×
عضو کمیسیون بهداشت و درمان:

عملکرد صندوق بیماران صعب‌العلاج قابل قبول است، اما نیاز به گسترش خدمات دارد

عضو کمیسیون بهداشت مجلس اظهار کرد: صندوق بیماران صعب‌العلاج با وجود محدودیت منابع، خدمات خاصی ارائه می‌دهد؛ اما پیشنهاد می‌شود با مراکز قرارداد ببندد تا دسترسی بیماران به خدمات تسهیل شود.

  • ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۸
  • ایلنا
  • 1001 بازدید
  • ۰
  • عملکرد صندوق بیماران صعب‌العلاج قابل قبول است، اما نیاز به گسترش خدمات دارد

    به گزارش صبح مجلس؛ محمد جمالیان عضو کمیسیون بهداشت مجلس درباره عملکرد صندوق بیماران صعب‌العلاج گفت: در کل عملکرد صندوق برای حمایت از بیماران خاص عملکرد قابل قبولی بوده است. به هر حال محدودیت منابع دارد و اینطوری نیست که بتواند همه جا را پوشش بدهد.

    وی ادامه داد: صندوق بیماران صعب‌العلاج در واقع ادغام بیمه‌هاست که سال‌ها متاسفانه ابتر باقی مانده است. این صندوق یک سری خدمات و مواردی را که تحت پوشش بیمه نیست یا داروهایی که گرانقیمت هستند را به بیماران ارائه می‌دهد. با توجه به اینکه این صندوق خدمات بهداشتی ارائه می‌شود شاید در کمتر جایی چنین خدماتی ارائه شود البته در یک دوره‌ای زمان پرداخت طولانی شده بود اما الان با پیگیری‌هایی که انجام شده زمان پرداخت خیلی کاهش پیدا کرده است.

    وی تصریح کرد: البته ما باید به دنبال راهکاری باشیم که صندوق بیماران خاص بتواند با مراکز قرارداد ببندند تا بیماران بتوانند در این مراکز خدمات را دریافت کنند. حالا این پیشنهاد را می‌توانیم بدهیم که در هر شهرستان و شهری مثلا بیماران خاص با یک مرکز قرارداد ببندند.

    این عضو کمیسیون بهداشت در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره موضوع بازنشستگی پیش از موعد برای بیماران خاص گفت: یک مشکلی که در این زمینه وجود دارد این است که داشتن بیماری خاص همیشه مساوی با از کارافتادگی نیست. به طور مثال یک مریض بیمار خاص دیالیزی در هفته نیاز دارد که سه الی چهار بار چندین ساعت دیالیز شود، این افراد طبق کمیسیون‌های خاص، مبلغ از کار افتادگی‌شان را می‌گیرند. اما اینکه ما هر بیماری خاصی را بگوییم بازنشست شود، حداقل الان امکانات اجرایی آن نیست. باید تعاریفی در قانون شود که چه بیماران خاصی می‌توانند از قانون بازنشستگی زودرس استفاده کنند؛ چراکه ما دوست نداریم افرادی که در مراحل ابتدایی هستند از تعاریف بیماران خاص خارج شوند و خدمات را نگیرند.

    جمالیان درباره عدم دسترسی مناسب بیماران خاص در شهرستان‌ها به دارو و مراکز توانبخشی گفت: درخصوص دارو به خصوص دارو‌های خاص  با توجه به اینکه به صورت سهمیه‌بندی توزیع می‌شوند ما در خیلی از استان‌ها شاهدیم که مثلا دارو کم می‌آید و بیمار مجبور است برای تهیه دارو به استان‌های مجاور مراجعه کند. درخصوص مراکز توانبخشی اگر مشکلاتی در این زمینه وجود دارد می‌توانند به ما اعلام کنند تا از وزارت بهداشت این موضوع را پیگیری کنیم.

    وی درباره سایر مشکلات دارویی بیماران خاص ادامه داد: اگر دارویی برای بیماران خاص باشد که تحت پوشش بیمه نباشد خیلی سریع می‌تواند بیمار را به فلاکت برساند. به عنوان مثال در مورد بیماران سرطانی بعضی از داروها هستند که حالا سهم بیمه‌شان ۹۰ درصد است ولی آن ۱۰ درصد خودش عدد بزرگی است و ما واقعا بعضی از بیماران‌مان با پرداخت هزینه درمانی دچار فقر مطلق می‌شوند و مجبورند از مایحتاج اولیه‌شان بزنند یا وسایل ضروری زندگی‌شان را بفروشند.

    این عضو کمیسیون بهداشت گفت: درست است که پرداخت از سوی بیمار در بیماران خاص خیلی کمتر است ولی همان میزان کمی هم که هست خیلی اثر زیادی روی زندگی‌شان دارد. ما به دنبال این هستیم که انشاالله بتوانیم این تعداد کم داروهایی که تحت پوشش بیمه نیستند یا قیمت‌شان بسیار بالاست و آن ضریبی که بیمار پرداخت می‌کند را تحت پوشش بیاوریم. در بیماران سرطانی و به خصوص شیمی درمانی‌های سرپایی ما این مشکل را خیلی می‌بینیم./پایان پیام

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=28268

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    L8CMXm لطفاً کد نمایش داده شده را وارد نمایید.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس