×

پدران نوزادان، میان قانون و تفسیر سلیقه‌ای گرفتار شده‌اند

با وجود تصویب قانون مرخصی دو هفته‌ای برای پدران در راستای حمایت از خانواده‌ها، برخی دستگاه‌ها در اجرای این قانون دچار تفسیرهای متفاوت شده‌اند. این اختلاف‌نظرها به‌ویژه در مورد شمولیت مرخصی برای پدرانی که همسرانشان خانه‌دار هستند، ایجاد ابهام کرده است. نمایندگان مجلس با تأکید بر شفافیت قانون، از دولت خواستند تا هرگونه تفسیر سلیقه‌ای را اصلاح کرده و اجرای مرخصی پدران را به‌طور یکسان برای همه خانواده‌ها تضمین کند.

  • محمدامین سالاری محمدامین سالاری
  • ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۷
  • 4010 بازدید
  • ۰
  • پدران نوزادان، میان قانون و تفسیر سلیقه‌ای گرفتار شده‌اند

    در برخی دستگاه‌ها و سازمان‌ها، تفسیر تبصره ۲ ماده‌واحده قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده (مصوب ۲۰ خرداد ۱۳۹۲) با ابهاماتی مواجه شده است. این ابهامات منجر به بروز اختلاف در نحوه اجرای قانون، به‌ویژه در خصوص مرخصی دو هفته‌ای پدران شده است. برخی دستگاه‌ها با استناد به متن این تبصره، اعطای مرخصی را منوط به شاغل بودن همسر می‌دانند و در مواردی که همسر فرد خانه‌دار باشد، این مرخصی را قابل اعمال نمی‌دانند. در ادامه، متن کامل تبصره مذکور آمده است: تبصره ۲- به دولت اجازه داده می‌شود مرخصی زایمان مادران را به نه ماه افزایش دهد و همسر آنان نیز از دو هفته مرخصی اجباری (تشویقی) برخوردار شوند.

    به‌دنبال این ابهامات، خبرنگار پارلمانی صبح مجلس با سه تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفتگو کرده تا نظر آنان را درباره نحوه تفسیر و اجرای این تبصره جویا شود.

    حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی، نماینده مردم تهران، اسلامشهر، پردیس، ری و شمیرانات با تأکید بر شفاف بودن متن قانون اظهار داشت: «قانون در این خصوص هیچ‌گونه ابهامی ندارد و به‌روشنی تصریح می‌کند که همسران زنانی که صاحب فرزند می‌شوند، صرف‌نظر از اشتغال همسرشان، مشمول مرخصی دو هفته‌ای هستند. در صورتی که دستگاهی در این زمینه دچار تردید باشد، می‌تواند با ارسال استفساریه به مجلس، ابهام خود را برطرف کند.

    رحمت‌الله نوروزی، نماینده مردم علی‌آباد کتول با تأکید بر اهمیت حمایت از خانواده در دوران اولیه تولد فرزند، اظهار کرد: در مسیر تحقق سیاست‌های فرزندآوری که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب است، باید شرایطی فراهم شود تا پدران، چه همسران‌شان شاغل باشند و چه خانه‌دار، بتوانند در دو هفته ابتدایی پس از تولد فرزند، برای رسیدگی به نیازهای کودک و همسرانشان در کنار خانواده حضور داشته باشند. به‌نظر من باید برای این موضوع تمهیداتی اندیشیده شود و اگر در قانون ابهامی وجود دارد، این ابهام از طریق استفساریه قابل رفع است.

    احمد راستینه، سخنگوی کمیسیون فرهنگی و نماینده مردم شهرکرد با اشاره به فلسفه تصویب مرخصی زایمان برای پدران در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت اظهار داشت: یکی از دغدغه‌های ما در تدوین این قانون، حمایت واقعی از خانواده‌ها بود. متأسفانه در برخی موارد، مشوق‌های پیش‌بینی‌شده در قانون، در مراحل اجرا یا تدوین آیین‌نامه‌ها توسط دولت نادیده گرفته می‌شود که موجب آسیب به بخشی از جامعه می‌گردد. امروز بسیاری از خانواده‌ها به‌صورت هسته‌ای و بدون حضور والدین یا پشتیبانی گسترده فامیلی زندگی می‌کنند. در چنین شرایطی، مرخصی زایمان برای پدران به این منظور پیش‌بینی شده که بتوانند در کنار مادر خانواده، در روزهای ابتدایی تولد نوزاد، بخشی از مسئولیت‌ها را بر عهده بگیرند و استرس و فشار روانی مادر را کاهش دهند.

    راستینه افزود: اخیراً تفسیری ارائه شده که دریافت این مرخصی منوط به شاغل بودن همسر است، در حالی که چنین برداشتی عجیب و نادرست است. اینکه یک کارمند دولت به دلیل خانه‌دار بودن همسرش از حق مرخصی محروم شود، قابل پذیرش نیست. اگر دولت این موضوع را حل نکند، مجلس ناگزیر خواهد بود از مسیر استفساریه موضوع را پیگیری کند. البته امیدواریم این مسئله در تعامل میان دولت و مجلس به شکل مناسبی حل‌وفصل شود./پایان پیام

     

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=28027

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    lfyqdP لطفاً کد نمایش داده شده را وارد نمایید.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس