×
دومین گردهمایی ایران آینده:

نشست تخصصی چالش ها و بایسته های ایران ثروت و تولید برگزار شد/ اصلاح ساختارهای حکمرانی ضروری است

شرکت کنندگان در نشست تخصصی چالش ها و بایسته های ایران ثروت و تولید که در دومین گردهمایی ایران آینده برگزار شد، تاکید کردند برای رسیدن به ایران ثروتمند اصلاح ساختارهای حکمرانی ضروری است.

  • ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۵۸
  • روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس
  • 919 بازدید
  • ۰
  • نشست تخصصی چالش ها و بایسته های ایران ثروت و تولید برگزار شد/ اصلاح ساختارهای حکمرانی ضروری است

    نشست تخصصی چالش ها و بایسته های ایران ثروت و تولید در دومین گردهمایی ایران آینده برگزار شد.

    در این میزگرد امیر علی سیف الدین عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، امیرحسین رهبر عضو هیئت علمی دانشگاه بوعلی سینا و مدیر اندیشکده حکمرانی استان همدان، سیدعلی روحانی عضوهیئت علمی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، برزین جعفرتاش محقق توسعه صنعتی و علی فیروزی رئیس سابق مرکز بهبود کسب و کار وزارت اقتصاد حضور داشتند.

    تحول فکری پیش نیاز تحول اقتصادی

    رهبر در این نشست به جایگاه فکر و اندیشه در تحول کشورها اشاره کرد و گفت: وقتی تجربه پیشرفت کشورها را بررسی می کنیم متوجه این نکته می شویم که هر کشوری که دارای فکر صنعتی و توسعه گرای درست بود دچار تحول شد و در مقابل هر کشوری که دچار تشویش فکری بود نتوانست نه در ساختار سازی و نه در انتخاب کارگزار مناسب تصمیم درستی بگیرد.

    وی اصلی ترین پیش نیاز رسیدن به ایران ثروتمند را توزیع عادلانه ثروت در کشور دانست و بیان داشت: در حال حاضر بین دهک های درآمدی در کشور ما فاصله بسیار زیادی وجود دارد. از سوی دیگر هدر رفت منابع هم در کشور بالا است.

    وی افزود: بنابراین برای رسیدن به ایران ثروتمند استفاده درست از منابع و توزیع عادلانه منابع ملی ضروری است در حال حاضر با توزیع نادعادلانه روبرو هستیم.

    انحصار گرایی در مدیریت اقتصادی کنار گذاشته شود

    سیف الدین هم در این نشست این سوال را طرح کرد که پیش نیازهای حکمرانی برای رونق ایران ثروتمند چیست و تلاش کرد از منظر حکمرانی به این سوال پاسخ دهد.

    سیف الدین  با اشاره به هدفگذاری های انجام شده در سند چشم انداز ایران ۱۴۰۴ گفت: در این سند طراحی به این صورت بود که در نهایت به دولت اسلامی و تمدن اسلامی دست پیدا کنیم. اما سند نتوانسته اهداف را محقق کند.

    سیف الدین بر ضرورت تغییر ساختار دولت اشاره کردو  گفت: نحوه مدیریت انحصاری در حوزه های مختلف اقتصادی کشور باید اصلاح شود و با این نوع انحصار گرایی امکان تحول اقتصادی محدود است.

    بهره وری اصلی ترین مسئله ایران ثروتمند است

    در ادامه نشست فیروزی دیدگاه های خود را طرح کرد. نکته اصلی وی در بحث الزامات تحقق ایران ثروتمند مسئله بهره وری است.

    وی با بیان اینکه بهره وری در ساختار بروکراسی و ساختار تولیدی کشور پایین است، گفت: اصلاح وضعیت بهره وری در ساختاری مدیریتی کشور و همچنین در حوزه صنعت می تواند قدم اول و ضروری برای رسیدن به ایران ثروتمند باشد.

    فرهنگ توسعه گرایی هنوز در کشور شکل نگرفته است

    روحانی هم با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور همانند تورم، بیکاری و دیپلماسی اقتصادی ضعیف گفت: ما دچار مصرف بالا در حامل های انرژی هم هستیم و همه این امرو باعث شده فرهنگ توسعه و پیشرفت در کشور ضعیف شود و فرهنگ تنبلی حاکم شود.

    وی تاکید کرد که روند فعلی مدیریت کشور که مبتنی بر زیست نفتی بود باید تغییر کند و مبتنی بر توسعه کشور مدیریت شود./پایان پیام

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=28312

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    WXUV4l لطفاً کد نمایش داده شده را وارد نمایید.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس