×
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در خصوص کم آبی در کشور مطرح کرد:

فرهنگ‌سازی برای کاهش مصرف آب/ بازچرخانی آب در کولرها و فیلترهای خانگی ضروری است

عباسی تأکید کرد: با توجه به وجود تکنولوژی و امکانات، مردم می‌توانند آب هدررفته از کولرهای آبی و فیلترهای خانگی را بازچرخانی کنند، اما این امر نیازمند فرهنگ‌سازی است.

  • ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۰
  • ایسنا
  • 941 بازدید
  • ۰
  • فرهنگ‌سازی برای کاهش مصرف آب/ بازچرخانی آب در کولرها و فیلترهای خانگی ضروری است

    به گزارش صبح مجلس؛ علیرضا عباسی با اشاره به کم آبی در کشور گفت: در منطقه‌ای زندگی می‌کنیم که میزان نزولات آسمانی در مقایسه با بسیاری از مناطق دنیا به‌طور قابل توجهی پایین‌تر است. از طرف دیگر، میزان تبخیر در ایران تقریبا ۲ تا ۳ برابر متوسط جهانی است. این وضعیت ما را به این نتیجه می‌رساند که حتما باید در استفاده از منابع آبی اعم از تولید و توزیع آن، مدیریت دقیقی داشته باشیم که این مدیریت نیز باید از ابتدا تا انتها انجام شود.

    وی ادامه داد: متوسط بارندگی در کشور حدود ۲۴۰ میلی‌متر در وسعت جغرافیایی ۱۶۵ میلیون هکتاراست این یعنی حدود ۴۰۰ میلیارد مترمکعب نزولات آسمانی داریم و از این مقدار، حدود ۱۰۰ میلیارد متر مکعب مورد استفاده قرار می‌گیرد که قسمت عمده‌ای از آن صرف کشاورزی و مابقی برای صنعت، شرب و فضای سبز می‌شود. ۳۰۰ میلیارد متر مکعب دیگر مورد استفاده قرار نگرفته و به هر طریقی از دسترس خارج می‌شود.

    این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس اضافه کرد: در وهله اول باید مدیریتی بر روی ۱۰۰ میلیارد متر مکعب آب مورد استفاده داشته باشیم که بخش عمده‌ای از این آب در حوزه کشاورزی مصرف می‌شود، لذا افزایش بهره‌وری در این حوزه ضروری است. در این راستا با استفاده از روش‌های نوین آبیاری ضمن کاهش میزان مصرف آب کشاورزی، امکان توسعه سطح زیر کشت نیز فراهم می‌شود یعنی با همین مقدار آب، می‌توان زمین بیشتری را زیر کشت برد و حتی تولید بیشتری داشت.

    بازچرخانی آب در حوزه صنعت، شرب و فضای سبز ضروری است

    عباسی در ادامه گفت: در حوزه صنعت باید به بازچرخانی آب توجه کنیم. برخی از صنایع مانند نیروگاه‌ها، فقط برای خنک‌سازی برج‌های خود از آب استفاده می‌کنند و بعد این آب هدر می‌رود، لذا بازچرخانی این آب ضروری است. باید مصرف آب را درصنعت به حداقل برسانیم، البته این بدان معنا نیست که از مصرف آب در صنایع جلوگیری شود، بلکه باید مصرف را بهینه کرده و آب مصرف‌شده را دوباره در چرخه قرار دهیم؛ بازچرخانی آب در بخش شرب و فضای سبز نیز مهم است.

    وی با تاکید بر اینکه باید به سمت افزایش بهره‌وری در مصرف آب حرکت کرد،‌ افزود: باید صنایع را برای بازچرخانی آب مجاب کرد مثلا کولرهای آبی یا فیلترهای تصفیه آب خانگی باعث هدررفت آب می‌شوند، درحالی‌که می‌توان این آب را برای استفاده در کولرهای آبی بازچرخانی کرد و دوباره به چرخه مصرف بازگرداند؛ با توجه به وجود تکنولوژی و امکانات،‌ مردم می‌توانند این اقدام را انجام دهند منتها به کار فرهنگی نیاز دارد.

    عباسی توضیح داد: برای مثال در ساخت‌وسازها «مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان» برای جلوگیری از هدررفت انرژی پیش‌بینی شده که باید اقداماتی همچون استفاده از پنجره‌های دوجداره انجام شود. در حوزه آب هم باید به سمت اجرای اقداماتی برای مقابله با هدرفت آن رفت.

    وی اضافه کرد: نمونه بارز هدرفت آب در زمان بارندگی است که در خانه‌ها هیچ محلی برای جمع آوری آب در ساختمان‌ها نیست. می‌توان در ساخت‌وسازها به سمتی رفت که محلی برای ذخایر آب باران پیش بینی شده و از این آب، مثلا برای فلاش‌تانک‌های سرویس‌های بهداشتی و بخش غیرشرب استفاده کرد. بنابراین با توجه به محدودیت منابع آبی موجود، باید تدابیری در این زمینه اندیشیده شود.

    ۳۰۰ میلیارد مترمکعب از نزولات آسمانی هدر می‌رود

    این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به قانون برنامه هفتم توسعه گفت: با توجه به اینکه ۳۰۰ میلیارد مترمکعب از نزولات آسمانی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، در برنامه هفتم مقرر شده ۱۵ درصد از ۳۰۰ میلیارد مترمکعب توسط وزارت‌خانه‌های جهاد کشاورزی، نیرو و کشور هر کدام به میزان ۵ درصد یعنی مجموعا ۴۵ میلیارد مترمکعب مدیریت شود تا تقریبا معادل نیمی از آب مصرفی را مورد بهره برداری قرار داد.

    وی افزود: براین اساس باید وزارت کشور از طریق شهرداری‌ها برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری از روان‌آب‌های سطحی داشته باشد، وزارت نیرو نیز اقداماتی برای کاهش تبخیر و جلوگیری از هدررفت آب انجام دهد چون فرسودگی سیستم‌های انتقال آب در برخی شهرها به اندازه‌ای است که باعث هدررفت آب تا ۲۵ درصد می‌شود.

    عباسی اضافه کرد: وزارت جهاد کشاورزی نیز باید از طریق طرح‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری به جمع‌آوری و استفاده از منابع آبی کمک کند. با اجرای کشت درست، افزایش بهره‌وری در مصرف و بهره‌گیری از تکنولوژی و مدیریت صحیح در همه بخش‌ها، می‌توانیم مشکل کمبود آب را تا اندازه‌ای مدیریت کرد./پایان پیام

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=28252

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    DP4cx3 لطفاً کد نمایش داده شده را وارد نمایید.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس