×
به همت دفتر مطالعات بخش عمومی مرکز پژوهش ها:

نشست تخصصی وضعیت بنگاه داری در صندوق های بازنشستگی برگزار شد

نشست تخصصی وضعیت بنگاه داری در صندوق های بازنشستگی، راهکارها و الزامات خروج از آن توسط دفتر مطالعات بخش عمومی مرکز پژوهش های مجلس برگزار شد.

  • ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۲۵
  • روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس
  • 919 بازدید
  • ۰
  • نشست تخصصی وضعیت بنگاه داری در صندوق های بازنشستگی برگزار شد

    در ادامه پیگیری‌های گروه اقتصاد رفاه و تامین اجتماعی دفتر مطالعات بخش عمومی در رابطه با موضوع «سرمایه‌گذاری‌های صندوق‌های بازنشستگی»، نشست تخصصی با عنوان «وضعیت بنگاه‌داری در صندوق‌های بازنشستگی، راهکارها و الزامات خروج از آن» برگزار شد.

    محمدحسین مرادی، مدیر گروه اقتصاد رفاه و تامین اجتماعی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، در ابتدای این نشست ضمن اشاره به اهمیت حل مسائل صندوق‌های بازنشستگی در برنامه هفتم پیشرفت و مرور اقدامات مؤثر این دفتر در پیگیری حل مسائل مختلف صندو‌ق‌های بازنشستگی، به بیان هدف برگزاری این جلسه پرداخت.

    مهدی ابریشم باف، مدیرکل دفتر نظارت و ارزیابی امور اقتصادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به ارائه وضعیت صندوق‌های بازنشستگی از مناظر مختلف مثل سهامداری، سودآوری، ارزش بورسی و … پرداخت.

    وی در ادامه مباحث خود به موضوعاتی هم‌چون اقدامات لازم جهت آماده شدن شرکت‌ها‌ برای واگذاری در سناریوهای مختلف، ملاحظات لازم برای تسهیل خروج از بنگاهداری و شرایط بنگاه ها برای پذیرفته شدن در بورس و فرابورس اشاره کرد.

    وی تاکید کرد برای خروج از بنگاهداری در شرکت‌های بورسی کنترلی، با فرض رسیدن سهام آنها به زیر۲۰ درصد، می‌بایست ۷۲۴ همت معادل ۴۷ درصد از ارزش این شرکت‌ها در بازار عرضه شود که معادل۷ درصد از ارزش کل بازار است.

    اشاره به لزوم اولویت بندی روش‌های اصلاح ساختار سرمایه‌گذاری صندوق‌ها برای هریک از بنگاه‌ها در سامانه رصد و پایش سرمایه‌گذاری‌های وزارت تعاون و هم‌چنین پیشنهاد تشکیل کارگروه عالی و رصد فرآیند واگذاری در داشبورد سامانه از دیگر مباحث مطرح شده توسط وی بود.

    سیدرضا عظیمی، کارشناس مالی و عضو هیئت مدیره صندوق بازنشستگی کارکنان بانک‌ها، در ادامه بیان کرد: نکته اصلی در مورد سرمایه گذاری های صندوق‍های بازنشستگی، بازدهی بالا است و به نظر نوع دارایی نباید چندان تفاوتی داشته باشد. به همین جهت لازم است پیش از ارائه هرگونه راهکار، بازدهی بازارهای مختلف را بررسی کنیم. در بازه بیست ساله، بورس با ۱۳ درصد سود حقیقی بیشترین سود را در بین همه بازارها داشته است، لذا باید به این مسئله توجه زیادی شود.

    وی ادامه داد: ایده خروج از بنگاه داری خوب است ولی قانون مربوطه ملاحظاتی دارد که اجرا کردن آن به صورت فعلی می تواند آسیب‌هایی داشته باشد. در حال حاضر ارزش ذخایر و دارایی های صندوق ها تقریبا به اندازه کل دارایی های موجود در بورس است و به هیچ وجه امکان عرضه این دارایی ها در بورس وجود ندارد.

    حمیدرضا نوابی کاشانی، کارشناس بازار سرمایه و مدیرعامل کارگزاری باهنر، در ادامه به بیان دیدگاه‌های خود پرداخت.

    وی ضمن تاکید بر اهمیت ساماندهی سرمایه‌گذاری‌های صندوق‌ها گفت: در موضوع سرمایه‌گذاری صندوق‌های بازنشستگی برخی تناقض‌ها وجود دارد که نمی‌توان آنها را با همدیگر جمع کرد، به عنوان مثال از یک سو دولت در ازای بدهی خود به صندوق‌ها بنگاه به آنها واگذار می کند و از سوی دیگر خروج از بنگاه داری را از آنها مطالبه میکند. نکته بعد این است که آیا همه صندوق‌ها در بنگاهداری ناموفق بوده‌اند که نسخه خروج از بنگاه‌داری برای همه پیچیده شود. به عنوان مثال صندوق نفت مدعی در عرصه نفت و موارد مربوط به آن موفق عمل کرده است.

    وی ضمن اشاره به موضوع ارزش‌گذاری دارایی‌ها و تعارض منافعی که در آن وجود دارد، افزود: مدیری که از داشتن یک شرکت منافع دارد، شرکت را به نحوی قیمت‌گذاری می‌کند که هیچ کس آن را نخرد. از نظر ایشان، در زمانی که سقف معاملات بازار در حدود ۲۰ همت است، امکان عرضه این شرکت ها در بازار وجود ندارد.

    محمدامین صلواتیان، مدیر گروه بازارهای مالی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه با تاکید بر اهمیت توجه به هدف قانونگذار از الزام صندوقها به خروج از بنگاه داری گفت: بنظر میرسد هدف قانون گذار اصلاح حکمرانی شرکت ها بوده است. طبعا قانوگذار به دنبال کاهش درآمد مجموعه صندوق های بازنشستگی نبوده است، بلکه برعکس هدف، اصلاح ساختار شرکتها به منظور افزایش سودآوری شرکت ها است.

    وی افزود: در موضوع خروج از بنگاه‌داری نباید صندوق‌ها خودشان را به عرضه شرکت در بورس محدود کنند بله مدلهایی هم‌چون  ETF  کردن شرکت ها و هم‌چنین مولدسازی املاک و مستغلات صندوقها از طریق صندوق های RIET قابل پیگیری است.

    در پایان دبیر نشست، ضمن مفید خواندن تبادل نظر کارشناسان این حوزه، ابراز امیدواری کرد، برگزاری این سلسله جلسات موجب همگرایی بیشتر کارشناسان برای حل مسائل سرمایه‌گذاری صندوق‌های بازنشستگی شود./پایان پیام

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=28355

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    Wj0xLq لطفاً کد نمایش داده شده را وارد نمایید.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس