×
مرکز پژوهش های مجلس بررسی کرد؛

روندهای مؤثر بر آینده حکمرانی ملی داده ها

مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی به بررسی روندهای مؤثر بر آینده حکمرانی ملی داده ها پرداخت.

  • ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۹
  • روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس
  • 1035 بازدید
  • ۰
  • روندهای مؤثر بر آینده حکمرانی ملی داده ها

    دفتر مطالعات بنیادین حکمرانی در گزارشی با عنوان «روندهای مؤثر بر آینده حکمرانی ملی داده‌ ها »آورده است که امروزه دولت‌ها، بنگاه‌ها و جوامع از اهمیت و ارزش راهبردی داده آگاه هستند، براین اساس نظام برنامه‌ریزی کلان کشور لازم است درک درستی از ضرورت و اهمیت نظام حکمرانی داده پیدا کند و نگاهی آینده‌نگرانه، کل‌نگر، پویا، پیشگیرانه و سازگار با فناوری‌های نوپدید برای مدیریت و حفاظت از انواع داده‌های ملی، تجاری، شخصی، باز و … داشته باشد.

    در این گزارش تصریح شد نظام حکمرانی ملی داده در بهینه‌سازی و افزایش انسجام و کارآمدی نظام تصمیم‌گیری کشور، ارتقای سطح هوشمندی خط‌مشی‌گذاران، افزایش شفافیت، بهبود اعتماد جامعه، رشد خدمات دیجیتال و افزایش سهم اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالص داخلی نقش مهمی دارد. در این گزارش ضمن بررسی اجمالی تجارب مرتبط داخلی و بین‌المللی حکمرانی داده به بیان چالش‌های پیش‌رو و روندهای تأثیرگذار بر حکمرانی ملی داده پرداخته شده است .

    در گزارش این نهاد پژوهشی آمده است که در مواجهه با حجم عظیمی از داده‌هایی که انسانها و اشیا تولید می‌کنند، حکمرانی بر داده ها  عبارت است از اصول و خط‌مشی‌های کلان حاکمیت در زمینه تضمین حداکثری منافع ملی و امنیتی مرتبط با داده است که مسائلی از قبیل: مالکیت داده، تعیین انواع داده (حساس، عادی، تجاری، عمومی و …)، مدیریت جریآنهای داده در کشور، کیفیت داده، دسترس‌پذیری داده، کیفیت انتشار داده، انحصار داده، شبکه ملی اطلاعات، تدوین الزامات بومی‌سازی داده، دستورالعمل‌های پردازش و آزادسازی داده‌های عمومی، تحدید بهره‌برداری‌های مجاز از داده‌ها و مدیریت پایگاه‌های اطلاعات ملی و … در این دامنه قرار می‌گیرد.

    در یافته های این گزارش آمده که حکمرانی با داده به چگونگی استفاده از داده برای بهبود، هوشمندسازی، روزآمدسازی و کارآمدسازی تحقق اهداف حکمرانی می‌پردازد. مسائلی همچون توسعه قطب‌های منطقه‌ای و تعاملات بین‌المللی داده، ملی‌سازی داده، ارتقای شاخص‌های هوشمندسازی، تحقق حکمرانی داده‌محور، تحقق خط‌مشی‌گذاری شواهدمحور، تقویت مراکز داده و خدمات ابری کشور، گذار کاربست فناوری در جهت افزایش اشراف حاکمیت بر فضای مجازی به‌جای تصدیگری، بررسی راهکارهای مشارکت بخش خصوصی در نوآوری‌های بخش عمومی در این حوزه وجود دارند.

    در جمع بندی یافته های این گزارش آمده حکمرانی داده عبارت است از اعمال تصمیم‌گیری و خط‌مشی‌گذاری ناشی از شناسایی ارتباط بین داده‌ها با هدف فعال کردن خدمات مؤثر در سازمان و همچنین آن چه که از ترسیم آینده سازمان باید محقق شود و درعین‌حال سازوکاری است برای پرداختن به موضوعات مربوط به کیفیت داده‌ها است، اما مدیریت داده به فرایندهای سازمانی، قوانین و مسئولیت پذیری ناشی از شناسایی ارتباط بین داده‌ها اشاره دارد. به عبارت دیگر، مدیریت داده‌ها امکان شناسایی افرادی را می‌دهد که قرار است مسئولیت تصمیم‌گیری و مدیریت آنها را به‌عهده بگیرند و قوانین و رویه‌ها را وضع کنند،

    متن کامل گزارش را اینجا بخوانید .

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=27553

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    SLsYoP لطفاً کد نمایش داده شده را وارد نمایید.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس