به گزارش صبح مجلس؛ پیمان فلسفی، نایبرئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون کشاورزی پویا و امور عشایر در گفتوگو با خبرنگار خانه ملت، با اشاره به وضعیت نابسامان بازار مواد غذایی کشور، بر لزوم ثبات در سیاستگذاری و واگذاری امور اجرایی به بخش خصوصی تأکید کرد.
وی ادامه داد: محصولات غذایی و مواد مورد نیاز سفره مردم باید به شکلی پایدار تأمین شوند، اما طی سالهای اخیر، سیاستهای متنوع و خلقالساعه باعث بروز شوک و تنش در بازار مواد غذایی شده است.
فلسفی با انتقاد از افزایش چندباره قیمتها در مدت کوتاه گفت: دلیلی ندارد در یک سال، قیمت نهادههایی مانند شیر و سایر مواد غذایی چندین بار افزایش یابد؛ در حالی که سازوکارهای قانونی مانند شورای قیمتگذاری محصولات اساسی و ستاد تنظیم بازار وجود دارند و باید به درستی عمل کنند.
وی با اشاره به نقش دولت در تنظیم بازار افزود: دولت باید سیاستگذاری واردات و صادرات را به نحوی ساماندهی کند که موجب کاهش قیمتها و ثبات بازار شود. لازم است امور اجرایی در حوزه تجارت خارجی به بخش خصوصی واگذار شود و دولت صرفاً نقش تسهیلگر، ناظر و پشتیبان را ایفا کند.
نایبرئیس کمیسیون کشاورزی مجلس تصریح کرد: برای تأمین کالاهای اساسی و مواد غذایی، ۸.۵ میلیارد دلار و برای دارو نیز حدود ۳ میلیارد دلار بودجه تخصیص یافته است. بنابراین، هیچ دلیلی برای افزایش قیمت کالاهای اساسی وجود ندارد و تنها عامل قابل اشاره، سوءمدیریت است.
وی با اشاره به واردات گوشت در سال گذشته گفت: در حالی که تولید داخلی مازاد داشت، واردات گوشت انجام شد و همین امر موجب زیان دامداران شد. اگر یارانه واردات به تولیدکنندگان داخلی اختصاص یابد و گوشت با قیمت مناسب از آنها خریداری شود، میتوان این محصولات را ارزانتر به دست مصرفکننده رساند.
فلسفی در پایان تأکید کرد: به اندازه کافی توانایی تولید گوشت گرم در داخل را داریم و نیازی به واردات آن نیست. نقش دولت در حوزه گوشت منجمد باید به تأمین ذخایر راهبردی محدود شود تا بخش خصوصی بتواند در فضای رقابتی و آرام، گوشت را با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار دهد./ پایان پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.