×
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس:

سرمنشأ قاچاق دارو در رده‌های بالاتر از مراکز توزیع‌کننده و داروخانه‌ها است

سیدمحمد جمالیان گفت: ما منکر قاچاق دارو نیستیم به خاطر این‌که دارو در ایران نسبت به کشورهای همسایه ارزان‌تر است، قاچاقش اتفاق می‌افتد. ولی سرمنشا‌ این قاچاق قبل از شبکه توزیع کشور در مراکز تولیدکننده دارو است که باید وزارت بهداشت خودش به صورت جدی ورود کند.

  • ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۷
  • ایلنا
  • 889 بازدید
  • ۰
  • سرمنشأ قاچاق دارو در رده‌های بالاتر از مراکز توزیع‌کننده و داروخانه‌ها است

    به گزارش صبح مجلس؛ سیدمحمد جمالیان درباره قاچاق دارو و نظارت بر بازار دارو که این روزها نگرانی‌هایی را برای جامعه به وجود آورده است، گفت: انصافا با سامانه TTAC (تیتک) قاچاق دارو خیلی کم شده است. ما باید بپذیریم اگر هم به هر حال قاچاقی رخ می‌دهد، از مراکز توزیع‌کننده، داروخانه‌ها و امثالهم نیست یا اگر باشد، واقعاً درصد کمی است. این‌ اتفاق در رده بالاتر می‌افتد و این وزارت بهداشت است که باید روی این موضوعات نظارت داشته باشد.

    این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به «طرح دارویار» گفت: طرح دارویار الان باید نشان دهد که چقدر از قاچاق دارو جلوگیری کرده‌ایم.

    وی خاطرنشان کرد: ما منکر قاچاق دارو نیستیم به خاطر این‌که دارو در ایران نسبت به کشورهای همسایه ارزان‌تر است، قاچاقش اتفاق می‌افتد. ولی سرمنشا‌ این قاچاق قبل از شبکه توزیع کشور در مراکز تولیدکننده دارو است که باید وزارت بهداشت خودش به صورت جدی ورود کند.

    جمالیان درباره این که دولت عنوان کرده است برای سال ۱۴۰۴ ارز دارو را فراهم کرده است، گفت: الان تنها شرایطی که دولت برای آن واقعاً ارز تخصیص داده دارو است، ولی شرکت‌ها پول ندارند. چرا پول ندارند؟ چون الان تامین اجتماعی ۷ الی ۸ ماه پول داروخانه‌های خصوصی و دولتی را نداده و داروخانه‌ها بدهی‌شان را نداده‌اند. شرکت‌ها پول ندارند و این دفعه دیگه عرضه است، ولی شرکت‌ها پول ندارند.

    وی با بیان این‌که ما باید یک سیاست کامل و جامع در حوزه دارو داشته باشیم، بیان کرد: مدام پیگیری کردن خسته کننده و فرسایشی می‌شود، نمی‌شود هر دفعه یک جایی از این موضوع دارو بلنگد. امروز بیماران و مردم دارند واقعاً تاب می‌آورند و به ما به عنوان نماینده‌شان مراجعه می‌کنند. ما پیگیری می‌کنیم، ولی جواب درستی نمی‌گیریم و اتفاق خوبی نمی‌افتد.

    این عضو کمیسیون بهداشت و درمان با اشاره به این که دولت باید در حوزه‌هایی که برای مردم و برای حکمرانی دارای اهمیت جدی‌تر است مصمم‌تر عمل کند، یادآور شد: سلامت یک بحث امنیتی است. وقتی پدر یا مادری که دنبال داروی فرزندش است یا بچه‌ای که برای پدر و مادرش دنبال دارو می‌گردد و پیدا نمی‌کند یا توان پرداخت مالی آن را ندارد، باید بپذیریم این فرد می‌تواند هر کار خطرناکی بکند و می‌تواند نسبت به همه چیز بدبین شود، ما باید این‌ها را پیگیری کنیم. ما باید راهکاری داشته باشیم، ولی متأسفانه هنوز آن اقدام خوب رخ نداده است.

    وی تاکید کرد: امیدواریم دولت کمی جدی‌تر اقدام کند. مشکلات را  ما درک می‌کنیم، ولی اولویت‌بندی باید انجام شود و این‌ها در یک زمان مناسب‌تری انجام شود، نه اینکه همه پیگیری کنند و در نهایت ببینیم هیچ نتیجه‌ای حاصل نشده است./پایان پیام

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=27068

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس