حسین جلالی، نماینده دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار صبح مجلس ضمن اشاره به نقش مجلس و دولت در نظام حکمرانی گفت: مجلس وظیفه قانونگذاری و ریلگذاری برای کشور را بر عهده دارد و دولت باید روی این ریل حرکت کند. اگر میان این دو نهاد هماهنگی وجود نداشته باشد، حرکت پیشروندهای که مورد انتظار است، تحقق پیدا نمیکند.
وی ادامه داد : وقتی مجلس قوانینی را تصویب میکند که ممکن است بودجه، زیرساخت یا ابزار اجرایی لازم برای آن وجود نداشته باشد، یا بالعکس، وقتی دولت از اجرای قوانین مصوب مجلس سر باز میزند، اختلاف و تنش میان این دو قوه افزایش مییابد. متأسفانه در حال حاضر شاهد تنشهای زیادی بین دولت و مجلس هستیم که به ضرر کشور و مردم تمام میشود. دود این اختلافها در چشم مردم میرود.
جلالی تأکید کرد: محور وحدت و وفاق میان دولت و مجلس، قانون است. مجلس باید قوانینی تصویب کند که به مصلحت مردم و کشور باشد، و دولت نیز وظیفه دارد این قوانین را اجرا کند. اگر در روند اجرای قانون مشکلی وجود دارد، دولت میتواند پس از چند ماه اجرای آزمایشی، پیشنهاد اصلاحی ارائه دهد، اما اینکه از ابتدا اعلام شود قانونی که مجلس تصویب کرده و شورای نگهبان تأیید کرده است، اجرا نمیشود، قابل قبول نیست.
او با اشاره به فرمایشات امام خمینی (ره) اظهار داشت: همانطور که امام فرمودند، کسی حق ندارد بگوید من قانون را قبول ندارم. قانونی که توسط نمایندگان مجلس، کارشناسان و شورای نگهبان تأیید شده، باید اجرا شود. وظیفه دولت تمکین به قانون است، و در صورت وجود نقص، میتوان بعداً لایحهای برای اصلاح آن ارائه کرد.
نماینده مجلس یازدهم در پایان تصریح کرد: تنش زمانی ایجاد میشود که دولت قوانین مصوب را نپذیرد. اگر دولت و مجلس به قانون تمکین کنند، بهترین روابط میان این دو نهاد شکل میگیرد و کشور با سرعت بیشتری در مسیر پیشرفت حرکت خواهد کرد./ پایان پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.