×
 محسن پاک‌نژاد در صحن علنی:

ناترازی انرژی دستاورد ۶ ماه گذشته نیست

وزیر نفت دولت چهاردهم گفت: ناترازی حامل‌های انرژی دستاورد ۶ ماه و ۶ سال قبل نیست. حدود ۳ دهه دستگاه‌های ذیربط این مشکل را در حوزه انرژی داشتند

  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۵
  • ایسنا
  • 1067 بازدید
  • ۰
  • ناترازی انرژی دستاورد ۶ ماه گذشته نیست

    به گزارش صبح مجلس؛ محسن پاک‌نژاد، وزیر نفت دولت چهاردهم با حضور در جلسه علنی امروز مجلس در پاسخ به سوال محمد منان رئیسی که پرسید ««علت اهمال و بی‌توجهی نسبت به ذخیره‌سازی به موقع سوخت مایع نیروگاه‌ها چیست؟»» عنوان کرد: از جناب آقای دکتر منان رئیسی تشکر می‌کنم که دغدغه‌مند چالش‌هایی هستند که مردم عزیزمان با آن روبرو هستند. طرح این سوال فرصت مناسبی است برای من تا توضیحاتی را خدمت ملت شریف بدهم تا شفاف سازی درباره این موضوع انجام شود.

    وی ادامه داد: ناترازی حامل‌های انرژی دستاورد ۶ ماه و ۶ سال قبل نیست. حدود سه دهه دستگاه‌های ذیربط این مشکل را در حوزه انرژی داشتند.۱۰ ماه قبل یعنی ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، وزیر محترم نفت دولت سیزدهم، آقای اوجی در نامه‌ای خطاب به دبیر شورای عالی امنیت ملی نکاتی را در رابطه با وضعیت سوخت‌رسانی در سال جاری مطرح کردند، بخشی از این نامه به دلیل طبقه‌بندی حفاظتی که دارد قابل بیان نیست.

    وزیر نفت تاکید کرد: در این نامه وزیر وقت نفت تاکید کردند که ضروری هست که جبران کسری گاز از طریق مصرف نفت کوره انجام شود و در همین رابطه جدولی را ارائه می‌کنند و از دبیر محترم شورای عالی امنیت ملی تقاضا می‌کنند که مصرف نفت کوره را در نیروگاه‌ها شروع کنند. این نامه حاوی دو نکته کلیدی و مهم هست؛ نکته اول اینکه از ابتدای سال کمبود منابع گازی در کشور کاملاً مشخص بوده و عزیزان ما به درستی در بخش نفت در دولت سیزدهم این موضوع را بیان کردند و به این موضوع پرداختند و برای آن راهکار ارائه دادند.

    پاک‌نژاد با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ به مدت چهار ماه صادرات گاز به ترکیه قطع بود، گفت: یعنی چیزی حدود ۳.۶ میلیارد متر مکعب مجموعاً گاز بیشتری در اختیار شبکه گاز جمهوری اسلامی ایران بود تا این گاز را تحویل به بخش‌های مختلف از جمله نیروگاه‌ها بدهد و در سال ۱۴۰۳ نسبت به ۱۴۰۲ با چیزی حدود ۸ درصد رشد مصرف در بخش خانگی تجاری و صنایع مواجه بودیم. اما نکته دومی که حائز اهمیت هست و باید به صورت مضاعف به آن توجه کنیم، راهکار ارائه شده است. راهکاری که ارائه شده این بوده است که برای جبران کاهش گاز تحویلی به نیروگاه‌ها باید سبد سوخت نیروگاهی به درستی مدیریت شود و در سبد سوخت نیروگاهی باید از نفت کوره تا سقف مشخصی که در ابلاغیه دبیرخانه شورای عالی امنیت آمده، استفاده شود. این راهکار راه نجات در روزهای سرد سال بود که نیروگاه‌های گازی باید از نفت گاز استفاده می‌کردند.

    وزیر نفت تاکید کرد: در واقع سال ۱۴۰۳ را با مخازن نسبتاً خالی شروع کردیم. یعنی فروردین ماه سال ۱۴۰۳ چیزی حدود ۲۹۰ میلیون لیتر موجودی ذخایر نفت و گاز نیروگاهی ما بود. در ادامه هم مکاتباتی را برادر عزیزم، وزیر نفت وقت، مجدد با دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی داشتند و به این موضوع پرداختند.

    پاک‌نژاد ادامه داد: در نامه وزیر نفت دولت سیزدهم همچنین آمده است که چرا نفت کوره به میزان مشخص شده و تکلیف شده در ابلاغیه دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی در نیروگاه‌ها سوزانده نمی‌شود؟ من اینجا جا دارد از برادران عزیزم در دولت سیزدهم در حوزه نفت تشکر کنم که به موقع این خطر را احساس کردند و راهکار مربوطه را هم ارائه دادند. آقای اوجی به صراحت اعلام می‌کنند در ۲۹ مرداد ماه، در صورت عدم مصرف نفت کوره مطابق با ابلاغیه تکمیلی شورای عالی امنیت ملی، محدودیت مصرف گاز در سایر نیروگاه‌ها اعمال می‌گردد و تبعات ناشی از مصرف نفت گاز و عدم ذخیره‌سازی مناسب آن در مخازن نیروگاهی بر عهده وزارت نفت نخواهد بود.

    وی افزود: بنابراین همکاران ما در دولت سیزدهم به درستی از شرایط خاص و بحرانی تامین گاز و نفت گاز در نیروگاه‌ها مطلع بودند و راهکار آن را هم که همان استفاده از نفت کوره در نیروگاه‌های بخار است، اعلام کردند و به درستی هم اعلام کردند. ولی به هر حال به هر دلیلی این اتفاق در نیروگاه‌های ما نیفتاد و این اتفاق قرار بود از اواسط تابستان بیفتد.

    پاک‌نژاد ادامه داد: از اواسط تابستان باید اجازه شروع به نفت کوره‌سوزی داده می‌شد ولی از اواخر آذرماه تحت تاثیر شرایطی که بود این نفت کوره مورد استفاده قرار گرفت که ای کاش دو ماه زودتر ابلاغیه دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی مورد عمل قرار می‌گرفت.

    وزیر نفت گفت: وزارت نفت در طول ۶ ماه اخیر در زمینه افزایش تولید نفت گاز خام، افزایش تولید فراورده‌های نفتی، افزایش واردات نفت گاز که اعداد و ارقام این را من اعلام می‌کنم، عملکرد خوبی داشت. نفت گازی که لیتری ۶۰ سنت خریداری می‌شود به نیروگاهی تحویل داده می‌شود که با راندمان ۳۰ درصد آن را تبدیل به برق می‌کند و ۷۰ درصدش می‌شود دود هوا. میزان سوخت مایع تحمیلی به نیروگاه‌ها هم در این رابطه حائز اهمیت هست که خب به درستی در طول ۶ ماه گذشته رکوردهایی در این زمینه ثبت شده است.

    وی تاکید کرد: تولید گاز خام کشور به طور متوسط در ۶ ماه گذشته ۳۶ میلیون متر مکعب در روز افزایش پیدا کرد. با اصلاحات فرایندی و افزایش خوراک پالایش این امکان فراهم شد که به طور متوسط در طول ۶ ماه گذشته ۸ میلیون لیتر به تولید نفت گاز کشور اضافه شود و ما را بی‌نیاز کند به این مقدار از واردات نفت گاز.  ۱۲۲ میلیون لیتر در روز تولید نفت گاز داشتیم که حدود ۱۴ میلیون لیتر آن بیش از بهمن سال گذشته بوده است. در کنار تمام این موضوعات در طول دی ماه و بهمن ماه به تنهایی یک میلیارد لیتر بنزین وارد کشور شد. اگر حساب کنیم فقط در دی و بهمن ۶۰۰ میلیون دلار بابت واردات نفت گاز مورد استفاده قرار گرفته است./پایان پیام

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=26250

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    ca2wqP لطفاً کد نمایش داده شده را وارد نمایید.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس