نخستین گردهمایی هم آفرینی ایران آینده توسط مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی روز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ برگزار شد.
ایران آینده؛ مسئله گفت و گوی ملی
در بخش اول نشست همآفرینی ایران آینده مهدی عبدالحمید معاون مطالعات بنیادین مرکز پژوهش های مجلس با اشاره به این نکته که پروژه ایران آینده ۳ سال است که در مرکز پژوهش های مجلس شروع شده، بیان داشت: ما تجربه چشم انداز ایران ۱۴۰۴ را جلوی روی خودمان داشتیم که زمان آن در حال اتمام است.
بعد از سخنان عبدالحمید صاحبنظران حاضر در نشست به ارایه سخنان خود پرداختند.
ارائه اول متعلق به محسن دنیوی مدیر گروه سیاست گذاری پژوهشگده فرهنگ و هنر بود که با عنوان «چند آیندگی، امکان تاریخی تمدنی ایرانیان» انجام شد.
او در این ارائه مقدمات هم آفرینی را داشتن ذهنیت مشترک از هدف و شکل گیری اراده جمعی برای طی کردن مسیر دانست و گفت: ما ذهنیت مشترک نسبت به آینده نداریم به همین دلیل احساس بی آینده بودن می کنیم. این احساس در مصاحبه از بازداشت شدگان ۱۴۰۱ مشاهده شده است. همچنین در موچ پیمایش ارزش ها و نگرش های ایرانیان و نشست های تخصصی نخبگان هم با آن مواجه هستیم.
مقابله با القای بی آیندگی
علیرضا نصر اصفهانی مدیرگروه آینده پژوهشی در مرکز پژوهش های مجلس هم در این نشست گفت که به دنبال تصویر سازی از ایران آینده با گفت و گو تفاهم هستیم. ما معتقد هستیم که در این تصویر هویت ملی و مذهبی ایرانیان باید به هم گره بخورد.
مجتبی لشکر بلوکی هم مدرس دانشگاه ارائه خود را با عنوان «رویای گشمده چرا چشم انداز پردازی در ایران دشوار و شکننده است» توضیح داد و گفت: در دو دهه گذشته ادبیات مدیریت استراتژیک در ایران خیلی جا نیفتاده بود. بنابراین تفاوت مفاهم هم خیلی روشن نبود .وی افزود: بین بیانیه چشم انداز و چشم انداز تفاوت وجود دارد. اگر گفته های مقامات ارشد یک نهاد در ۸۰ درصد مشترک باشد می توان گفت آن نهاد چشم انداز دارد.
تصویر ایران آینده باید متناسب با ژنتیک مردم ایران زمین باشد
بعد از ارائه های صبح، سخنرانی های مسئولان بعد از ظهر شروع شد. اولین سخران بابک نگاهداری بود. نگاهداری در این رویداد عنوان کرد که جامعهای که تصویر مثبتی نسبت به آینده نداشته باشد نمیتواند شکوفا و پیشرفته باشد.
وی افزود: دشمنان هم تلاش ویژهای کرده و میکنند تا غرور ملی ما را از مردم ایران گرفته و اینگونه القا کنند که سالهای پس از انقلاب بدون هیچ دستاوردی بوده است تا هیچ انگیزهای برای امتداد مسیر پیشینیان خود نداشته باشیم و از سوی دیگر میخواهند آرمان ملی را از ما بگیرند تا هیچ تصویری مثبتی از آینده ایران نداشته باشیم و از این طریق نخبگان کشور را تشویق به مهاجرت کنند.
وی با بیان اینکه ساخت تصویر ایران آینده کار مقدسی است، گفت: تصویرسازی از ایران آینده یک الزام راهبردی است و هر تصویری برای ایران آینده در نظر بگیریم باید متناسب با ژنتیک سرزمین پارس باشد چراکه نسخههای وارداتی به درد ما نمیخورد.
توجه به اهمیت افکار عمومی در تدوین چشم انداز ضروری است
مسعود معینی پور رییس کتابخانه مجلس شورای اسلامی در اولین گردهمایی هم آفرینی ایران آینده گفت: تدوین چشم انداز باید متناسب با اهمیت افکار عمومی انجام شود.
رئیس کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی با اشاره به مرگآگاهی در دنیا افزود: این نگرش انسان به جهان و جزو چالشهای ذهن او به آینده است که آشفتگی افکار عمومی را دوچندان میکند.
کسب تجربه و شایسته سالاری بر جوانگرایی اولویت دارد
علاءالدین رفیع زاده معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری استخدامی در اولین گردهمایی هم آفرینی ایران آینده با تاکید برجوانگرایی در نظام اداری کشور گفت: کسب تجربه و شایسته سالاری بر جوانگرایی اولویت دارد.
قانون اساسی به صورت کامل اجرایی نشده است
علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در این رویداد با اشاره به ظرفیت های قانون اساسی گفت: به همه موارد این قانون عمل نشده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: آیا بدون درنظر گرفتن افق، امکان حل مسئله را داریم؟ به عبارتی جهت مهم است و چشم انداز این راه را نشان می دهد. البته قانون اساسی خوبی نوشته شده ولی به درستی به آن عمل نکردیم. حقوق ملت، حقوق احزاب و سایر مسائل از جمله موارد مطرح شده در قانون است که به درستی به آن عمل نکردیم.
مرکز پژوهش های مجلس برای مشکلات کشور راهکار ارائه دهد
حمیدرضا حاجی بابایی نایب رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به جایگاه مرکز پژوهش های مجلس گفت: این مرکز باید برای مشکلات اساسی کشور راهکار ارائه دهد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، گره کور امروز را ناترازی دانست و گفت: ناترازی در برق، سوخت، انرژی، ناترازی در مدیریت از جمله مشکلات کشور است. اما واقعا با کدام پژوهش این مرکز یک وزیر می تواند چهار سال وزارتخانه را مدیریت کند./پایان پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.