×
نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس:

افزایش بی‌رویه قیمت دارو ناشی از مشکلات ساختاری وزارت بهداشت است

رضا جباری مشکلات حوزه دارو و افزایش بی‌رویه قیمت‌ها را ناشی از ساختار ضعیف و سیاست‌های نادرست وزارت بهداشت دانست. وی اشاره کرد که این وزارتخانه در طول سال‌ها نتوانسته است تکالیف قانونی خود را به درستی انجام دهد و کاهش بودجه از ۷ به ۳.۸ درصد، وضعیت را بدتر کرده است.

  • ۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۰
  • ایکانا
  • 704 بازدید
  • ۰
  • افزایش بی‌رویه قیمت دارو ناشی از مشکلات ساختاری وزارت بهداشت است

    به گزارش صبح مجلس؛ رضا جباری افزایش بی‌رویه قیمت دارو را ناشی از مشکلات ساختاری وزارت بهداشت دانست و گفت: مشکلات در حوزه دارو و بهداشت کشور تنها به قیمت دارو محدود نمی‌شود بلکه باید به سیاست‌های اقتصادی و مالی وزارت بهداشت نیز توجه کرد؛ مسیر امروز این وزارتخانه منطبق با قوانین نیست و در طول سال‌ها نتواسته تکالیف قانونی خود را به درستی انجام دهد و با فشارهای ایجاد شده، عملکرد و کیفیت خدمات آن روز به روز افت کرده است.

    وی کاهش بودجه وزارت بهداشت از ۷ درصد به ۳.۸ درصد را یکی از دلایل اصلی مشکلات فعلی در حوزه بهداشت و درمان دانست و افزود: احتمال می رود این سهم در بودجه سال آینده با توجه به عدم تعیین تکلیف ارز دارویی هم کاهش بیشتری داشته باشد و این کاهش منابع، مشکلی بزرگ است البته با افزایش هزینه‌های درمان در سطح جهانی مواجه هستیم و در کشور ما هم به تبع این موضوع اتفاق می افتد اما وزارت بهداشت با همین منابع اندک هم سال ها از انجام تکالیف قانونی خود به دلیل سخت انگاری سرباز زده و زیر بار آن نرفته است.

    ضرورت توجه به موضوع خرید راهبردی

    نماینده مردم مسجدسلیمان با تاکید بر ضرورت توجه به موضوع خرید راهبردی، ادامه داد: اگر وزارت بهداشت به قانون خرید راهبردی درمان توجه بیشتری داشته باشد، بسیاری از مشکلات حوزه دارو و خدمات درمانی و حوزه های دیگر حل خواهد شد و چون سازوکار ما دقیق و قانونی نیست بنابراین با افزایش هزینه های بهداشت و درمان و کاهش بهره وری در سول سال ها مواجه هستیم و امروز در بحرانی قرار داریم که باید رئیس جمهور که سال ها عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بود و به طور مداوم تاکید بر اجرای برنامه هفتم و خرید راهبردی داشت نگاه ویژه ای به اجرای برنامه و خرید راهبردی دشته باشد.

    جباری با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت باید نقش تولیتی خود را ایفا کند، گفت: منابع باید به بیمه ها داده شود و خرید راهبردی انجام و خدمات از ارائه‌دهندگان خریداری تا بازار رقابتی و قیمت‌ها کنترل شود و با این روش، هزینه‌های درمان مشخص و کنترل شده و مردم از خدمات درمانی به‌صرفه‌تری بهره‌مند می شوند.

    اجرای سیاست‌های درست اقتصادی، راهکار کاهش قیمت دارو و تجهیزات پزشکی

    نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه اجرای سیاست‌های درست اقتصادی در این حوزه می‌تواند به کاهش قیمت دارو و تجهیزات پزشکی کمک کند، افزود: در صورتی که ارز ترجیحی از دارو و تجهیزات برداشته شود، قیمت‌ها تا حدود ۵۰ درصد کاهش می‌یابد زیرا بازار رقابتی می شود و این موضوع را وزارت بهداشت هم تایید کرده است.

     وی با اشاره به وجود مشکلات اساسی در سیستم بیمه‌ای، گفت: دولت حذف ارز ترجیحی را مطرح کرده و صحیح هم است اما آیا به دنبال اجرای تجمیع بیمه ها هم است و اینکه پول را با چه مکانیزمی در بیمه ها تزریق خواهد کرد و مکانیزم های خرید راهبردی بیمه ها بر اساس شرایط امروز چگونه است و وزارت بهداشت چگونه می تواند بدنه خود را لاغر کند، اگر به این مسائل توجه نشود آینده خوبی را برای بهداشت و درمان کشور متصور نیستیم در این رابطه باید به گونه ای چاره اندیشی کرد که یک بار برای همیشه به سمت رفع این مشکلات گام برداریم.

    جباری یادآور شد: اعلام شده که ارز ترجیحی داده نمی شود و از سویی چگونگی پرداخت مابه التفاوت هم تعیین تکلیف نشده و مشخص نیست این مبلغ را چه کسی باید پرداخت کند در این رابطه دولت باید تکلیف مابه‌التفاوت حذف ارز ترجیحی را مشخص کند و اگر این موضوع به درستی مدیریت نشود، شاهد ایجاد مافیا و بحران دارویی و فشارهای بیشتر به مردم خواهیم بود بنابراین نیاز است دولت مشخص کند که چه منابعی برای جبران این افزایش قیمت‌ها در نظر گرفته تا از هرگونه سوءاستفاده جلوگیری شود.

    نماینده مردم مسجدسلیمان در مجلس دوازدهم، ادامه داد: به طور قطع اگر مکانیزم بازار به هم بخورد با افزایش قیمت ها مواجه خواهیم بود؛ در این رابطه بارها به وزیر بهداشت گفتیم برنامه مشخص برای این موضوع ارائه کند و ما به ایشان کمک خواهیم کرد اما  متاسفانه هنوز در این زمینه هیچ اقدامی مؤثر و نتیجه‌بخشی انجام نشده است.

    بخش دولتی نیازمند منابع مالی است/ پول رانتی به بخش خصوصی داده می شود

    نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، افزود: در حال حاضر، با وجود اینکه بخش دولتی ما نیازمند منابع مالی است اما متاسفانه پول رانتی به بخش خصوصی داده می شود در حالی که در هیچ جای دنیا این کار انجام می‌شود؟ در همین شرایطی که با کاهش سهم جی‌دی‌پی مواجه هستیم اگر قوانین به درستی اجرا شود وضعیت خیلی بهتر از شرایط فعلی خواهد بود اما متأسفانه هیچ اقدامی در این زمینه صورت نمی‌گیرد.

    جباری یادآور شد: باید بررسی شود که هیات امنای صرفه‌جویی ارزی در دو الی سه سال گذشته، کدام بیمارستان‌ها و مراکز وابسته به بانک‌های خصوصی را با ارز ۲۸۵۰۰ و ۴۲۰۰ تجهیز کرده و این موارد به‌وضوح نشان می‌دهند که سیستم بهداشت و درمان کشور دچار مشکلات جدی است.

    جباری به اشاره به افزایش قیمت دارو، گفت: واقعیت این است که قیمت داروها افزایش یافته و این شامل داروهای بیمارستانی و غیر بیمارستانی می‌شود و این افزایش قیمت‌ها به دلیل عدم تعیین تکلیف سیاست‌های دولت و وزارت بهداشت است و برخی از داروها تا ۲۰۰ درصد افزایش قیمت داشته‌اند که این موضوع باعث فشار مضاعفی به مردم شده است./پایان پیام

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=25790

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس