×
در گفت‌وگو با عالیه زمانی کیاسری مطرح شد؛

گسترش بی‌رویه رشته‌های دانشگاهی، بلای جان فارغ‌التحصیلان شده است

نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی، با هشدار درباره پیامدهای گسترش بی‌رویه رشته‌های دانشگاهی گفت: این روند بلای جان فارغ‌التحصیلان شده و به بحران بیکاری دامن زده است. وی با اشاره به رشته بینایی‌سنجی به عنوان نمونه‌ای از رشته‌های پروانه‌دار تأکید کرد: مدیریت صحیح پذیرش دانشجو و نیازسنجی دقیق بازار کار، شرط اصلی موفقیت اینگونه رشته‌هاست.

  • محمدامین سالاری محمدامین سالاری
  • ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۱
  • 2774 بازدید
  • ۰
  • گسترش بی‌رویه رشته‌های دانشگاهی، بلای جان فارغ‌التحصیلان شده است

    عالیه زمانی کیاسری، نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی صبح مجلس با تأکید بر اهمیت کیفیت آموزش در رشته بینایی‌سنجی گفت: رشته بینایی‌سنجی یک رشته پروانه‌دار است و در حال حاضر این رشته در چندین دانشگاه معتبر کشور از جمله دانشگاه‌های شهید بهشتی، دانشگاه تهران، دانشگاه ایران، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و دانشگاه علوم پزشکی مازندران تدریس می‌شود. این رشته به‌ویژه در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد اهمیت ویژه‌ای دارد و به دلیل ماهیت بالینی آن، دانشجویان باید در مراکز آموزشی درمانی و کلینیک‌های بینایی سنجی آموزش ببینند.

    وی در ادامه افزود: همچنین، این رشته به‌دلیل ارتباط مستقیم با عینک و تجهیزات دیداری، نیازمند وجود کلینیک‌های تخصصی در داخل دانشگاه‌ها است. برای تحقق این هدف، ترکیب اعضای هیئت علمی در این رشته باید شامل چشم‌پزشکان و بینایی‌سنج‌ها باشد تا هم از نظر علمی و هم از نظر بالینی دانشجویان به‌خوبی آموزش ببینند.

    زمانی کیاسری با اشاره به تعداد دانشجویان پذیرفته‌شده در رشته بینایی‌سنجی در کنکور سراسری نیز توضیح داد: این رشته در هر سال به‌طور میانگین حدود ۲۰ دانشجو پذیرش پذیرفته می‌شوند. به‌طور کلی، برای این رشته باید یک نیازسنجی جامع انجام شود تا تعداد فارغ‌التحصیلان در بازار کار متناسب با نیازهای واقعی باشد. اگر تعداد فارغ‌التحصیلان از نیاز بازار بیشتر باشد، ممکن است برخی از آنان نتوانند در رشته خود شغلی پیدا کنند و به سراغ شغل‌های دیگر بروند.

    این نماینده مجلس در خصوص گسترش بی‌رویه برخی رشته‌ها نیز اظهار داشت: برخی رشته‌ها به‌طور بی‌مهابا گسترش پیدا کرده‌اند که این باعث بالا رفتن سطح توقعات و در نتیجه مشکلاتی برای فارغ‌التحصیلان شده است. رشته‌های پروانه‌دار مانند بینایی‌سنجی در صورتی که به‌درستی مدیریت شوند، می‌توانند فرصت‌های شغلی خوبی را برای فارغ‌التحصیلان خود فراهم کنند.

    وی در پایان تأکید کرد: رشته بینایی‌سنجی به‌عنوان یک رشته تخصصی و کاربردی در علوم پزشکی می‌تواند برای فارغ‌التحصیلان خود فرصت‌های شغلی مناسبی ایجاد کند، به شرطی که به‌درستی نیازسنجی و برنامه‌ریزی شود و آموزش‌های بالینی و عملی در آن به‌خوبی انجام گیرد.

    شایان ذکر است کارزار “درخواست احیا مجدد رشته اپتیک” از طرف فعالان رشته اپتیک و عینک‌سازی منتشر شده است و تا زمان انتشار این خبر به ۱۷۱۳ امضاء رسیده است./پایان پیام

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=28427

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    ZUQA2I لطفاً کد نمایش داده شده را وارد نمایید.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس