به گزارش صبح مجلس؛ محمد رشیدی با اشاره به بحران کمآبی در کشور، اظهار کرد: قطعیهای طولانیمدت آب در طول روز مشکلات بسیاری را برای مردم به وجود آورده و این معضل، همراه با قطعی برق، زندگی روزمره مردم را با اختلال مواجه کرده است. اگر برای رفع این مشکل راهحلی اتخاذ نشود، آسیبهای اجتماعی و اقتصادی آن در ماههای پیشرو تشدید خواهد شد.
وی با انتقاد از تعلل در تشکیل سازمان بهینهسازی مصرف انرژی، گفت: براساس ماده ۴۶ قانون برنامه هفتم توسعه، باید «سازمان بهینهسازی مصرف انرژی» با هدف نظارت و پیگیری عملکرد دستگاههای مختلف در زمینه بهینهسازی مصرف انرژی، مستقیما زیر نظر دولت و رئیسجمهور ایجاد شود اما تاکنون اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.
رشیدی تاکید کرد: تشکیل این سازمان تاثیر بسزایی در کاهش ناترازی در تمامی حوزههای انرژی از جمله مصرف سوخت، گاز، برق و حتی آب دارد؛ براساس برآورد کارشناسان، در صورت تشکیل این سازمان و اجرای سیاستهای بهینهسازی، حداقل ۳۰ درصد صرفهجویی در مصرف انرژی در بخشهای مختلف کشور ممکن خواهد بود. این میزان صرفهجویی میتواند بخش مهمی از ناترازی انرژی در کشور را جبران کرده و اثرات اقتصادی قابل توجهی به همراه داشته باشد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس ادامه داد: در کنار این موضوع، باید به الزامات دیگر برنامه هفتم نیز توجه داشت. از جمله ماده ۳۳ برنامه هفتم توسعه که بر ضرورت اجرای الگوی کشت در کشور تاکید دارد. اجرای الگوی کشت متناسب با اقلیم و منابع آبی هر منطقه میتواند نقش کلیدی در مدیریت پایدار منابع آب ایفا کند؛ بیتوجهی به این الگو باعث هدررفت گسترده منابع آبی، بهویژه در بخش کشاورزی شده است.
رشیدی استفاده از تجارب جهانی را یکی از راهکارهای مؤثر برای عبور از بحران کمآبی عنوان و اظهار کرد: بسیاری از کشورها با موفقیت توانستهاند مصرف بهینه و بازچرخانی آب را در دستور کار قرار دهند که نمونه آن توسعه سیستمهای آبیاری قطرهای پیشرفته، استفاده از آبهای خاکستری و تصفیه فاضلاب برای مصارف کشاورزی است.
وی نقش آموزش عمومی در اصلاح الگوی مصرف آب را حیاتی دانست و افزود: رسانهها باید مسئولانهتر در حوزه فرهنگسازی صرفهجویی آب عمل کنند. آگاهیبخشی به جامعه، تغییر ذهنیت مصرفگرایانه و آموزش همگانی از مهمترین مأموریتهای رسانهها در شرایط فعلی بحران کمآبی است.
رشیدی با تاکید بر اهمیت مشارکت مردمی در مقابله با بحران آب، گفت: تا زمانی که مردم احساس نکنند نقش مؤثری در مدیریت منابع دارند، اقدامات دولت بهتنهایی کافی نخواهد بود. حمایت از نهادهای مدنی و آموزش در مدارس میتواند پایههای مصرف مسئولانه را در جامعه نهادینه کند.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس همچنین بر لزوم بازنگری در سیاستهای آبی کشور تأکید کرد و افزود: بدون اصلاح نظام تخصیص آب، اجرای دقیق الگوی کشت، مقابله با برداشتهای بیرویه و برخورد قاطع با مصارف غیرمجاز، امکان مدیریت پایدار آب وجود ندارد. ما باید به سمت حکمرانی هوشمندانه، علمی و شفاف در حوزه آب و انرژی حرکت کنیم، چراکه بدون آن توسعه پایدار ممکن نخواهد بود./پایان پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.