×

مسیر توسعه و نجات هر کشوری از تقویت نظام آموزشی آن کشور می‌گذرد

نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی با انتقاد از عدم اولویت مهارت آموزی دانش آموزان و دانشجویان در بین مسئولان نظام آموزشی کشور، گفت: بی تردید مسیر توسعه و نجات هر کشوری از تقویت نظام آموزشی آن کشور می‌گذرد.

  • ۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۲:۴۶
  • ۰
  • مسیر توسعه و نجات هر کشوری از تقویت نظام آموزشی آن کشور می‌گذرد

    به گزارش نمایندگان، مهدی اسماعیلی نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در مورد مهارت آموزی دانش آموزان و دانشجویان بعد از فراغت از تحصیل، گفت: متولیان نظام آموزشی کشور باید سند محتواهای آموزشی را به گونه‌ای طراحی کنند که بعد از فارغ التحصیلی دانش آموزان و دانشجویان از مدارس و دانشگاه‌ها منجر به ایجاد یک مهارت و تخصص بین آنها شود.

    مهارت آموزی با اُفت چشم گیری روبرو  بوده است

     نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سهم مدارس و دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای در مهارت آموزی دانش آموزان و دانشجویان، ‌تاکید کرد: مهارت آموزی در مدارس فنی و حرفه‌ای و دانشگاه‌ها سهم بسیاری در پیشرفت کشور خواهد داشت، طبق برنامه ۵ ساله ششم توسعه مقرر شد سهم رشته‌های فنی حرفه‌ای و مهارتی در آموزش و پرورش  به ۵۰ درصد برسد که متاسفانه این رقم در ۳۶ درصد متوقف ماند و همچنین این رقم در دانشگاه‌ها با نرخ ۳۰ درصد در نظر گرفته شده بود که در میزان ۲۰ درصد باقی ماند.

    وی تصریح کرد: مهارت آموزی دانش آموزان و دانشجویان متاسفانه جزو اولویت‌های اول مسئولان نظام آموزشی کشور نیست، مسئولان هر چه زودتر باید سمت و سوی تحصیلات دانش آموزان را تعیین کنند که بعد از فارغ التحصیلی آنان دارای یک مهارت بوده و به عنوان کارآفرین در جامعه ظهور کنند.

    عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای در خصوص تجدید نظر در نظام نامه آموزشی و ایجاد توانمندی‌های فنی و حرفه‌ای، گفت: مسئولان هرچه زودتر باید در نظام نامه آموزشی کشور تجدید نظر داشته باشند، تا دانش آموزان و دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی جویای کار و یا بیکار نباشند.

    اسماعیلی با بیان اینکه مهارت آموزی دانش آموزان و دانشجویان اقدام موثری است، یادآور شد: ایجاد توانمندی‌های فنی و حرفه‌ای و مهارتی در فارغ التحصیلان  باید از بالاترین اهداف دانشگاه‌ها و مدارس کشور، باشد؛ البته رسیدن به این هدف چندان اقدام ساده‌ای نیست و امکانات، تجهیزات و محتواهای آموزشی متناسب با این رویکرد باید در اختیار متولیان امر قرار گیرد.

    وی در خصوص خلاء‌های مهارت آموزی در مراکز آموزشی، یادآور شد: تقویت جایگاه رشته‌های فنی و حرفه‌ای و مهارتی در آموزش و پرورش از رویکرد و اولویت‌های اصلی کمیسیون آموزش وتحقیقات مجلس در سال ۱۴۰۲ است، حتی در لایحه بودجه ۱۴۰۲ به بررسی این مسئله تاکید ویژه‌ای شد اما با تمام این تفاسیر دولت باید توجه اساسی به مسئله مهارت آموزی دانش آموزان داشته باشد.

    انتهای پیام

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=3975

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس