×
عضو کمیسیون اجتماعی:

حذف سامانه نانینو، اولین گام اصلاح در حوزه نان خواهد بود

در پی اعتراض‌های نانوایان و تذکرات نمایندگان مجلس، سامانه پرحاشیه نانینو برچیده شد. علی جعفری‌آذر، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو، با اعلام این خبر گفت حذف این سامانه می‌تواند نقطه آغاز اصلاحات جدی در سیاست‌های حوزه آرد و نان باشد؛ به‌ویژه در شرایطی که نظام چندنرخی آرد همچنان چالشی بزرگ برای دولت و نانوایان باقی مانده است.

  • محمدامین سالاری محمدامین سالاری
  • ۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۶
  • 4822 بازدید
  • ۰
  • حذف سامانه نانینو، اولین گام اصلاح در حوزه نان خواهد بود

    علی جعفری‌آذر، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به مشکلات ساختاری در نظام توزیع آرد و نان، خواستار اصلاح فوری سیاست‌های دولت در این حوزه شد و گفت: تا زمانی که قیمت آرد در کشور سه‌نرخی است، هیچ نظارتی بر بازار نان نتیجه‌بخش نخواهد بود.

    وی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی صبح مجلس درباره وضعیت سامانه نانینو گفت: پس از تذکراتی که بنده و دیگر نمایندگان دادیم، این سامانه که باعث بروز نارضایتی‌هایی شده بود، برچیده شده است. به گفته او، داده‌های اشتباه سامانه باعث تحلیل‌های غلط و تصمیم‌گیری‌های نادرست شده بود.

    جعفری‌آذر با اشاره به مهم‌ترین چالش‌های حوزه نانوایی اظهار داشت: جدای از موضوع بیمه و مشکلات معیشتی نانوایان که باید با نگاه حمایتی پیگیری شود، مسئله اصلی تفاوت فاحش میان قیمت آرد سهمیه‌ای و آرد آزاد است. او گفت: وقتی کیسه ۴۰ کیلویی آرد سهمیه‌ای ۵۰ هزار تومان و همان آرد در بازار بالاتر از ۷۵۰ هزار تومان است، هیچ سازوکاری برای نظارت و بازرسی کارساز نخواهد بود.

    عضو کمیسیون اجتماعی ادامه داد: امروز در کشور سه نوع قیمت برای آرد وجود دارد؛ آرد نوع یک، آرد نوع دو و آرد صنعتی. همین مسئله باعث شده نانوایی‌هایی که در یک موقعیت جغرافیایی قرار دارند، نان را با تفاوت قیمت ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان عرضه کنند.

    نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر لزوم اصلاح فوری نظام قیمت‌گذاری آرد گفت: دولت باید به‌جای چند نرخی بودن، ابتدا آرد یارانه‌ای را تک‌نرخی کند و در مرحله بعد به سمت آزادسازی کامل پیش برود، البته به شرطی که یارانه آن مستقیماً به مردم پرداخت شود.

    جعفری‌آذر افزود: آزادسازی کنترل‌شده آرد می‌تواند حتی به کاهش قیمت نان در بازار آزاد کمک کند، چون در حال حاضر قیمت‌ها رها شده و هیچ نظارتی بر آن‌ها نیست. او تأکید کرد که نان قوت غالب مردم، به‌ویژه اقشار ضعیف جامعه است و باید هرگونه اصلاح قیمتی با پرداخت جبرانی به مردم همراه باشد.

    عضو کمیسیون اجتماعی در پایان گفت: اگر دولت تصمیم به اصلاح نظام آرد دارد، باید اول مابه‌التفاوت قیمت را به مردم پرداخت کند و سپس برای اجرای آزادسازی اقدام نماید؛ در غیر این صورت، آسیب جدی به سفره مردم وارد خواهد شد.

    در این راستا، دو کارزار عمومی با عناوین «درخواست احقاق حقوق صنف نانوایان» و «درخواست بازنگری فوری در اجرای سامانه نانینو به‌دلیل آسیب به معیشت نانوایان و تهدید امنیت غذایی» راه‌اندازی شده‌اند که تا لحظه تنظیم این خبر، مجموعاً موفق به جذب ۸۴۹۴ امضا از سوی شهروندان و فعالان صنفی شده‌اند./پایان پیام

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=28739

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    nigJts لطفاً کد نمایش داده شده را وارد نمایید.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس