به گزارش مجلس فوری،نشست فراکسیون شوراها، مدیریت شهری و روستاها با مدیران و رؤسای فروشگاه های زنجیره ای و رئیس سازمان تعزیرات بعدازظهر امروز (چهارشنبه، ۱۴ دی ماه) در محل کمیسیون تلفیق مجلس برگزار شد.
در ابتدای این نشست مدیران عامل و نمایندگان فروشگاه های زنجیره ای به بیان مسائل و مشکلات خود پرداخته و درخواست هایی را از رئیس سازمان تعزیرات در رسیدگی به پروندهها و نحوه اصلاح گشتهای نظارتی به ویژه در قبال فروشگاه های زنجیرهای داشتند.
رئیس سازمان تعزیرات: نگاه ما نسبت به فروشگاههای زنجیرهای حمایت از تولید و اشتغال است
احمد اصانلو رئیس سازمان تعزیرات کل کشور نیز، عنوان کرد: نگاه ما نسبت به فروشگاههای زنجیرهای، نگاه حمایت از تولیدکننده و اشتغال بوده لذا در فرآیند رسیدگی به پروندههای این حوزه با حساسیتهای ویژهای عمل میکنیم.
وی ادامه داد: وظیفه نظارت بر بازار به عهده گشتهای نظارتی وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی است که تحت نظر سازمان تعزیرات نیستند اما در این زمینه تلاش داریم تا یک فرآیند یکپارچه در بازار را با محوریت سازمان تعزیرات اعمال کنیم.
وی، آموزش بازرسان نظارتی را یکی از اولویتهای اصلی سازمان تعزیرات برشمرد و گفت: اکثر مواردی که نسبت به گشتهای نظارتی اعتراض می شود زیر نظر سازمان تعزیرات نبوده و از بخش های نظارتی دیگر هستند.
اصانلو تاکید کرد: البته اینکه دولت حق قیمت گذاری ندارد به این مفهوم نیست که نباید نظارتی بر بازار نیز وجود داشته باشد قطعا ما حامی مصرف کننده نیز خواهیم بود و از بی ثباتی در بازار جلوگیری خواهیم کرد.
وی در ادامه انتقاداتی را نسبت به قانون قاچاق کالا و ارز مطرح و عنوان کرد: در این قانون اصل بر متخلف بودن فرد گذاشته شده و اگر قاضی بخواهد برخورد براساس مر قانون داشته باشد به راحتی می تواند احکامی برای افراد مظنون صادر کند.
رئیس سازمان تعزیرات اضافه کرد: سازمان تعزیرات همواره شنوای مسائل، انتقادات و نظرات فروشگاههای زنجیرهای خواهد بود و به دنبال حل مسائل بخش خصوصی هستیم.
پیرهادی: فقط داشتن گوش شنوا کافی نیست/ باید به دنبال حل مسائل مردم باشیم
محسن پیرهادی رئیس فراکسیون مدیریت شهری نیز در این نشست ضمن تشکر از رویکرد سازمان تعزیرات برای داشتن گوش شنوا در قبال مسائل و مشکلات بخش خصوصی به ویژه فروشگاه های زنجیرهای که نقش مهمی در تأمین نیاز مردم به کالاهای اساسی را ایفا میکنند، گفت: البته صرفا داشتن گوش شنوا کافی نیست و ما امروز در حکرانی خود باید به دنبال حل مسئله ای از مسائل مردم باشیم.
وی ادامه داد: متاسفانه اکثر مدیران، صرفا مسائل را گوش میدهند و از عملکرد خود دفاع میکنند و راهکاری برای حل مسائل ندارند. اگر ما نتوانیم در جهت اصلاح گامی برداریم به معنای ناکارآمدی است.
رئیس فراکسیون مدیریت شهری درباره اینکه عنوان شد، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز دارای ایراد است، گفت: اگر این قانون در اجرا با مشکل مواجه است نیاز به ارائه لایحه از جانب دولت دارد. بخش اجرایی است که باید مشکل را احصاء و به مجلس عنوان کند به همین دلیل هر قانونی پس از ۶ ماه امکان اصلاح دارد و این ظرفیت قانونی برای رفع ایرادات پیش بینی شده است اما تا کنون از جانب حوزه اجرایی گزارشی در این رابطه به مجلس ارائه نشده است. در این زمینهها همه دستگاهها در نظام حکمرانی کشور باید احساس مسئولیت داشته باشند.
پیرهادی یادآور شد: مردم محصول کار را می بینند و باید همه دستگاهها در کنار هم نسبت به خروجی کار حساس باشند.
وی با اشاره به ضرورت آموزش بازرسان گشتهای نظارتی، تأکید کرد: فرماندهی میدان در حوزه نظارت باید برعهده سازمان تعزیرات باشد و سایر زیرمجموعه های نظارتی از جمله گشتهای نظارتی وزارت جهاد و وزارت صمت نیز که در دولت حضور دارند، باید یکپارچه عمل کنند.
پیرهادی تصریح کرد: قانون برای رضایتمندی مردم بوده و بُت نیست که اصلاح نشود، لذا اگر در جهت بهتر شدن زندگی مردم نباشد باید آن را اصلاح کرد.
وی یادآور شد: نسبت به توسعه فروشگاههای زنجیره ای در کشور ۵ درصد از قانون برنامه عقب هستیم و باید شرایط برای توسعه این فروشگاه ها به نحوی فراهم شود که بخش خصوصی ترغیب به سرمایه گذاری در این حوزه داشته باشد.
رئیس فراکسیون مدیریت شهری اضافه کرد: با نزدیک شدن به سال جدید انتظار داریم دولت در زمینه نظارت بر بازار برنامه مدونی به ویژه در تامین کالاهای اساسی و ثبات قیمت در این حوزه را داشته باشد.
انتهای پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.