×
مجتبی یوسفی:

باید در حوزه حکمرانی انرژی تجدید نظر کنیم

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت:تشکیل "سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی" به منظور مدیریت یکپارچه و متمرکز در حوزه بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش مصرف انرژی مورد تاکید است.

  • ۲۹ تیر ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۰
  • ایکانا
  • 1003 بازدید
  • ۰
  • باید در حوزه حکمرانی انرژی تجدید نظر کنیم

    به گزارش صبح مجلس؛ مجتبی یوسفی؛ عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با اشاره به موضوع تشکیل سازمان بهینه سازی و مدیریت راهبردی انرژی ،گفت:یکی از موضوعاتی که باید در رویکردهای حکمرانی تغییر کند،حوزه انرژی است.حوزه انرژی فقط حوزه قیمت گذاری روی محصولات انرژی نیست و این آدرس غلط دادن است؛زمانی از حوزه انرژی باید صحبت کنیم که در سمت تقاضا ایستاده‌ایم و یا در موضوع قیمت‌ها صحبت می‌کنیم، باید در حوزه حکمرانی انرژی تجدید نظر کنیم.

    عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: با همین مبنا در مجلس یازدهم و در زمان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در ماده ۴۶، با حرکت به سمت بهینه سازی، در اصلاح مصرف انرژی و بهره‌وری به جای سیاست‌های شکست خورده افزایش قیمت انرژی و یا محدودکردن توزیع مانند قطعی برق، موضوعاتی لحاظ کردیم.

    نماینده مردم اهواز در مجلس درباره قطعی برق مطرح کرد:قطعی برق هم مردم را دچار مشکل کرده، همینطور صنعت و اشتغال را. خصوصاً مردم استان‌های جنوبی کشور با وجود خاموشی ها،دچار مشکلات بیشماری می شوند. یعنی وقتی برق صنعت و معادن قطع می‌شود؛ مستقیم با معیشت مردم سرو کار دارد و این تغییرات مثل یک سونامی شروع می‌شود و حدود یک ماه بعد آثار تخریبی و تورمی خود را روی قیمت مصالح ساختمانی ،مواد اولیه‌ی صنایع و پتروشیمی ها و غیره می گذارد.

    یوسفی با اشاره به مصوبات در کمیسیون تلفیق،ادامه داد: در نتیجه در ماده ۴۶ برنامه هفتم ما موضوع بهینه سازی را در نظر گرفتیم و موضوع تشکیل سازمان مدیریت و بهینه سازی انرژی تصویب شد.

    وی ضمن قدردانی از کمیسیون انرژی مجلس به دلیل تلاش‌ها در زمینه بهینه سازی انرژی ادامه داد :حرکت مجلس به سمت بهینه سازی انرژی یک کار مترقی بود و موضوع ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید افراد را به موضوع صرفه‌جویی تشویق می‌کند.

    نماینده مردم درمجلس دوازدهم با اشاه به اینکه تشکیل “سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی” به منظور مدیریت یکپارچه و متمرکز در حوزه بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش مصرف انرژی در کشور است، مطرح کرد:  مقرر شد این سازمان با هدف رفع مشکلات و گلوگاه‌های موجود در این حوزه و همچنین ایجاد هماهنگی بین‌بخشی در این زمینه تشکیل شود و  با ادغام نهادهای مرتبط، یک متولی واحد برای مدیریت تقاضای انرژی ایجاد شود.

    عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه طبق برنامه هفتم توسعه که در تاریخ ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ به دولت ابلاغ شد، دولت موظف بوده برای مدیریت متمرکز مصرف انرژی و کاهش شدت آن، سازمانی با عنوان «سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی» را زیرنظر رئیس‌جمهور تشکیل دهد،تصریح کرد: این سازمان باید با ادغام شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت، ساتبا و ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت تاسیس شود و اساسنامه آن ظرف سه‌ماه به تصویب هیات وزیران برسد. اما با وجود الزام برنامه اما تاکنون خبری از تصویب تشکیل این سازمان توسط هیات وزیران نیست و ضرورت دارد دولت در راستای موضوع مهم پدافند غیرعامل همچنین کاهش ناترازی ها به تصویب و ابلاغ اساسنامه و همچنین تعیین مسول این سازمان مهم همت گمارد./پایان پیام

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=29881

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    vjukNS لطفاً کد نمایش داده شده را وارد نمایید.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس