×
در کمیسیون آب و کشاورزی مجلس صورت گرفت؛

بررسی لایحه‌های محیط زیستی و چالش‌های کشاورزی

کمیسیون آب، کشاورزی و منابع طبیعی مجلس در جلسه امروز خود به بررسی سه لایحه محیط زیستی ارسالی از دولت پرداخت. این لایحه‌ها شامل کنوانسیون‌های بازل، مارپل و لندن بود که پس از بررسی‌های اولیه، به کمیته محیط زیست ارجاع شد. همچنین، مسائل مرتبط با تغییر کاربری اراضی کشاورزی و چالش‌های امنیت غذایی در کنار مشکلات واردات نهاده‌های کشاورزی نیز در دستور کار کمیسیون قرار گرفت.

  • ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۷:۴۹
  • فارس
  • 868 بازدید
  • ۰
  • بررسی لایحه‌های محیط زیستی و چالش‌های کشاورزی

    به گزارش صبح مجلس، سمیه رفیعی، سخنگوی کمیسیون آب، کشاورزی و منابع طبیعی در تشریح جلسه امروز این کمیسیون گفت: کمیسیون امروز ۲ دستور مهم داشت. بررسی سه لایحه ارسالی از دولت یکی از این ۲ دستور بود. لایحه ضمیمه به کنوانسیون بازل ضمیمه ۶ کنوانسیون مارپل و کنوانسیون لندن محیط زیست این ۳ با ارائه‌های سازمان محیط زیست و سازمان بنادر و دریانوردی مواجه شد.

    وی افزود: با توجه به نکاتی که در این سه لایحه مطرح شده بود قرار بر این شد که این‌ لایحه به کمیته محیط زیست ارجاع شود. بعد از یک ماه بحث و بررسی و اخذ نظرات از دستگاه‌های مختلف مجدداً در دستور کار کمیسیون قرار می‌گیرد.

    سخنگوی کمیسیون آب، کشاورزی و منابع طبیعی عنوان کرد: دستور بعدی کمیسیون جلسه با ریاست سازمان بازرسی کل کشور بود که در ۴ حوزه و محور کشاورزی، محیط‌زیست، آب و منابع طبیعی مطرح شد. یکی از مهمترین دغدغه‌ها و چالش‌ها بحث تغییر کاربری‌ها و اختصاص اراضی کلاس ۱ و ۲ به حوزه‌های غیر از کشاورزی بود که نمایندگان سوالات متعددی حول‌محور این موضوع مطرح کردند.

    رفیعی گفت: سوالات در مورد ترک فعل‌ها و بررسی دقیق آن‌ها در حوزه‌های مربوط به محیط زیست بود. خصوصاً در اجرای قانون هوای پاک، قانون حفاظت خاک و قانون مدیریت پسماندها بحث‌هایی صورت گرفت.

    وی ادامه داد: بحث بعدی مربوط به امنیت غذایی و واردات و تولید نهاده‌ها و محصولات کشاورزی بود. در خصوص سلامت در واردات و آزمایشات لازم در بحث سلامت واردات، سلامت برنج وارداتی و گوشت وارداتی نیز نگرانی‌هایی عنوان شد.

    سخنگوی کمیسیون آب، کشاورزی و منابع طبیعی تصریح کرد: رئیس سازمان بازرسی کل کشور گزارش خوبی دادند. در طول یک سال گذشته ۶ هزار و ۱۲۲ مورد گزارش بازرسی داشتند. بیش از ۱۶ هزار پیشنهاد اصلاحی به دستگاه‌ها دادند. ۲۰۰۰ مسئله را هم شناسایی کردند و با دستگاه‌ها در حوزه‌های مختلف کشاورزی، نیرو و صمت بحث را جلو بردند.

    رفیعی گفت: نسبت به هر جایی که نیازمند قانون گذاری جدید بودند در برنامه هفتم پیشنهاداتی دادند که با مصوبه مجلس تبدیل به قانون شده است. یکی از بیشترین درگیری‌ها و تداخلات در حوزه وزارت مسکن و شهرسازی و تخصیص اراضی که برای مسکن قرار است که اختصاص داده شود، مقرر شد که کارگروهی بین کمیسیون کشاورزی در چهار موضوعی که بر عهده‌ دارد تشکیل شود.

    سازمان بازرسی که در حوزه موارد نظارتی و نظارت بر حسن اجرای قانون تجمیع نظرات باشد تا به نظارت بهتر کمک شود. یعنی دچار خلع قانونی هستیم و مجلس کمک کند که قانون‌گذاری انجام شود. پس این کارگروه تشکیل خواهد شد. قرار است که جلسات منظمی هر ماه در موضوع امنیت غذایی با سازمان بازرسی داشته باشیم. ارتباط مدیران استانی سازمان بازرسی کل کشور با اعضای کمیسیون در استان‌ها مورد توافق کمیسیون و سازمان بازرسی قرار گرفت./پایان پیام

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=23823

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس