×
مرکز پژوهش های مجلس بررسی کرد؛

محافظت از کودکان و نوجوانان در برابر مخاطرات و آسیب های اجتماعی محیط دیجیتال

مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در گزارشی به بررسی محافظت از کودکان و نوجوانان در برابر مخاطرات و آسیب های اجتماعی محیط دیجیتال: رهنمودهایی برای بهبود چارچوب های قانونی پرداخت.

  • ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۰
  • روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس
  • 994 بازدید
  • ۰
  • محافظت از کودکان و نوجوانان در برابر مخاطرات و آسیب های اجتماعی محیط دیجیتال

    دفتر مطالعات اجتماعی در گزارشی با عنوان «محافظت از کودکان و نوجوانان در برابر مخاطرات و آسیب‌های اجتماعی محیط دیجیتال: رهنمودهایی برای بهبود چارچوب‌های قانونی»آورده است که دسترسی کودکان و نوجوانان به فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات مخاطرات و آسیب‌های روانی- اجتماعی را برای آنان به‌همراه داشته است. ازاین‌رو سیاستگذاری به‌منظور ارتقای فرصت‌ها و کاهش مخاطرات و آسیب‌های آن برای این قشر از جامعه به‌عنوان گروهی نیازمند حمایت ضروری است.

    یافته‌های این گزارش نشان ‌می‌دهد مخاطرات و آسیب‌های این حوزه جدی هستند و کودکان در این محیط با طیف وسیعی از آنها مواجهند. همچنین گرچه در برخی از قوانین موادی به محافظت از کودکان در این زمینه اختصاص یافته است، اما همه ابعاد این موضوع مورد توجه نبوده است. یافته‌ها همچنین نشان ‌می‌دهد که مقابله با مخاطرات و آسیب‌های محیط دیجیتال برای کودکان موضوعی چندبعدی بوده و لازم است مسئولیت بخش‌های مختلف و ابعاد این موضوع مورد توجه قرار گیرد.

    جمع بندی یافته های گزارش مرکز پژوهش ها نشان می دهد دیجیتالی ‌شدن جامعه در‌نتیجه گسترش فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات به‌صورت هم‌زمان فرصت‌ها و مخاطراتی را به‌همراه داشته است. یکی از گروه‌های متأثر از این فرایند، کودکان و نوجوانان هستند. به‌دلیل ویژگی‌های خاص این دوره از زندگی، آنان ممکن است بیشتر تحت‌تأثیر مخاطرات باشند و احتمال آسیب‌دیدگی‌شان بیشتر است. مرور شواهد نشان داد خطرات و آسیب‌های این حوزه برای کودکان واقعی و جدی است.

    در این گزارش نهاد پژوهشی پیشنهاد شده که دولت در بخش‌های مختلف، بخش خصوصی (کسب‌وکارها)، جامعه مدنی و خانواده‌ها در این زمینه دارای مسئولیت هستند و ابعاد این موضوع شامل پیشگیری، درمان، حمایت از قربانیان، توان‌بخشی، ادغام مجدد و جبران خسارت، جرم‌انگاری و مجازات، تنظیم‌گری بین بخش‌های مختلف، همکاری‌های منطقه‌ای، بین‌المللی و … می‌شودکه اتخاذ هرگونه رویکرد در این عرصه باید بین محافظت از کودکان به‌صورت برخط و احترام به حقوق و فرصت‌های آنان با توجه به دوره رشد تعادل ایجاد کند. همچنین سیاستگذاری دیجیتال کودکان و نوجوانان موضوعی چندبخشی بوده و لازم است ابعاد دیگر آن از‌جمله فراهم‌ کردن دسترسی مقرون‌به‌صرفه به منابع برخط باکیفیت، محافظت از حریم خصوصی کودکان، آموزش مهارت‌های دیجیتالی و … را نیز در‌برگیرد.

    متن کامل گزارش را اینجا بخوانید .

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=27509

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    hMxncL لطفاً کد نمایش داده شده را وارد نمایید.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس