سلمان اسحاقی، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی صبح مجلس، در خصوص اقدامات این کمیسیون برای اصلاح قانون نظام جامع سلامت گفت: ما از سال ۱۲۸۵ در کشور قانونگذاری میکنیم. تاکنون بیش از ۱۲ هزار قانون تصویب شده که این قوانین منجر به انتشار بیش از ۷۰ هزار مقررات و آییننامه شده است. یکی از مشکلات اصلی این است که برخی از این قوانین ممکن است یک مانع را رفع کنند اما بهدلیل مسائل زمانی، جغرافیایی، یا حساسیتهای مقطعی، دوباره همان مانع را ایجاد یا تقویت کنند. ما معتقدیم که اگر تعداد این قوانین از ۱۲ هزار به حدود ۳۰۰۰ قانون تقلیل یابد، میتوانیم ظرفیتهای بیشتری را در ۵۲ فصل مختلف قانونی ایجاد کنیم.
اسحاقی ادامه داد: در کشورهای دیگر مثل فرانسه که برخی از قوانین ما از آن الهام گرفته شده است، تعداد قوانین بسیار کمتر است. اما در کشور ما، بهدلیل وجود قوانین متعدد، تعارض میان قوانین رخ داده است. این تعارض باعث شده که گاهی یک قانون، اجرای قانون دیگر را متوقف کند و ما نتوانیم از ظرفیتهای قانونی بهدرستی استفاده کنیم. حتی در برخی موارد، شاهد تکرار و مشابهت قوانین هستیم. بهعنوان مثال، در یک قانون، رئیس فرهنگستان علوم با حکم رئیسجمهور منصوب میشود، اما در قانونی دیگر، این وظیفه بر عهده وزیر بهداشت قرار میگیرد.
نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی افزود: هدف از این اصلاحات، جامعسازی قوانین و حذف موارد تکراری یا منسوخشده است. این قوانین باید در قالب یک بسته کلی جمعآوری شوند تا اصلاحات لازم روی آنها انجام گیرد. از جمله اقدامات ضروری، تجمیع قوانین مرتبط با سلامت است تا بتوانیم در مراحل بعدی، این قوانین را بهروز کنیم.
سخنگوی کمیسیون بهداشت با اشاره به چالشهای حوزه سلامت گفت: امروزه با بیماریهای واگیردار زیادی مواجه هستیم که در قوانین به آنها پرداخته نشده است. همچنین در بحث کمبود تجهیزات و دارو، نبود زیرساختهای قانونی مناسب، مشکلاتی ایجاد کرده است. بهعنوان نمونه، طرح دارویار اجرا شده، اما بهدلیل نبود زیرساخت قانونی کافی، این طرح به نتیجه مطلوب نرسیده است. همین وضعیت در مورد طرحهایی نظیر پزشک خانواده و نظام ارجاع نیز صدق میکند. هدف ما این است که تحقق حقوق مردم در حوزه سلامت تسریع شود و قوانین، خود مانعی برای اجرای قامون نشوند.
اسحاقی در ادامه به نقش هوش مصنوعی در کاهش چالشهای قانونی و بهبود خدمات سلامت اشاره کرد و گفت: ما در گفتوگویی که پس از جلسه با دکتر قالیباف داشتیم، تأکید کردیم که بحث هوش مصنوعی باید در تمام کمیسیونهای تخصصی مورد استفاده قرار گیرد. اگر به دنبال تحقق نسخه الکترونیک، پزشک خانواده، یا نظام ارجاع هستیم، باید به سمت بهرهگیری از هوش مصنوعی حرکت کنیم. این فناوری میتواند بدون نیاز به دخالت انسان و بهصورت عدالتمحور، زیرساختهای ارائه خدمات را فراهم کند./پایان پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.