به گزارش خبرنگار مجلس فوری، سمیه رفیعی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (چهارشنبه، ۵ بهمن ماه) گفت: سلام به پیشگاه هادی امت که به رغم ظلم حاکم به آن (حق مظلوم) در زندان حسد و سخن چینی، هدایتگر انباء بشر در تمامی ساحت های زندگی خصوصاً ساحت اجتماعی و سیاسی شد و آداب زیست متعالی در پرتو نورانی امامت و ولایت را تعلیم داد.
وی افزود: گرامی میدارم یاد و خاطره همه شهدای سرزمینم را، آنهایی که میهن دوستی و دینداری را با تمام باور و اعتقاد و جانشان، متجلی ساختند و نشان دادند و نشان می دهند، کار برای خدا و برای مردم حقیقتاً چه ویژگی هایی دارد، کسانی که عمیقاً به پایداری سرزمین باور داشتند و پای باورشان جان دادند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس در ادامه یادآور شد: رهبری عزیز در سخنرانی اخیر خود از دغدغه شان بابت حضور زنان مجرب و متخصص در ردههای گوناگون تصمیم سازی و تصمیم گیری کشور اشاره فرمودند در همین راستا رویداد ملی زنان متخصص پیرو فرمایشات ایشان برگزار شد که در صورت ادامه، حتماً می تواند منشأ برکات فراوان برای کشور باشد.
عضو فراکسیون زنان در مجلس شورای اسلامی در ادامه تاکید کرد: باور به مشارکت فعال زنان در امر حکمرانی یک امر تزئینی و تشریفاتی نیست و مدیران کلان و تصمیم گیران باید نسبت به تحقق منویات حضرت آقا عمل نمایند. در همین راستا، جا دارد از دستور مقام معظم رهبری بابت ایجاد فرصت برای حضور بانوان جهت کسب مهارت و دانش در دورههای حکمرانی، مدرسه حکمرانی شهید بهشتی که سابقاً، صرفاً پذیرش مردانه داشت، تقدیر و تشکر نمایم. رأی به خروج جمهوری اسلامی ایران از کمیسیون مقام ز ن سازمان ملل که بر اساس اراده سیاسی تعداد انگشت- شماری از دولتها و منطبق بر قواعد نخ نما شدهی یکجانبه گرایی در روابط بین المللی بود، همچنین اتفاق نظر پارلمانی در تحریم ضدتروریستی ترین ارتش جهان، سنتهای خطرناکی است که قطعاً بین ملتها و آحاد مردم خصوصاً جامعه آگاه، جایگاهی ندارد.
رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اتخاذ برخی رویکردهای اثرگذار در دولت که بر زمین مانده و سالها دنبال نشده بود توسط رئیس محترم دولت جای قدردانی دارد از آن جمله می توان به حضور بی شائبه بین مردم، کاهش و کنترل بسترهای دلالی و واسطه گری از طریق عرضه در بورس کالا، تشکیل منظم جلسات ستاد ملی زن و خانواده و شوراهای عالی با حضور رئیس جمهور محترم خصوصاً شورای عالی محیط زیست اشاره نمود.
رفیعی در ادامه یادآور شد: سیاستگذاری محیط زیست یکی از مهمترین موضوعات که نیاز است مورد توجه ویژه قرار بگیرد، موضوع تغییر اقلیم است، تغییر اقلیم یک فرآیند ادامه دار است که حتماً باید در تمام برنامه ریزیهای کشور به آن توجه داشت در حالیکه این موضوع با توجه به تمام اثرات فراوانی که دارد جایگاهی در برنامه های بلند مدت و کوتاه مدت کشور ندارد و حتماً باید بعنوان یکی از زیربنایی ترین مولفهها “در حکمرانی نو” لحاظ گردد. در همین راستا در آخرین جلسه شورای عالی محیط زیست به رئیس جمهور محترم پیشنهاد دادم با توجه به اینکه هیچ مرجعی در کشور در حال حاضر متولی تغییر اقلیم نیست، با ارائه لایحهای به مجلس محترم، شواری عالی محیط زیست به “شورای عالی محیط زیست و تغییر اقلیم” تغییر رویکرد و عملکرد داشته باشد.
رییس کمیته محیط زیست مجمع نمایندگان استان تهران تصریح کرد: یکی از مسائل مهم در حوزه تغییرات اقلیمی، وقوع طوفانهای گرد و غبار و پدیده بیابان زایی است که در کشور و پیرامون آن در منطقه سبب ساز مشکلات فراوانی مانند وقوع مهاجرتهای اقلیمی شده و خواهد شد. نبود یک مرکز واحد رصد و پایش منطقهای گرد و غبار موضوع مهمی است که بطور ویژه پیگیری نمودهام و به لطف پروردگار و حمایت رئیس محترم مجلس شورای اسلامی، به جهت منافع مردم و کشور، پیشنهاد تشکیل دبیرخانه مجازی دائم در سطح پارلمانی میان کشورهای منطقه منا از طرف اینجانب در نشست سیاسی هلسینکی در آذر ماه سال جاری مورد موافقت قرار گرفت و در نتیجه آن اولین نشست مجازی پیگیری مبارزه با طوفانهای گردوغبار در منطقه منا به میزبانی مشترک فراکسیون محیط زیست و نشست سیاسی هلسینکی در بهمن ماه برگزار خواهد شد.
رفیعی تصریح کرد: فعالسازی دیپلماسی محیط زیستی با توجه به تأثیراتی که در مناطق غربی و شرقی کشور از فعالیتهای توسعهای افسارگسیخته و غیر منصفانه پیرامون مرزهای کشور از ضرورتهای درجه یک وزارت امور خارجه باید باشد. منطقه اردبیل و دشت مغان، خوزستان و هورالعظیم و ایلام، سیستان و بلوچستان و تالاب هامون و رود هیرمند را باید مردان دیپلماسی دریابند، هر چند که زمان زیادی را به انفعال و بیخیالی سپری کرده ایم و هنوز هم برخی بانیان وضع موجود سکان داری هدایت امور را به دست دارند، اما آقای امیر عبدالهیان، آقای محرابیان و آقای سلاجقه وضع موجود را دریابید.
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همانگونه که در اکثر جلسات تخصصی پیگیری دیپلماسی آب و محیط زیست در کمیسیونها گفتهام، همان همیشگیها را از ساحت تصمیم سازی دیپلماسی دور کنید، همیشگیها اینکاره نیستند.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس در ادامه اظهار کرد: همکاران عزیز؛ اخیراً گزارش مهمی از گزارشگران مستقل سازمان ملل با موضوع اثر مثبت تحریمهای آمریکا علیه کشور بر بیشتر شدن مشکلات محیط زیستی و به ویژه آلودگی هوا منتشر شده و در آن تأکید شده تحریمها به بدتر شدن چالشهای محیط زیستی کمک می کند. خب استفاده از این فرصت و سایر فرصتهای بوجود آمده از این دست، کجای اقدامات مدیران و مسئولان وزارت خارجه، قرار دارد؟ ارزشگذاری اقتصادی محیط زیست نیز امر برزمین ماندهای است که پایدارسازی باید در رئوس برنامهها باشد و ردپای آن را در تمام تصمیمات ببینیم، اما متأسفانه اولین چیزی که در یک طرح توسعهای ذبح می شود سرمایه طبیعی است، چه آن طرح به ثمر بنشیند و یا بی نتیجه بماند.
رفیعی در پایان خاطر نشان کرد: بجای پیاده سازی ضوابط استقرار در چارچوب آمایش سرزمین و بهره گیری از الگوی ارزیابی اثرات استراتژیک محیط زیستی، دنبال طرحهای زودبازده مقطعی می رویم که نتیجهاش می شود، خشک شدگی گاوخونی، شادگان، بختگان، بند علیخان و صالحیه و آلودگی زریبار و انزلی و زرجوب و…. رود جزر و مدی بهمنشیر را طی برنامههایی! تبدیل به مخزن آب می کنیم، سایت زباله آزاد شهر را به فاصله ۲ کیلومتری از شهر احداث می کنیم، زبالهها را در کلاردشت و سراوان و آمل انباشت می کنیم. بعد تنها راه حلی که پیش رویمان باز می شود، یک روش انحصاری بنام زباله سوزی است که در سایه کم نظارتی تصمیم گیران ، سوگلی مدیریت پسماند کشور شده و اجازه رشد و نقش آفرینی به دانش بنیانهایی که راه حل واقعی مبتنی بر ماهیت زباله و نوع اقلیم کشور دارند نمی دهد. این می شود که زباله سوز یکی از شهرهای شمالی کشور ، دم از بی آبی در فرآیند زباله سوزی می زند. رفع خشونت بروکراتیک و کنار زدن عادتهای انحصارطلبانه راهحل خیلی از مسائل کشور ماست.
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.