×
عضو کمیسیون انرژی :

نجات از ناترازی انرژی و دستیابی به تولید هوشمند با اجرای برنامه هفتم

روح‌الله متفکرآزاد تاکید کرد: نجات از مصرف ولنگارانه انرژی و دستیابی به تولید هوشمند براساس انرژی‌های نو با اجرای قوانین برنامه هفتم محقق خواهد شد.

  • ۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۲
  • ایکانا
  • ۰
  • نجات از ناترازی انرژی و دستیابی به تولید هوشمند با اجرای برنامه هفتم

    به گزارش صبح مجلس؛ روح‌الله متفکرآزاد با اشاره به ناترازی انرژی، قاچاق سوخت و عدم صرفه‌جویی انرژی در کشور، گفت: یک بعد اصلی بحران انرژی در این روزها مرتبط با ترک فعل و سوءمدیریت است که دستگاه‌های نظارتی باید به آن ورود کنند، اما مسئله دیگر عبور از این بحران است که بهترین مسیر برای این عبور در ابعاد میان مدت، تمرکز بر روی انرژی‌های نو یا تجدیدپذیر، به‌ویژه در حوزه خورشیدی با بهره‌گیری از سرمایه‌گذاری داخلی، خارجی و اعتبارات صندوق توسعه ملی است، به همین دلیل اجرای برنامه هفتم -که به این مهم به خوبی پرداخته- می‌تواند در میان مدت به حل مشکل کمک جدی کند.

    ۲ و نیم برابر میانگین جهانی انرژی مصرف می‌کنیم

    نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همچنین در عین حال مدیریت مصرف و صرفه‌جویی بعد دیگری است که باید به آن توجه کرد، چراکه ما اکنون ۲ و نیم برابر میانگین جهانی انرژی مصرف می‌کنیم، بنابراین تشکیل سازمان بهینه‌سازی مصرف انرژی زیرنظر ریاست جمهوری می‌تواند در این حوزه بسیار راهگشا باشد.

    ضرورت تشکیل هرچه سریع‌تر سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت زیرنظر ریاست جمهوری

    وی افزود: فهم دقیق مشکل ایجاب می‌کند؛ دولت به مانند آنچه مجلس در برنامه هفتم جدی گرفت تشکل سازمان مذکور را جدی بگیرد، تا هرچه سریع‌تر تشکیل شود، همچنین ورود وزارت نیرو برای در نظر گرفتن منابع جایگزین به‌منظور تامین برق ضروری است.

    «صندوق توسعه ملی» قصد سرمایه‌گذاری در تجدیدپذیرها به میزان ۵ میلیارد دلار دارد/تحقق تولید تمامی ۱۳ هزار مگاوات انرژی پیش‌بینی شده در برنامه هفتم با سرمایه صندوق

    متفکرآزاد در ادامه توضیح داد: باتوجه به بخش نامه‌های ارسال شده از نهاد ریاست‌جمهوری سازمان انرژی‌های نو (ساتبا) اختیارات گسترده‌ای پیدا کرده که می‌تواند با این اختیارات بسیاری از بروکراسی‌های اداری را حل کند، همچنین به لحاظ تامین منابع تولید برق تجدیدپذیر نیز «صندوق توسعه ملی» قصد سرمایه‌گذاری در این حوزه به میزان ۵ میلیارد دلار دارد که با این رقم می‌توان تولید تمامی ۱۳ هزار مگاوات انرژی پیش‌بینی شده در برنامه هفتم را محقق کرد.

    نیروگاه‌ها سوخت کافی ندارند/ضرورت استفاده از ظرفیت‌های دانش‌بنیان‌ها برای جلوگیری از قاچاق

    این نماینده مجلس مطرح کرد: در حالی نیروگاه‌ها سوخت کافی برای ماندن در مدار ندارند که روزانه بین ۲۵ تا ۳۰میلیون لیتر سوخت قاچاق می‌شود، به همین دلیل باید از ظرفیت‌های نوین همچون دانش‌بنیان‌ها برای مدیریت سوخت و جلوگیری از ادامه قاچاق استفاده کرد چراکه روش‌های قدیمی دیگر پاسخگو نیستند.

    مردم می‌توانند برق صرفه‌جویی شده خود را به صنایع بفروشند تا مصرف مدیریت شود/بازی دو سر برد!

    وی با اشاره به مفاد ماه ۴۲ تا ۴۷ برنامه هفتم توسعه در رابطه با  اجرای «قانون گواهی صرفه‌جویی انرژی»، توضیح داد: «گواهی صرفه‌جویی انرژی» بدین معنا است که مردم بتوانند برق حاصل از صرفه‌جویی خود را در بورس به صنایع، فولادی‌ها یا سیمانی‌ها به فروش برسانند، این قانون برای مدیریت مصرف موثر خواهد بود، البته تا حدودی نیز اجرا شده، بنابراین تمامی قوانین لازم برای رفع ناترازی در برنامه هفتم پیش‌بینی شده است و فقط نیازمندتحقق این قوانین هستیم.

    عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی همچنین تاکید کرد: اجرای تمامی این قوانین می‌تواند ما را به سمت تولید هوشمند براساس انرژی‌های نو و تجدیدپذیر هدایت کرد و از مصرف ولنگارانه انرژی نجات داد./پایان پیام

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=23300

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس