به گزارش صبح مجلس، محسن پاکنژاد، وزیر نفت در جلسه کمیسیون انرژی گفت: موضوع ناترازی انرژی، مسئلهای نیست که فقط به مدت زمان کوتاهی مثل دو ماه یا چند سال مرتبط باشد؛ این مشکل ریشه در سالها عملکرد حوزه انرژی در کشور دارد. ناترازی به این معناست که میزان تولید انرژی با مصرف آن همخوانی ندارد و بین این دو فاصله وجود دارد. یکی از عوامل این مشکل، در بخش تولید است و عامل دیگر به مصرف باز میگردد.
وی ادامه داد: در حوزه تولید، وزارت نفت طرحهای متعددی برای افزایش تولید گاز اجرا کرده و در حال برنامهریزیهای میانمدت و بلندمدت است. بخشی از این طرحها تا قبل از پایان سال جاری به نتیجه خواهد رسید. یکی از مهمترین طرحها، طرح فشار افزایی پارس جنوبی است که از نظر اهمیت، آن را به اندازه نان شب برای کشور حیاتی میدانیم. این طرح شامل هفت مرکز یا هاب است که هرکدام حدود ۲.۵ میلیارد دلار هزینه دارند و زمانبندی اجرایی آن بین ۴.۵ تا ۵.۵ سال طول خواهد کشید. بنابراین، نمیتوان انتظار داشت که در کوتاهمدت یا حتی میانمدت به طور چشمگیر از این طرحها بهرهبرداری کنیم.
پاکنژاد بیان کرد: در بخشهای دیگر تولید گاز، برنامههایی در دست اجرا داریم، از جمله طرحهای دریایی و خشکی که در حال پیشرفت هستند و امید داریم که مشکلات موجود رفع و شتاب بیشتری پیدا کنند تا به تولید گاز برسیم. در بخش خشکی، طرحهای ضربتی برای افزایش تولید گاز در میادین کم تولید نیز در حال اجرا است و قراردادهای مرتبط با این طرحها به زودی نهایی خواهد شد.
وی گفت: یکی از راهبردهایی که میتواند منابع مالی مورد نیاز برای رفع ناترازی انرژی را فراهم کند، استفاده از ظرفیتهای قانونی در برنامه هفتم توسعه است. صنایع انرژیبر مانند فولادها و هلدینگهای پتروشیمی میتوانند سرمایههای خود را در توسعه میادین گازی و افزایش تولید گاز وارد کنند که هم باعث رفع کمبود تولید گاز در کشور خواهد شد و هم خود آنها از تامین خوراک مورد نیاز بهرهمند میشوند.
وزیر نفت خاطر نشان کرد: با تمام این تلاشها، مشکلی که ما در حوزه ناترازی با آن مواجهایم، مربوط به مدیریت مصرف است. سالهاست که در بخش تولید سرمایهگذاری کردهایم، اما مدیریت مصرف را رها کردهایم. مصرف بهطور شتابان در حال افزایش است و اگر به این مشکل توجه نکنیم، به رغم افزایش تولید، همچنان ناترازی خواهیم داشت. به همین دلیل، تمرکز اصلی ما باید بر مدیریت تقاضا و بهینهسازی مصرف باشد. خوشبختانه در برنامه هفتم توسعه، مواد و احکام قانونی مناسبی برای حل این مشکل پیشبینی شده است که میتواند به ما در رفع ناترازی انرژی کمک کند./پایان پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.