‌رو بوده است. رکود شدید در بازار، مشکلات ارزی و واردات بی‌رویه پارچه، از جمله مهم‌ترین معضلات فعالان این صنعت به شمار می‌روند. در این شرایط، تولیدکنندگان داخلی با کمبود مواد اولیه، قطعی‌های مکرر برق و مشکلات نقدینگی مواجه‌اند و از دولت خواسته‌اند تا با حمایت از تولید ملی و اعمال محدودیت‌های ارزی، به این بحران پایان دهد.

سخنگوی کمیسیون اصل نود:

پیگیری‌های کمیسیون اصل ۹۰ نتیجه داد/ بازگشت ۱۳.۵ هزار میلیارد تومان به خزانه کشور

با پیگیری‌های مستمر کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، ۱۳.۵ هزار میلیارد تومان از حقوق بیت‌المال به خزانه کشور بازگشت. این موفقیت در نتیجه رسیدگی به تخلفات در زنجیره تأمین کالاهای اساسی پس از حذف ارز ترجیحی به دست آمد، اما همچنان برخی از بخش‌های زنجیره مانند شرکت‌های پخش و عمده‌فروشان نیازمند اصلاح و نظارت دقیق‌تر هستند.

صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس