روحالله نجابت، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با خبرنگار پارلمانی صبح مجلس درباره مذاکرات اخیر وزارت امور خارجه با سه کشور اروپایی (انگلیس، فرانسه و آلمان) در ژنو، اظهار داشت: وقایع پرسرعت در حوزه بینالملل و تحولات منطقهای، نیازمند حضور دقیق دستگاه دیپلماسی کشور است. در کنار آن، کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با کارکرد نظارتی خود نقش مهمی در بررسی این مسائل ایفا میکند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در ادامه به نظارت کمیسیون بر مذاکرات اخیر اشاره کرد و افزود: جلسات وزارت خارجه با کشورهای اروپایی در روزهای اخیر، مورد رصد دقیق اعضای کمیسیون بوده است. ما هم پیش از این جلسات و هم پس از آن، نشستهایی را با مسئولین محترم وزارت امور خارجه برگزار کردیم. نگاه ما این است که هر مذاکرهای باید به شرطی انجام شود که تأمینکننده منافع کشور باشد.
نجابت تأکید کرد: ما از گفتوگو با دیگر کشورها استقبال میکنیم، اما این گفتوگوها باید آوردهای ملموس برای کشور داشته باشد. گزارشهایی که عزیزان وزارت خارجه طی روزهای گذشته در دو نوبت به ما ارائه دادند، نشاندهنده تلاش آنها برای جلب نظر همکاریجویانه کشورهای غربی است. اما تردیدهای جدی وجود دارد که تا چه میزان میتوان روی این نوع مذاکرات حساب باز کرد و اینکه آیا طرفهای مقابل به وعدههای خود پایبند خواهند بود.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات اخیر کشورهای غربی، تصریح کرد: این پرسش مطرح است که همین گفتوگوهای انجامشده در ژنو چه دستاوردی برای کشور داشته و آیا تکرار آنها به صلاح است؟ این در حالی است که طرفهای غربی در روزهای گذشته، ضمن تحریم کشتیرانی و هواپیمایی ما، بیانیه مشترکی با کشورهای حوزه خلیج فارس درباره جزایر سهگانه صادر کرده و قطعنامهای غیرمنصفانه در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تصویب رساندهاند. از نظر مجلس شورای اسلامی، این اقدامات نشانههای مثبتی نیستند که بخواهیم بلافاصله بعد از آنها به سمت گفتوگوهایی حرکت کنیم که ممکن است اعتبار و عزت جمهوری اسلامی ایران را خدشهدار کند.
نجابت در ادامه افزود: در جلسات با مسئولین محترم وزارت امور خارجه، توضیحات و پاسخهایی ارائه شد و ما نیز نکات، تذکرات و ملاحظات خود را بهصراحت و در فضایی دوستانه و با حفظ اعتماد متقابل اعلام کردیم. انتظار ما این است که مذاکرات آینده، تأمینکننده منافع کشور باشد و بدون دستاورد مشخص، تکرار نشود. امیدواریم دولت و دستگاه دیپلماسی کشور قدر این پشتیبانی دلسوزانه مجلس را بدانند و در یک مسیر مشترک بتوانیم در کتار هم بتوانیم منافع ملی کشور را تامین کنیم./پایان پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.