×
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی:

قطعی برق و تورم از عوامل تشدیدکننده بحران ارزی

جعفر قادری با اشاره به قطعی برق واحدهای تولیدی و تورم انباشته، این عوامل را از دلایل کاهش درآمد ارزی و افزایش نرخ دلار دانست و بر مدیریت فوری این چالش‌ها تأکید کرد.

  • ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۴
  • ایکانا
  • ۰
  • قطعی برق و تورم از عوامل تشدیدکننده بحران ارزی

    به گزارش صبح مجلس؛ جعفر قادری نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس  با اشاره به افزایش قیمت دلار در بازار، عوامل مختلفی در کنار یکدیگر را بر افزایش نرخ دلار تأثیرگذار خواند و گفت: از یک سو اقداماتی که در حال حاضر در منطقه در جریان و در حال وقوع است می‌تواند در اذهان مردم نااطمینانی ایجاد کند و عده‌ای را تشویق و ترغیب به تقاضای بیشتر دلار کند؛ از دیگر سو تورمی که در طول سال‌های گذشته در کشور داشتیم هم به نحو دیگری تاثیرات خود را بر افزایش نرخ ارز نشان می‌دهد.

    نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: از یک طرف قطعی برق و محدودیت‌ها و مشکلات این چنینی که واحدهای تولیدی در حال حاضر دارند، هم بی‌تاثیر نیست، زیرا این محدودیت‌ها و مشکلات موجب می‌شود میزان تولید و صادرات ما یک مقدار کاهش پیدا کند و به تبع آن امکان کسب درآمد ارزی کمتر شود. درمجموع این چند عامل در کنار یکدیگر و هم‌زمانی آن‌ها تاثیراتی بر بازار ارز گذاشته و موجب افزایش آن شده است.

    قادری در ادامه با اشاره به نقش دولت در کنترل بازار و نرخ ارز، عنوان کرد: دولت باید در بحث تسهیل فضای کسب‌وکار، بازکردن کانال‌های جدید برای جذب نقدینگی، پذیرش سپرده‌های ارزی و سایر شیوه‌ها و روش‌ها و بازارهای موازی که می‌تواند جذب سرمایه داشته باشد اقدام کند تا نقدینگی‌ها را جذب کند.

    رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس با تأکید بر اینکه باید در بحث قطعی برق واحدهای صنعتی تصمیم و ترتیب دیگری پی‌ گرفته شود، تصریح کرد: دولت باید در تأمین برق اولویت را به واحدهای صنعتی دهد و کمک کند که در این شرایط تولید با افت مواجه نشود؛ از طرفی مردم را نیز توجیه و تشویق کند که صرفه‌جویی بیشتری داشته باشند تا گاز و برق واحدهای صنعتی کشور قطع نشود، زیرا بلافاصله اثر آن در بازار ارز و افزایش قیمت‌ها قابل مشاهده است.

    قادری با اشاره به تأثیر تنش‌های منطقه بر نرخ ارز تصریح کرد:  در بحث تنش‌ها و حساسیت‌ها در منطقه هم دولت باید تلاش کند این تنش‌ها را مدیریت کند که تاثیری بر بازار داخل نداشته باشد و بتواند شرایط را کنترل کند.

    نایب رئیس کمیسیون اقتصادی در ادامه گفت: از سوی دیگر دولت در میان همه کارهایی که در حال حاضر انجام می‌دهد یک مقدار هم وقت برای حل مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی و بخش‌های مختلف اقتصادی بگذارد. البته بازدیدهای سرزده رئیس‌جمهور از برخی مجموعه‌ها از نظر مردمی خوب است اما باید وقت خود را صرف رفع موانع بخش‌های تولیدی کرد تا مسائل حل شود.

    قادری در پایان گفت: برای نمونه ما الان در وزارت نیرو شاهد برخی به‌هم‌ریختگی‌ها هستیم و بخش ظرفیت‌های بلااستفاده هنوز نتوانسته مورد استفاده قرار گیرد که مشکلاتی ایجاد می‌کند و دولت باید آن‌ها را مدیریت کند و مشکل آن‌ها حل شود./پایان پیام

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=23052

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس