به گزارش نمایندگان، مصطفی رضاحسینی قطب آبادی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در رابطه با مولفه های ایجاد مشارکت بالا در انتخابات آینده کشور، بیان کرد: یکی از نکاتی که رهبری در دیدارهای اخیرشان با نمایندگان و قبلا نیز در بحث انتخابات به آن اشاره داشتند بحث مشارکت مردم و رقابت سالم است و توصیه ایشان این بود که ما نمایندگان در سال آخر به گونه ای رفتار و عمل کنیم که زیبنده مجلس انقلابی باشد.
دشمنان به دنبال تضعیف انتخابات هستند
وی در ادامه تصریح کرد: بحث مهمی که پیرامون فرمایشات مقام معظم رهبری مطرح است بحث مشارکت مردم در انتخابات، چگونگی آن و حداکثری بودن مشارکت است، چیزی که کشور به شدت به آن نیاز دارد. کشورهای اروپایی و آمریکا فضایی ایجاد کرده اند و مثل همیشه به دنبال این هستند که ببیند در انتخابات و مناسبت ها مشارکت در کشور پایین آمده و این امر باعث می شود که برنامه هایشان علیه ما را بیشتر پیش ببرند و الان نیز منتظرند که مهمترین رویداد سال جاری یعنی انتخابات مجلس که بسیار مهم و حساس است را تضعیف کنند.
نماینده مردم شهربابک در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه طبیعی است که در انتخابات پیش رو مباحثی پیرامون اینکه مشارکت پایین است داغ شده ولی در واقع اینگونه نیست، عنوان کرد: موفقیت در این عرصه و آزمون سخت علت و شرط دارد؛ برای مشارکت، همه اقشار باید اجازه ورود داشته باشند و باید به همه سلیقه ها در عرصه کاندیداتوری اجازه ورود داده شود. اگر قرار باشد که از یک طیف خاص بخواهند وارد عرصه انتخابات شوند و صلاحیت ها به گونه ای رد شود که شائبه ایجاد کند، این بهانه دست دشمن می دهد و دلگرمی را از مردم می گیرد، بنابراین باید در تأیید صلاحیتها و اجازه ورود احزاب، گروه ها و افراد به عرصه انتخابات فضا باز باشد.
باز بودن فضا به معنای ورود افراد بدون شرایط نیست
رضاحسینی در عین حال خاطرنشان کرد: باز بودن فضا به این معنا و منزله نیست که خدای ناکرده کسانی که واجد شرایط نیستند وارد عرصه شوند، نه اینگونه نیست و کسی چنین چیزی را طلب نمی کند، چراکه ما آنقدر شهید داده ایم و آنقدر سختی برای این نظام کشیده شده که نمی خواهیم ۴۳ سال تلاش را به دست کسانی بسپریم که واجد شرایط نیستند.
وی در ادامه اظهار کرد: نکته ای که بعد از ۳۸ سال کار سیاسی و انتخاباتی می خواهم بگویم این است که باید ببینیم افرادی که وارد عرصه انتخابات می شوند چه کسانی هستند، قطعا افرادی که وابسته به سازمان های جاسوسی هستند و عملا با دشمن و بیگانه کار می کنند وارد این عرصه نمی شوند و اگر هم بیایند طبیعی است که باید رد صلاحیت شوند. همچنین کسانی که به بیت المال دست درازی داشته اند و سوء استفاده مالی کرده اند طبیعی نیز جایگاهی در بین مردم ندارند، بنابراین اینکه این فرد اصولگرا یا اصلاح طلب بوده و بحث های سلیقه ای باید کنار گذاشته شود.
دستگاه های مرتبط با انتخابات باید هوشیار باشند
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی یادآور شد: آفتی که الان پیش می آید و به خصوص در شهرستان ها بیشتر لمس می شود این است که برخی افراد که فاقد مسئولیت هستند به نیابت و نمایندگی از دستگاه های مرتبط و مسئول صحبت می کنند و شائبه ای را در شهرستان ها ایجاد می کنند که مثلا فلان کاندیدا رد است که این موضوع در مردم دلسردی ایجاد می کند و زنگ خطری را به صدا در می آورد، لذا دستگاه های مرتبط باید هوشیار باشند و افرادی را که جوسازی می کنند و از الان دارند بنا بر سلیقه و به زعم خود افراد را تأیید یا رد می کنند مورد پیگرد قرار دهند. چون به نظرم کار اینگونه افراد کاری شبیه دشمن است که تفرقه و دلسردی ایجاد می کند و این افراد حق ندارند در مورد مردم و کاندیداها اظهار نظر پیش از موعد و خارج از عرف کنند.
