×
توسط مرکز پژوهش های مجلس انجام شد؛

واکاوی چالش های همکاری بین بخشی سازمان اوقاف و امور خیریه با دستگاه های حوزه دین و ارائه راهکار

مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی به واکاوی چالش های همکاری بین بخشی سازمان اوقاف و امور خیریه با دستگاه های حوزه دین و ارائه راهکار پرداخت.

  • ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۳
  • روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس
  • 913 بازدید
  • ۰
  • واکاوی چالش های همکاری بین بخشی سازمان اوقاف و امور خیریه با دستگاه های حوزه دین و ارائه راهکار

    دفتر مطالعات آموزش و فرهنگ این مرکز در گزارش «واکاوی چالش‌های همکاری بین‌بخشی سازمان اوقاف و امور خیریه با دستگاه‌های حوزه دین و ارائه راهکار» آورده که نهاد وقف در طول تاریخ، کارکردهایی متنوع در حوزه‌های مختلف اجتماعی، به‌خصوص احیای فرهنگ دینی داشته است. به‌تدریج با شکل‌گیری نهاد دولت، نقش‌آفرینی اجتماعی وقف کم‌رنگ‌تر شد؛ به‌گونه‌ای که نهاد مدیریت وقف در ایران امروز، تا حدود زیادی به‌عنوان نهادی مستقل و فارغ از دیگر فعالیت‌های دینی و اجتماعی دولتی و مردمی به مدیریت امور موقوفات می‌پردازد و سایر نهادهای دینی نیز که در بسیاری موارد از طریق منابع دولتی تأمین اعتبار می‌شوند، همواره با کمبود منابع مالی متناسب و پایدار روبه‌رو هستند.

    در ادامه تصریح شده که به‌عبارتی نهاد وقف در کشور را باید نهادی با سطح هماهنگی و سازگاری غیرقابل‌ قبول با نهاد دولت دانست که به اذعان همگان، ظرفیت عظیم بالقوه آن در مسیر رفع نیازهای جامعه امروز ایران و حتی نیازهای دینی، به‌منصه ظهور نرسیده است. بر این ‌اساس، مسئله گزارش حاضر، واکاوی چالش‌های همکاری بین‌بخشی سازمان اوقاف و امور خیریه با دستگاه‌های حوزه دین، در سطح اسناد سیاستی-تقنینی است.

    در این گزارش «غلبه رویکرد تصد‌یگری بر شأنیت نظارتی سازمان اوقاف و امور خیریه»، «خلأ جدی در سیاستگذاری و قانونگذاری در سطوح کلان، میانی و خُرد»، «خلأ ارزیابی‌ عملکرد سازمان اوقاف و امور خیریه، به‌خصوص از بُعد همکاری بین‌بخشی» و «خلأ سند راهبردی وقف و امور خیریه و عدم استقرار نظام راهبری امر وقف در کشور». از مهم ترین چالش های حوزه وقف عنوان شده است.

    در این گزارش «واگذاری (یا ادغام) فعالیت‌ها و ساختارهای امور دینی سازمان اوقاف و امور خیریه به نهادهای دینی مرتبط»، «تدوین سند ملی وقف و امور خیریه با محوریت دال مرکزی همکاری بین‌بخشی سازمان اوقاف و امور خیریه و دستگاه‌های حوزه دین با هماهنگی خود این دستگاه‌ها»، «راه‌اندازی سامانه شفافیت سازمان اوقاف و امور خیریه با دسترسی عمومی و دستگاهی» و «تشکیل کمیته راهبری سیاست‌های اجرایی سازمان اوقاف و امور خیریه، ذیل دفتر مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی)» به عنوان پیشنهاد به تصمیم گیران و سیاست گذاران ارائه شده است.

    متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید:

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=27505

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    MIavwa لطفاً کد نمایش داده شده را وارد نمایید.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس