دفتر مطالعات بخش عمومی این مرکز با انتشار گزارش «بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور(۴): بخش صندوقهای بازنشستگی» بیان کرده است که پس از مرور اجمالی اسناد بالادستی همچون سیاستهای کلی تأمین اجتماعی و برنامه هفتم پیشرفت، وضعیت صندوقهای بازنشستگی از منظر دریافت اعتبار از بودجه عمومی بررسی و درنهایت وضعیت منابع و مصارف پنج صندوق بازنشستگی بزرگ کشور یعنی سازمان تأمین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشوری، سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح، صندوق کارکنان فولاد و صندوق کشاورزان، روستاییان و عشایر مورد بررسی تفصیلیتر قرار گرفته است.
در ادامه این گزارش ذکر شده است که بر این اساس اعتبار در نظر گرفته شده برای صندوقهای بازنشستگی در سال آتی با بیش از ۷۱ درصد رشد نسبت به سال گذشته، به حدود ۷۷۷ هزار میلیارد تومان معادل ۱۷ درصد از بودجه عمومی رسیده است که ضرورت تداوم انجام اصلاحات مختلف در این حوزه را یادآور میشود.
گزارش دارای یافته های مختلفی است که به تبیین وضعیت صندوق های بازنشستگی در کشور می پردازد. در توضیح این یافته ها آمده است که در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، مجموعاً حدود ۷۷۷ هزار میلیارد تومان اعتبار معادل ۱۷.۱ درصد از مصارف بودجه عمومی، اعتبار جهت پرداخت تعهدات قانونی دولت، متناسبسازی حقوق بازنشستگان و حمایت از صندوقهای بازنشستگی در نظر گرفته شده که این مقدار نسبت به قانون بودجه سال ۱۴۰۳ به میزان ۷۱.۶ درصد رشد داشته که افزایش چشمگیر اعتبار متناسبسازی حقوق بازنشستگان نقش پررنگی در این رشد داشته است.
در ادامه این بخش ذکر شده که منابع اختصاصیافته به صندوق بازنشستگی کشوری با ۵۴ درصد رشد به رقم ۳۹۳.۹ هزار میلیارد تومان، سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح با ۳۶ درصد رشد به رقم ۱۷۹.۷ هزار میلیارد تومان، صندوق فولاد با ۳۳ درصد رشد به ۱۶.۴ هزار میلیارد تومان و صندوق وزارت اطلاعات نیز با ۴۰ درصد رشد به ۲.۸ هزار میلیارد تومان رسیده است.
در این گزارش نوشته شده که اعتبار در نظر گرفته شده بابت متناسبسازی حقوق بازنشستگان کشوری، نیروهای مسلح و صندوق فولاد در سال ۱۴۰۴ برابر ۱۸۵ هزار میلیارد تومان بوده که نسبت به سال گذشته ۲۷۰ درصد رشد داشته است.
در گزارش دفتر مطالعات بخش عمومی مرکز پژوهش ها آمده که در جدول شماره ۸ (برآورد اعتبارات تملک داراییهای مالی) لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ مبلغ ۲۰۰ هزار میلیارد تومان جهت تأدیه بدهی حسابرسی شده دولت به سازمان تأمین اجتماعی و صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر در نظر گرفته شده است.
جمع بندی این گزارش تصریح دارد که روند پرشتاب افزایش وابستگی صندوقهای بازنشستگی به بودجه عمومی، لزوم اجرایی شدن اصلاحات مصوب در قانون برنامه هفتم پیشرفت را یادآور میشود.
متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.