به گزارش صبح مجلس؛ علیرضا عباسی عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در بازدید از پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی طی نشستی با مدیران پژوهشگاه گفت: به رغم موفقیت ها و دستاوردهای قابل توجه محققان در جهت حل مشکلات بخش کشاورزی، تلاش ها و نقش این مجموعه چندان که باید در کشور دیده نمی شود که توان چانه زنی را هم در مجلس کاهش می دهد. البته بخشی از مشکل به خود مجموعه های تحقیقاتی برمی گردد که میزان اثربخشی و نقش خود را در عرصه های مختلف کشاورزی را به عدد و رقم تبدیل و اعلام نمی کنند.
نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در حال حاضر که این قبیل اعداد و ارقام را در دست نداریم وقتی با گلایه کشاورزان از خسارات وارده به مزارع به دلیل آفات، بیماری ، سرمازدگی و … مواجه می شویم این تلقی ایجاد می گردد که مجموعه های علمی و تحقیقاتی کار چندانی انجام نداده اند.
وی با اشاره به رویکرد مثبت و عزم مجلس شورای اسلامی بر حمایت از تحقیقات عنوان کرد: در جریان بررسی بودجه پیگیر بودیم تا برنامه ها و اهداف بخش کشاورزی به تفکیک حوزههای مختلف در قالب سنجه های مشخص ارائه شود. در این راستا در کمیسیون کشاورزی جدولی تدوین کردیم که در حوزه های مختلف کشاورزی مثل تامین بذور هیبرید سبزی و صیفی، واکسنهای طیور، بهره وری مصرف آب، شاخص ها و هدفگذاری های مشخصی ارائه کرده بودیم تا راه را برای هدف گذاری ها و اخذ بودجه هموار گردد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: درخواست دارم سایر موسسات تات مانند پژوهشگاه یک برش دستگاهی از برنامه هفتم توسعه در بخش کشاورزی و علم و فناوری تهیه و نقش خود در تحقق اهداف این بخش و ملزومات و منابع مورد نیاز را به طور دقیق مشخص نمایند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در پایان با تاکید بر این که کمیسیون کشاورزی نهایت تلاش خود را در جریان بررسی برنامه هفتم توسعه و لایحه بودجه ۱۴۰۴ برای حمایت از بخش کشاورزی و موسسات تحقیقاتی این بخش انجام داده گفت: در برنامه هفتم ظرفیتهای خوبی برای توسعه تحقیقات کشاورزی وجود دارد که امید می رود به خوبی از این فرصت استفاده شود.
شایان ذکر است در این بازدید علیرضا عباسی ضمن گفتوگو با اعضای هیئت علمی و کارشناسان این پژوهشگاه و شنیدن نظرات آنان، با حضور در بخشهای تحقیقاتی زیست شناسی سامانه ها، بیوتکنولوژی میکروبی، نانوتکنولوژی، کشت بافت و سلول، آزمایشگاه ردیابی محصولات تراریخته و مرکز نوآوری فناوریهای نوین کشاورزی از نزدیک با فعالیتها، پروژه ها و دستاوردهای تحقیقاتی این بخشها آشنا شد./پایان پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.