×
نماینده مردم شهرکرد:

زیبنده نیست مردم چهارمحال‌وبختیاری کنار چشمه باشند و تشنه بمانند

احمد راستینه با اشاره به بحران آبی در چهارمحال و بختیاری، از بی‌عدالتی در توزیع منابع آبی کشور انتقاد کرد و گفت: در حالی که ۱۱ درصد منابع آبی کشور در این استان قرار دارد، سهم مردم از آن کمتر از ۵ درصد است.

  • محمدامین سالاری محمدامین سالاری
  • ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۸:۳۳
  • 3103 بازدید
  • ۰
  • زیبنده نیست مردم چهارمحال‌وبختیاری کنار چشمه باشند و تشنه بمانند

    احمد راستینه، نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بحران آب در استان چهارمحال و بختیاری گفت: با وجود اینکه این استان سرچشمه سه رودخانه مهم کشور یعنی کارون، زاینده‌رود و دز است، اما همچنان در تامین منابع آبی برای توسعه کشاورزی، دامپروری بر اساس سندآمایش سرزمینی و آب شرب با مشکلات جدی مواجه است.

    نماینده مردم شهرکرد در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی صبح مجلس با انتقاد از بی‌توجهی به سند آمایش سرزمینی استان اظهار کرد: با وجود تأکید این سند بر توسعه کشاورزی و دامپروری، متأسفانه برنامه‌های کلان کشور در این حوزه‌ها به نفع استان‌های همجوار تنظیم شده و استان ما از این مزیت طبیعی محروم مانده است.

    راستینه با رد برخی ادعاها درباره برداشت بیش از حد آب در چهارمحال و بختیاری افزود: گزارش‌های میدانی در بسیاری موارد جانبدارانه و دور از واقعیت هستند. در حالی که ما نیازمند نگاهی علمی، منطقی و متناسب با نیاز مناطق هستیم.

    وی وضعیت تأمین آب شرب روستاها را نیز بحرانی توصیف کرد و گفت: در حال حاضر بیش از ۲۰۰ روستای استان با تانکر آبرسانی می‌شوند. این امر نشان‌دهنده ضعف شدید زیرساخت‌های آبرسانی است. اگرچه در دولت شهید رئیسی با اجرای طرح‌هایی مانند پروژه بن-بروجن، بخشی از تنش آبی سیزده شهر و روستایی کاسته شد، اما همچنان انتظار می‌رود دولت چهاردهم طرح‌های درون‌حوزه‌ای و زیرساختی را برای تأمین آب شرب مردم، به‌ویژه در روستاها، در اولویت قرار دهد.

    نماینده مردم شهرکرد با اشاره به سهم پایین مردم استان از منابع آبی منطقه گفت: زیبنده نیست که مردم کنار چشمه باشند ولی تشنه باشند؛ وی در ادامه افزود:در حالی که ۱۱ درصد منابع آبی کشور در این استان قرار دارد، برداشت ما از این منابع کمتر از ۵ درصد است. به‌عنوان نمونه، از ۹۰ درصد آب تأمین‌شده برای زاینده‌رود که بخش عمده آن از طریق تونل‌های کوهرنگ منتقل می‌شود، تنها ۵ درصد به مردم خود استان می‌رسد.

    راستینه تأکید کرد: در حکمرانی منابع آب باید عدالت رعایت شود. بی‌عدالتی در توزیع آب می‌تواند در آینده به اختلافات و بحران‌های بیشتری منجر شود.

    وی در پایان خاطرنشان کرد: در برنامه هفتم توسعه کشور، انتقال آب بین حوزه‌ای به جز برای مصارف شرب ممنوع شده است. تأمین آب صنایع باید از طریق بازیافت و انتقال آب از دریا انجام شود./پایان پیام

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=27696

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    1KY9YM لطفاً کد نمایش داده شده را وارد نمایید.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس