دفتر مطالعات زیربنایی این مرکز در گزارشی با عنوان «بررسی و تحلیل شاخصهای کلان بخش آب در سه ماهه دوم سال ۱۴۰۳(گزارش فصلی ۲)» آورده است که بررسی اهم شاخصهای آب و هواشناسی در سهماهه دوم سال ۱۴۰۳ نشان میدهد که میانگین بارش در این مدت نسبت به مدت مشابه سال گذشته و میانگین بلندمدت افزایش یافته است. همچنین متوسط دمای فصل تابستان علاوه بر اینکه نسبت به سال گذشته با افزایش همراه بوده، ۱.۶ درجه سانتیگراد نیز بیشتر از متوسط بلندمدت تابستان بوده است. در فصل تابستان رکوردی بیسابقه از افزایش دمای کره زمین نیز ثبت شده است.
این گزارش بیان میکند که با وجود ثبت بیشترین دما در سال آبی گذشته، میانگین بارش در کشور نرمال و معادل ۲۳۴.۵ میلیمتر بوده است. بهرغم بارشهای نرمال، اما افزایش دما منجر به حاکم شدن شرایط خشکسالی شدید تا بسیار شدید در اکثر مناطق کشور شده است.
این گزارش ادامه میدهد که ذخایر سدهای مهم کشور نیز در انتهای فصل تابستان با افزایش ۱۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته همراه بوده است. حجم آب در سدهای زنجیره کارون که نقش مهمی در تولید برقابی کشور ایفا میکنند همانند سال گذشته بوده، اما سدهای واقع در مرکز کشور با افت درصد پرشدگی مواجه بودهاند.
در این گزارش آمده است که بررسی شرایط اقلیمی کشورهای همسایه در فصل تابستان بیانگر استقرار شرایط خشکسالی در اکثر مناطق افغانستان و حوضه آبریز رودخانههای مرزی و مشترک هیرمند و هریرود بوده و شرق ترکیه و عراق تحت تأثیر خشکسالی قرار گرفتهاند. بررسی اعتبارات بخش آب نیز نشان میدهد از مجموع تملکداراییهای سرمایهای که براساس قانون بودجه سال جاری بالغبر ۴۸۰ هزار میلیارد ریال بوده، طی فصل تابستان حدود ۳۳ درصد آن تخصیص یافته است.
متن کامل گزارش را اینجا بخوانید./پایان پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.