×
مرکز پژوهش های مجلس بررسی کرد؛

توانمندسازی فعالیت های دیپلماتیک مجلس دوازدهم؛ اتحادیه بین المجالس جهانی

مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی به بررسی توانمندسازی فعالیت های دیپلماتیک مجلس دوازدهم در اجلاس های سال 2025 میلادی با تمرکز بر اتحادیه بین المجالس جهانی پرداخت.

  • ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۴
  • روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس
  • 962 بازدید
  • ۰
  • توانمندسازی فعالیت های دیپلماتیک مجلس دوازدهم؛ اتحادیه بین المجالس جهانی

    دفتر مطالعات سیاسی این مرکز در گزارش «توانمندسازی فعالیت‌های دیپلماتیک مجلس دوازدهم در اجلاس‌های سال ۲۰۲۵ میلادی(۱)؛ اتحادیه بین‌المجالس جهانی» آورده که یکی از ملزومات دیپلماسی پارلمانی چابک و تحول‌گرا، رصد اجلاس‌های مجامع پارلمانی در سال ۲۰۲۵ میلادی و ریل‌گذاری نقشه راه عملیاتی برای انتفاع حداکثری از مجامع مذکور است.

    در این گزارش تصریح شده که اتحادیه بین‌المجالس جهانی با بیش از ۱۱۰ سال قدمت دارای اساسنامه و ارکان وابسته تأثیرگذار در مراودات دیپلماتیک است. این اتحادیه در سال ۲۰۲۵ میلادی، دو اجلاس بهاره و پائیزه دارد که به‌ترتیب در تاشکند ازبکستان و ژنو سوئیس برگزار می‌شود. ابتکار عمل و نوآوری در دو اجلاس پیش رو، اثرگذاری و کارآمدی هیئت دیپلماتیک مجلس دوازدهم در این اتحادیه را افزایش خواهد داد.

    در ادامه این گزارش راهبردهای پیشنهادی مرکز پژوهش های مجلس تشریح شده و آمده که تهیه پیوستار فرصت‌های دیپلماتیک ریاست محترم قوه مقننه در اجلاس تاشکند و ژنو، شناسایی ظرفیت‌های گسترش دیپلماسی پارلمانی متوازن با ازبکستان، بهره‌وری از نظرات مشورتی رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و ازبکستان، شناسایی پتانسیل‌های حمایت از مردم مظلوم فلسطین در جلسات کمیته‌های دائمی، داده‌کاوی جلسه استماع اتحادیه بین‌المجالس جهانی در سازمان ملل، بومی‌سازی نوآوری سایر مجالس دنیا پیرامون دیپلماسی پارلمانی دیجیتال و مذاکرات هوشمندانه با اعضای بریکس در حاشیه اجلاس تاشکند باید در دستور کار قرار گیرد.

    همچنین در ادامه این بخش بیان شده که انتفاع سیاسی و تبلیغاتی از نشست دبیران کل مجالس دنیا، کنشگری فعال بانوان عضو شورای اجرایی بین‌المجالس در اجلاس نمایندگان زن مجالس دنیا، اعتبارزدایی از مواضع ایران‌ستیزانه و رمزگشایی دلایل و اهداف برخی اصطلاحات پرتکرار در سخنرانی‌ها و قطعنامه‌ها از مهم‌ترین تدابیری هستند که استفاده از آنها فرصت‌های دیپلماتیک نوظهوری را برای مجلس دوازدهم در تاشکند پدیدار می‌سازد.

    در ادامه یافته‌های کلیدی گزارش تشریح شده و توضیح داده شده که جمهوری اسلامی ایران در صورت ترسیم دقیق کاستی‌ها، فرصت‌ها و راهکارها، از این قابلیت برخوردار است به هاب دیپلماسی پارلمانی غرب آسیا در افق ایران ۱۴۰۷ تبدیل شود.

    در ادامه آمده که با حضور مجالس ۱۸۱ کشور و ۱۵ عضو همکار در اجلاس تاشکند، مؤثرترین تریبون جهانی برای مقابله با جنگ شناختی و اعتبارزدایی از تحریف روایت‌ها و القای انزوای ایران در سازمان‌های بین‌المللی برای مجلس دوازدهم فراهم شده‌ است.

    در این گزارش بیان شده که صد‌و‌پنجاهمین اتحادیه بین‌المجالس جهانی به‌دنبال کنشگری فعال در مدیریت تحولات سیاسی امنیتی از‌جمله ارائه ابتکار دیپلماتیک پیرامون اجرایی شدن راه‌حل دو دولتی در فلسطین است.

    در این گزارش ذکر شده که در اجلاس تاشکند، تأثیر هوش مصنوعی بر اقشار جامعه و کارکردهای نمایندگی به‌عنوان یکی از اولویت‌ها تعریف شده است.

    همچنین در این گزارش تصریح شده که یکی از شروط میزبانی از اتحادیه بین‌المجالس جهانی، شناسایی تمام اعضای اتحادیه است. با توجه به اینکه رژیم اشغالگر قدس، رژیم جعلی و اشغالگر است، امکان میزبانی از اتحادیه بین‌المجالس جهانی ازسوی مجلس شورای اسلامی هیچ‌گاه محقق نخواهد شد، ولی امکان میزبانی مجلس دوازدهم از اجلاس‌های منطقه‌ای میسر است.

    در ادامه توضیح یافته های کلیدی این گزارش گفته شده که اتحادیه بین‌المجالس جهانی به‌دلیل گستردگی اعضا و ارتباط نزدیک آن با سازمان ملل، از میادین مطلوب معماران جنگ ترکیبی و شناختی علیه جمهوری اسلامی ایران است که از مصادیق آن می‌توان به‌احتمال ارائه آمار نادرست در قبال کشورمان توسط «احمد شهید»، گزارشگر اسبق ویژه سازمان ملل درخصوص وضعیت حقوق بشر در ایران در «کمیته حقوق بشر نمایندگان مجلس» اشاره کرد.

    در ادامه این گزارش بیان شده که در «کنفرانس جهانی نمایندگان زن اتحادیه بین‌المجالس جهانی» در مارس ۲۰۲۵ مکزیکوسیتی از مجالس عضو دعوت شده است هیئتی متشکل از چهار نماینده مجلس شامل یک نماینده مرد و حداقل یک نماینده زن جوان (زیر ۴۰ سال) را برای شرکت در اجلاس تاشکند اعزام کنند.

    در آخرین بند از یافته های این گزارش گفته شده که یکی از پنجره‌های شناسایی افق سیاست‌های اتحادیه بین‌المجالس، پایش مواضع آن در جلسات استماع است که از مصادیق آن می‌توان به نشست «افزایش اقدامات برای اهداف توسعه پایدار: تأمین مالی، نهادها و سیاست» در فوریه ۲۰۲۵ در مقر سازمان ملل اشاره کرد.

    متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید:

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=27165

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    6hvJu5 لطفاً کد نمایش داده شده را وارد نمایید.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس