به گزارش صبح مجلس؛ محمدرضا رضاییکوچی با بیان اینکه مسکن امروز به کالایی گران و مهم تبدیل شده است به اهمیت ساخت خانه با ایمنی بالا، گفت: هزینه تعمیر ساختمانها بسیار بالا رفته و به همین دلیل اصرار داریم که ساختوسازها ایمن انجام شود تا خانوادهها بتوانند سالهای سال با آرامش از آن استفاده کنند.
نماینده مردم جهرم و خفر در مجلس افزود: نظارت مهندسان ناظر باید ضمانت اجرایی داشته باشد؛ مهندس ناظر باید در تمامی مراحل ساختوساز حضور فعال داشته و گزارشهای او مورد توجه قرار گیرد. متأسفانه در حال حاضر نظام مهندسی استقلال لازم را ندارد؛ از یک طرف تحت فشار نهادهای مختلف است و از طرف دیگر، شهرداریها هم به گزارشهای مهندسان ناظر توجه کافی نمیکنند. نمونه بارز این موضوع، ساختمان متروپل آبادان است که علیرغم اعلام تخلفات از سوی مهندس ناظر، شهرداری به آنها بیاعتنا بود.
رضاییکوچی ادامه داد: باید قانونی داشته باشیم که ضمن اعطای اختیار و استقلال به مهندس ناظر، وی را در قبال ایمنی ساختمانها پاسخگو کند. یعنی اگر سالها بعد از پایان کار حادثهای برای ساختمان رخ دهد، فردی که مسئول نظارت بوده باید پاسخگو باشد. اما این امر نیازمند اصلاح قانون است؛ قانونی که اکنون بیش از ۳۰ سال از تصویب آن میگذرد و دارای ایرادات جدی است.
رئیس کمیسیون عمران مجلس خاطرنشان کرد: در دورههای مختلف تلاشهایی برای اصلاح این قانون صورت گرفته، اما معمولاً با پایان دورهها نیمهکاره رها شدهاند. خوشبختانه در آغاز سال جاری این موضوع در دستور کار مجلس قرار گرفت و با استقبال نمایندگان همراه شد. امیدواریم با اصلاح این قانون، شاهد ارتقاء کیفیت ساختوسازها در کشور باشیم؛ بهویژه با توجه به اینکه حدود ۲۰ میلیون نفر در بافتهای فرسوده زندگی میکنند و بسیاری از شهرهای ما روی گسلهای فعال قرار دارند.
رئیس کمیسیون عمران مجلس همچنین با اشاره به وضعیت معیشتی مهندسان گفت: امروز حدود ۶۰۰ هزار مهندس ساختمان در کشور داریم که بسیاری از آنها با مشکلات اقتصادی مواجه هستند. همانطور که ما از مهندسان انتظار داریم نظارت دقیقی بر ساختوسازها داشته باشند، باید به مسائل معیشتی آنها نیز توجه کنیم. در قانون جدید به موضوعاتی مانند بیمه مهندسان نیز پرداخته شده و امیدواریم این اصلاحات منجر به بهبود وضعیت مهندسان و کیفیت ساختوساز در کشور شود.
وی در ادامه با اشاره به بررسی گزارش نظارتی مجلس درباره آسیبشناسی قانون نظام مهندسی، تصریح کرد:مقرر شده است مطابق تبصره ماده ۴۵ آییننامه داخلی مجلس و با توجه به پیشنهادات مطرحشده برای اصلاح قانون نظام مهندسی، نظرات و پیشنهادات سایر نمایندگان نیز در کمیسیون تخصصی مورد بررسی و جمعبندی قرار گیرد. سپس این موارد در صحن مجلس مطرح خواهد شد تا قانون جامع و کاملی در راستای ارتقای کیفیت ساختمانسازی در کشور به تصویب برسد. /پایان پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.