سومین دوره مدرسه حکمرانی و قانون گذاری شهید مدرس(ره) آبان ماه ۱۴۰۳ کار خود را شروع کرد.
آموزش، توانمندسازی و تربیت حکمران، سیاستپژوه، کارشناس و مدیر حوزه حکمرانی و قانونگذاری بهمنظور حل مسائل نظام تقنین کشور در راستای کارآمدسازی مجلس شورای اسلامی و نظام قانونگذاری کشور، مهمترین هدف مدرسه حکمرانی و قانونگذاری شهید مدرس (ره) است.
آیین افتتاحیه سومین دوره مدرسه حکمرانی و قانون گذاری شهید مدرس(ره) با حضور بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهش های مجلس، ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی و جمعی از پژوهشگران، برگزار شد.
نیازمند تربیت نیروی انسانی برای عرصه های سیاستگذاری هستیم
نگاهداری، در این مراسم با اشاره به تأکیدات رهبر انقلاب اسلامی در خصوص تربیت و آمادهسازی نخبگان برای آینده کشور، اظهار کرد: دورههای مدرسه حکمرانی نیز در راستای فرمایشات رهبر معظم انقلاب برنامه ریزی شده تا بتوانیم علاقهمندان به حوزههای مختلف حکمرانی را براساس تخصص و علایقشان برای ایفای نقش در آینده تربیت کنیم.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه عرصههای عمومی و سیاستگذاری نیازمند فعالان در کسب قدرت و اداره قدرت است، افزود: فعالان احزاب، برای کسب قدرت تربیت میشوند، اما نظام حکمرانی ما نیازمند افرادی است که در اداره قدرت توانمند باشند.
ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست به تبیین وجه تمایز جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشورها پرداخت و اظهار کرد: ما با بهرهگیری از ظرفیتهای ایمان، وحدت و رهبری، توانستیم تحولی را در نوع حکمرانی در ایران را رقم بزنیم که نظیر آن در دنیا پیدا نمیشود.
وی با اشاره به فراز و نشیبهای نظام مقدس جمهوری اسلامی از ابتدای پیروزی انقلاب تا به امروز، افزود: وجه تمایز ما با دیگر نظامات سیاسی این است که توانستیم در سایه اندیشه برگرفته شده از مبانی انقلاب اسلامی، سبک جدیدی از حکومت و حکمرانی را بر مبنای آموزههای دینی به دنیا معرفی کنیم.
دانش انباشته شده حکمرانی در مرکز پزوهش ها باید منتقل شود
اختتامیه سومین دوره مدرسه حکمرانی و قانونگذاری شهید مدرس هم در بهمن ۱۴۰۳ برگزار شد.
تصویرسازی از ایران ۱۴۲۴ در دستور کار مرکز پژوهش های مجلس
نگاهداری در این مراسم بیان داشت: بسیاری از آینده پژوهان برای ایجاد تصویری از ایران ۱۴۲۴ فعالیت خود را آغاز کرده و مرکز پژوهشها هم فراخوان عمومی در این بخش داده تا از مشارکت نخبگان در نهایی سازی تصویر ایران در سال ۱۴۲۴ استفاده شود.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به ساز و کار حکمرانی نوین و دستیابی به آن تاکید کرد: در این بخش ما باید به یک زیست بوم دائمی در تحقق حکمرانی که شاید بتوان اسم آن را حکمرانی دانش بنیان گذاشت، دست پیدا کنیم. بنابراین مسائلی از قبیل آزمایشگاههای حکمرانی، مدارس حکمرانی و نظایر آن میتواند در قالب این منظومه، اهداف مدنظر را محقق کند.
مولفه های حکمرانی خوب
سخنران دیگر این مراسم احمد نادری عضو هیات رییسه مجلس بود. او با اشاره به مولفه های حکمرانی خوب گفت: به واقع یک حکمرانی خوب بر پایه مسائل علمی، مولفه جدی ای به عنوان تربیت حکمران وجود دارد.وی با بیان اینکه دولتها رویکردهای متفاوتی در تربیت حکمران دارند، ادامه داد: یک رویکرد در این بخش رویکرد کثرت گراست؛ در این رویکرد مراکز آموزشی به امر تربیت حکمران میپردازند که آمریکا در این بخش مدلی را طراحی کرده و کشور آلمان هم مدل شبیه به آن دارد و البته مقداری متفاوت است. در این بخش احزاب ذیل دانشگاه تربیت حکمران را بر عهده میگیرند.
وی با اشاره به مدل «همگن ساز» در زمینه تربیت حکمران ادامه داد: در این بخش دانشگاهها نقش عمده را بر عهده دارند، به عنوان مثل دانشگاه توکیو ژاپن، آکسفورد و کمبریج، اقدامات مهمی در این بخش داشته اند./پایان پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.