به گزارش صبح مجلس؛ رضا صالحی امیری، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اینکه دو نوع نگاه در ثبت میراث ملی دخیل است؛ گفت: در یک نگاه ما به فیزیک بنا یا اثر نگاه میکنیم که تابع قوانین خاصی است اما یک وقت به کارکرد نگاه میکنیم که تفسیر خاصی دارد.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: آنچه که در قوانین میراث نیز هست، «بنا» است و وقتی از لفظ میراث استفاده میشود، معمولاً منظور قدمت بالای صد سال است؛ اما به این معنا نیست که برای همه ساختمانهای ثبتی همین اصل باشد، برای مثال ما وقتی خانه آیتالله طالقانی در تهران را ثبت ملی میکنیم، به خاطر اهمیت شخصیتی است که در آن خانه زیست داشته است.
صالحی امیری محل زیست شهید مطهری در هفت تیر یا خانه مدرس و خیلی خانههای دیگر را از جمله بناهای ثبت شده در تهران با توجه به اهمیت شخصیتهایی که در آنها زیست داشتهاند، خواند و تصریح کرد: بنابراین رویکرد ما در ثبت ملی آثار یکی از نظر بنا و دیگری از منظر هویت است که آن ملک از زیست و وجود یک شخصیت گرفته است. اینها نکات مهمی است که خوشبختانه در ثبت آثار ملی به آن توجه شده و تاکنون ۴۰ هزار اثر در سراسر کشور به همین ترتیب ثبت شده است. در تهران هم آثار ثبتی بیشماری داریم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بیان نگاه میراثی به مجلس، گفت: از نظر بنا ساختمان مشروطه مجلس و مجموعه بهارستان از آثار ملی بسیار مهم ثبت شده است. درواقع منهای این وجه ساختمان مدرن، بناهای تاریخی مجلس در تهران ثبت ملی شده است. هویت پارلمانی مجلس، کتابخانه و مرکز اسناد بزرگ و مهمی دارد که بنده با ظرفیت آن آشنا هستم. علاوه بر این مجلس شخصیتهای بزرگی از شهید مدرس گرفته تا مرحوم مصدق و بسیار شخصیتهای دیگر در خود داشته است؛ بنابراین در نگاه میراثی از مجلس دو کارکرد تعریف میشود، یکی ناشی از بنا و معماری است و دیگری شخصیتهای اثرگذار در مجلس است./پایان پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.