علی خضریان، نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، با ارسال نامهای به حجتالاسلام پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، خواستار ورود فوری این کمیسیون به موضوع افزایش غیرقانونی قیمت دارو، کمبود شدید دارو و تعارض منافع گسترده در سازمان غذا و دارو شد.
در این نامه، خضریان با اشاره به اهمیت راهبردی حوزه دارو و حساسیت بالای ارکان نظام نسبت به این موضوع، عملکرد اخیر سازمان غذا و دارو در سال ۱۴۰۳ را نگرانکننده توصیف کرد و گفت: «این سازمان در اقدامی فراقانونی و تحت فضایی غیرواقعی، به بهانه افزایش نرخ ارز بازار آزاد که هیچ ارتباطی با حوزه دارو نداشت، اقدام به افزایش قیمت دارو کرد؛ آن هم بدون تغییر در نرخ ارز اختصاصیافته به این حوزه.»
وی افزود: این اقدام غیرقانونی باعث تحمیل مشکلات جدی مادی و معنوی به مردم شده و در عین حال، رانت و فساد قابلتوجهی را در میان برخی شرکتهای دارویی و سهامداران آنها رقم زده است. به گفته خضریان، برخی مسئولان ارشد سازمان غذا و دارو، مستقیم یا غیرمستقیم، در هیئتمدیره یا سهامداری شرکتهای منتفع از این رانتها حضور داشتهاند و یا بهصورت صوری از مسئولیت کنار رفتهاند، در حالی که همان افراد، تصمیمگیران اصلی در موضوع افزایش قیمت دارو بودهاند.
عضو کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس در ادامه، چهار محور اصلی تخلفات سازمان غذا و دارو را چنین برشمرد:
۱. افزایش بیسابقه قیمت دارو تا ۶۵۰ درصد
خضریان با انتقاد شدید از این افزایش نجومی، آن را فاقد هرگونه توجیه اقتصادی و مغایر با منویات مقام معظم رهبری در زمینه کاهش پرداختی از جیب مردم دانست.
ایجاد کمبود گسترده دارو در اواخر ۱۴۰۳ و اوایل ۱۴۰۴
در حالی که مسئولان سازمان با هدف «جلوگیری از کمبود» اقدام به افزایش قیمت کرده بودند، خودشان اذعان کردند که ۴۷۰ قلم دارو با کمبود مواجه شدهاند. خضریان در این زمینه به اظهارات جنجالی یکی از مدیران کل سازمان غذا و دارو نیز اشاره کرد که گفته بود: «نظام کمبود دارو ایجاد کرده! اگر داروی ضدسرطان نباشد، بیمار میمیرد. میگویند بهتر است یک غرغر کمتر شود!» و این اظهارات را نشانهای از بیتفاوتی نسبت به جان مردم و تهدیدی برای امنیت ملی خواند.عدم هماهنگی با بیمهها در تغییر قیمت دارو
بر اساس قانون، پیش از افزایش قیمت دارو، باید بیمهها مطلع شده و قیمتهای جدید در سامانههای نرمافزاری آنها اعمال میشد، اما این گام قانونی بهطور عمدی نادیده گرفته شده و هزینهها بهطور کامل به دوش مردم افتاده است.تعارض منافع گسترده در میان مسئولان سازمان غذا و دارو
خضریان تصریح کرد که بسیاری از مسئولان فعلی یا پیشین سازمان، سهامدار، مؤسس یا عضو هیئتمدیره شرکتهایی هستند که از رانتهایی همچون مجوز واردات، قیمتگذاری و اضافه کردن دارو به فهرست رسمی بهرهمند شدهاند. او نمونهای تکاندهنده از این وضعیت را در ماجرای فوت ۷۲ بیمار دیالیزی بر اثر مصرف داروی غیراستاندارد شرکت ثامن عنوان کرد که ریاست هیئتمدیره آن بر عهده رئیس فعلی سازمان غذا و دارو بوده است.
او افزود: شگفتانگیزتر اینکه این فرد هماکنون در جایگاه متهم است و هم در جایگاهی که اگر دستگاه قضا بخواهد از او استعلام کند، مجبور است از خود او استعلام بگیرد! که این خود عین تعارض منافع است.
در پایان نامه، علی خضریان با اشاره به گستردگی بحران و اثرات آن بر امنیت ملی، خواستار آن شد که کمیسیون اصل ۹۰ موضوع را با فوریت در دستور کار خود قرار دهد و اقدامات لازم را جهت رسیدگی و مقابله با تخلفات صورت دهد./پایان پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.