به گزارش مجلس فوری، محمد وحیدی نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با اشاره به کلید خوردن طرح تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان، عنوان کرد: یکی از موضوعاتی که همواره مورد توجه مجلس یازدهم و به ویژه کمیسیون آموزش بوده مسئله صندوق ذخیره فرهنگیان است که مدیریت آن با فراز و نشیبهای بسیاری مواجه بوده است.
یک میلیون و ۶۰۰ هزار معلم شاغل و بازنشسته در صندوق ذخیره فرهنگیان سهام دار هستند
نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی افزود: بر اساس آمار، یک میلیون و ۶۰۰ هزار معلم شاغل و بازنشسته در این صندوق سهام دار هستند که برابر مصوبه قانونی، بین ۳ تا ۵ درصد از حقوق و مزایای ماهیانه معلمان به این صندوق واریز میشود و همین میزان سهم نیز باید از طرف دولت به صندوق واریز شود.
دولت در پرداخت سهم خود به صندوق قصور داشته است
وحیدی تصریح کرد: بر همین اساس، کمیسیون آموزش وظیفه دارد به عنوان متولی حوزه آموزش کشور، نظارت بر دستگاههای ذیربط را داشته باشد و چندین مرتبه از وزرای قبلی نظارت بر صندوق را مطالبه داشتیم ولی گزارشات مشخصی به کمیسیون ارائه نشد، همچنین دولت در پرداخت سهم خود کوتاهیهایی داشته که به خوبی از این ظرفیت نیز استفاده نشده است.
وی از جمع آوری امضا برای تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان خبر داد و گفت: بر اساس اخباری که داریم برخی از حوزههای صندوق زیان ده بوده و انتصاباتی در صندوق انجام شده و بعضاً نفراتی که دارای شناخت و تخصص کمتری هستند، در مسند مدیریتهای مختلف قرار گرفتند.
نبود شفافیت در نحوه مدیریت صندوق یکی از محورهای اصلی تفحص
نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس تصریح کرد: محورهای تحقیق و تفحص در چند موضوع اساسی بوده که مهمترین آن عملکرد صندوق در بخش اجرایی، اداری و ارائه گزارش به مجلس بوده که در این حوزهها شفافیت وجود ندارد.
وی محور بعدی تفحص را عدم واگذاری سهام برشمرد و گفت: با وجود اینکه قولهای مکرری در این زمینه داده شده و بخشی از آن نیز تبلیغاتی هم شده است اما واگذاری واقعی به سهام داران انجام نگرفته است.
وحیدی تصریح کرد: هولدینگهای صندوق ذخیره فرهنگیان نیز باید در بورس ثبت میشد ولی این اقدام نیز هنوز نهایی نشده است.
پرداخت حقوقهای نامتعارف به اعضای هیأت مدیره و هیأت امنای صندوق
این نماینده مردم در مجلس یازدهم افزود: همچنین گزارشهایی از پرداختیهای نامتعارف به اعضای هیأت مدیره و هیأت امنا دریافت کردهایم که لازم است در این زمینه نیز شفاف سازی صورت گیرد.
نماینده مردم بجنورد، مانه، سملقان، جاجرم، گرمه، راز و جرگلان در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: همچنین اساسنامه صندوق باید از مصوبه هیأت وزیران برخوردار میشد که بهره مند نشد و امیدواریم این تحقیق و تفحص منجر به تصمیمات مثبت شود.
ماهانه ۱۵۰ میلیارد تومان از حقوق فرهنگیان به حساب صندوق واریز میشود
وی اضافه کرد: در حال حاضر میانگین ماهیانه ۱۵۰ میلیارد تومان در سراسر کشور از حقوق بیش از ۶۵۰ هزار معلم کسر و به صندوق ذخیره فرهنگیان واریز میشود که هیچ خروجی برای معلمان ندارد و فقط افرادی که بازنشسته میشوند، عددی بسیار ناچیز دریافت میکنند.
نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری یادآور شد: تحقیق و تفحص با امضای مجلس فوری به هیأت رئیسه وصول و پس از آن از طرف هیأت رئیسه به کمیسیون تخصصی واصل میشود؛ کمیسیون تخصصی وظیفه دارد جلسه ای میان متقاضیان طرح و دستگاه ذی ربط برگزار و نهایتا گزارش جلسه را به صحن مجلس ارائه کند. سپس در صحن علنی رأی گیری و در صورت رأی مثبت هیأت تحقیق و تفحص کار خود را آغاز میکند.
منبع: خانه ملت
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.