رضاحسینی در خصوص نقش احزاب در ایجاد مشارکت بالا در انتخابات بیان کرد: متأسفانه در کشور ما احزاب آنطور شکل نگرفته اند و شاید یکی از حلقه های کلیدی مفقود در بحث سیاسی کشور ما نبود احزاب مشخص آنگونه که در سایر ممالک وجود دارد، باشد. مثلاً از قدیمی ترین و اولین احزابی که در کشور داریم حزب مؤتلفه اسلامی است که ۶۰ سال سابقه فعالیت دارد و به طور منظم در همه عرصه ها معقولانه ورود می کند. اما آنچه که در کشور بیشتر مطرح است بحث اصولگرا و اصلاح طلب است که متأسفانه در خود اصولگرایان و اصلاح طلب ها نیز یکپارچگی در عرصه سیاسی را نمی بینیم.
اختلاف نظر داخلی بین احزاب باعث شده که نقش خود را پررنگ ایفا نکنند
وی افزود: اگر در انتخابات با لحاظ بی طرفی به احزاب اصلاح طلب یا اصولگرا فضا داده شود که کاندیداهایتان را معرفی کنید، اما باز هم اختلاف وجود دارد و مثلاً در یک شهرستان به فرض ۶ نفر کاندیدای اصولگرا به میدان می آیند که بین خود آنها نیز درباره اینکه کدام یک از این ۶ نفر به عنوان نماینده آن حزب معرفی شود و بقیه پشت سر او قرار گیرند مشکل وجود دارد و در طیف اصلاح طلب نیز این مشکلات هست و این موارد باعث شده که اعضاء هم نتوانند نقش خود را به صورت پررنگ ایفا کنند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: باید این افراد معیارهایی را برای ورودشان به عرصه دارا باشند تا واجد شرایط شوند، اما عمدتاً افرادی که وارد می شوند تمکین نمی کنند و این تعدد و تکثر کاندیداها باعث می شود که رأی ها خرد شده و نماینده ای با رأی کمی بالا بیاید، اما اینکه این فضا باز شود تا جریانات بتوانند افرادشان را با سلائق مختلف که جامعه نیاز دارد معرفی کنند، بسیار مهم است. امروز جوانها سلائقی را می پسندند که با نسل جوان و علم و تکنولوژی روز سر و کار داشته باشد و با کسی که ایده و نظر قدیمی و سنتی دارد نمی توانند کار کنند و بر این اساس طبیعی است که اقبالی برای حضور در عرصه انتخابات نشان ندهند، بنابراین باید جمیع جهات در نظر گرفته شود.
اختلاف سلیقهها در انتخابات باید کنار گذاشته شود
رضاحسینی با بیان این که به عنوان نماینده مردم به دوستان و کسانی که برای ایران و مردم و نظام دل می سوزانند می گویم که باید اختلاف سلیقههای فردی را کنار بگذارند، گفت: افراد بدون توجه به بحث قدرت و جایگاه هایی که ممکن است به دست بیاورند باید بدانند مهمترین مسأله حفظ کشور و نظام است. همچنین باید به این موضوع توجه داشته باشند که خیلی ها پشت مرزها کمین کرده اند تا ببینند خللی در کشور ایجاد شود و ضربه ای بزنند.
وی در پایان تأکید کرد: هم انتخاب شوندگان و انتخاب کنندگان و هم کسانی که در مقام تصمیم گیری برای صلاحیت ها قرار دارند، هوشمندانه برخورد کنند و بهانه به دست کسی ندهند، چراکه اگر اینگونه باشد قطعاً مشارکت هم بالا می رود و ما می توانیم انتخابات پرشور و مؤثری داشته باشیم و در کنار آن مجلسی قوی با نظریه ها و آرای مختلف داشته باشیم که بتواند مسائل کشور را به امید خدا به سرمنزل مقصود برساند.
منبع: ایسنا
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.