×
مرکز پژوهش های مجلس در سالی که گذشت؛

روایتی نو از دومین رویداد همتاتک

دومین رویداد همتاتک با تمرکز بر داده های باز دولتی و نسبت آن با هوش مصنوعی در سال 1403 در مرکز پژوهش های مجلس، برگزار شد.

  • ۸ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۵
  • روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس
  • 996 بازدید
  • ۰
  • روایتی نو از دومین رویداد همتاتک

    دومین رویداد همتاتک با موضوع هم‌اندیشی درباره چالش‌های داده‌های باز دولتی و نسبت آن با توسعه هوش مصنوعی با حضور بابک نگاهداری رییس مرکز پژوهش‌های مجلس، روح الله متفکر آزاد، عضو هیات رییسه مجلس، روح الله ایزد خواه، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، رضا تقی پور، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، زینب قیصری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، مصطفی طاهری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، جعفر قادری، رئیس کمیسیون کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس و روح الله نجابت، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، نمایندگان سازمان‌های دولتی دارای داده تنظیم‌گر و همچنین تحلیلگران داده و نمایندگان شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه، برگزار شد.

     

    توجه ویژه برنامه هفتم به هوش مصنوعی
    رییس مرکز پژوهش‌های مجلس، با اشاره به این نکته که آینده‌پژوهان یکی از تصاویری که از میان ۵ تصویر برای ایران ۱۴۲۴ در نظر می گیرند ایران نوآفرین است، گفت: در این تصویر فناورهای نوین مثل کوانتوم، هوش مصنوعی و نظایر اینها  مورد توجه است. در برنامه هفتم پیشرفت هم روی بحث فناوری‌های نوین تاکید ویژه شده است.

    نگاهداری ادامه داد:  اگر ما می‌خواهیم به این سمت حرکت کنیم که تصویری از ایران نوآفرین در ایران ۱۴۲۴ داشته باشیم و همچنین برنامه هفتم پیشرفت که در بیانات رییس محترم جمهور و رییس محترم مجلس به عنوان میثاق ملی مطرح شده باید به فناورهای نوین و هوش مصنوعی توجه کنیم.

    ضرورت تغییر آرایش نهادی
    روح‌الله ایزدخواه، در این نشست با اشاره به مفهوم شکست دولت، گفت: ما در کنار شکست بازار شکست دولت هم داریم. وقتی بخواهیم از دولت خودکامه به سمت دولت هوشمند حرکت کنیم طبیعی است که دولت خود به خود مقابل این تغییر ایستادگی کند.

    عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، با بیان اینکه باید چاره ای برای این مسئله بندیشیم و در سیاستگذاری بن‌بست وجود ندارد، گفت: در کنار حکمرانی داده ما باید حکمرانی تغییر رفتار دولت هم داشته باشیم تا از این حالت خودکامگی و خودپسندگی خارج شود.

     

    موانع پیش روی قانون مدیریت داده ها و اطلاعات ملی
    رضا تقی‌پور، هم در این نشست با اشاره به طرح قانون مدیریت داده‌ها و اطلاعات ملی که به اختصار دوام می‌نامید و تبدیل به قانون شده است، گفت: ما وقتی طرح این قانون را نوشتیم مرادمان این نبود که یک قانون جامع داده و اطلاعات بنویسم. بنابراین در آینده نوشتن قانون جامع ضروری است.

     

    حکمرانی داده اولویت اول کشور
    مصطفی طاهری هم در این نشست با اشاره به مشکلات زیاد در کشور گفت: ما از میان نظام مسائل کشور به این نتیجه رسیدیم که حکمرانی داده و هوش مصنوعی اولویت اول کشور است.

    وی با اشاره به تصویب قانون دوام، گفت: در این قانون بسترهای قانونی به صورت عمودی و افقی برای تبادل داده ها فراهم شده و در برنامه هفتم توسعه در ۶۷ جا به این قانون ارجاع شده است.

    جعفر قادری نماینده مردم شیراز در مجلس هم در این نشست در پاسخ به دغدغه‌های فعالان حاضر در نشست، عدم اطلاع کافی دستگاه ها را عامل اجرا نشدن قانون دسترسی به داده‌ها و اطلاعات دانست و گفت: باید از ابزارهای نظارتی مجلس در این زمینه بیشتر استفاده شود./پایان پیام

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=26989

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس