×
شمس‌الدین حسینی، نماینده مجلس مطرح کرد:

انسجام و تغییر ساختاری، کلید موفقیت در اجرای برنامه هفتم توسعه است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، تأکید کرد: برای اجرای مؤثر برنامه هفتم توسعه، نیاز به انسجام بین بخش‌ها و تغییرات ساختاری در انرژی، حمایت‌ها و نظام تأمین اجتماعی وجود دارد.

  • ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۷
  • ایسنا
  • 1003 بازدید
  • ۰
  • انسجام و تغییر ساختاری، کلید موفقیت در اجرای برنامه هفتم توسعه است

    به گزارش صبح مجلس؛ سید شمس‌الدین حسینی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در جلسه روز سه شنبه ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ صحن مجلس در جریان بررسی گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در مورد آخرین وضعیت تهیه و تصویب آیین نامه های اجرایی و سایر مقررات لازم‌التصویب قانون برنامه پنج ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در اظهاراتی با بیان اینکه «شرایط و مسائل و مشکلات کشور در حوزه اقتصاد کمابیش شناخته شده است»، اظهار کرد: ما یکسری مشکلات ساختاری و یکسری مشکلات نهادی داریم به طور مثال ساختار و ترکیب انرژی و ساختار حمایت و نظام تامین اجتماعی ما مناسب نیست. همچنین شرایط ما خاص است و ما با تهدیدات اقتصادی و حتی نظامی مواجهیم.

    وی با تأکید بر اینکه امید ما به ظرفیت‌هایی است که در کشور داریم، گفت: به طور مثال ما نیروی انسانی دانشمند و غیور و  منابع طبیعی منحصر به فرد داریم و در منابع انرژی رتبه اول در دنیا را داریم. برای به کار گرفتن است ظرفیت‌ها و تغییر شرایط به انسجام نیاز داریم و کاری که برنامه‌های توسعه از جمله برنامه هفتم به دنبال انجام آن هستند ایجاد انسجام است. ما می‌خواهیم به کشمکش‌های بخشی و امثال آن خاتمه دهیم و به سمت گشایش در امور برویم.

    رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد: در مرحله‌ی تدوین، تصویب و اجرای برنامه یک سری اصول وجود دارد که اگر بدون اهتمام به آنها کار را دنبال کنیم، موفق نمی‌شویم؛ مسئله و مشکل برنامه هفتم و توسعه عقب ماندگی در آیین نامه‌های اجرایی نیست بلکه مهمتر از آن یعنی صیانت و ترویج اصولی است که بر اساس برنامه هفتم پیشرفت نوشته شده است. در بین این احکام می‌توانیم احکامی را نام ببریم که اصولی را به ما گوشزد می‌کند؛ به طور مثال در  ماده ۴۸ به صراحت گفته‌ایم قیمت گذاری دولتی به استثنای کالاهای اساسی و خدمات انحصاری و دولتی ممنوع است اما آیا به این اصل در تدوین آئین نامه‌ها پایبندیم؟ آیا دولت به واگذاری و چابک سازی اهتمام دارد؟

    حسینی تاکید کرد: باید اصول حاکم بر برنامه احصا، ترویج و صیانت شود و باید از برنامه‌های جامعه به بسته‌های جامع برسیم؛ بنابراین باید اولویت بندی کنیم و بسته‌هایی اجرایی در این زمینه تهیه کنیم.

    وی همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: قانون بودجه نوشته‌شده است و به بخشی از نکات برنامه هفتم به کمک سازمان برنامه و بودجه و مجلس در این قانون آمده است؛ در این زمینه در خصوص افزایش سرمایه بانک‌ها از رئیس سازمان برنامه و بودجه درخواست دارم که در این مسائل که جزو ناترازی های اصلی است، پرداخته شود. در حوزه سیستم بانکی مسائل و مشکلات فراوانی داریم که انتظار می‌رود به آنها پرداخته شود.

    رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان بر لزوم توجه به قوانین تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و تامین مالی تولید و زیرساخت تاکید کرد و گفت: این دو قانون کاملاً مرتبط با برنامه هفتم پیشرفت است که باید مورد توجه قرار بگیرند./پایان پیام

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=27737

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    eVQbSn لطفاً کد نمایش داده شده را وارد نمایید.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس