×
عضو کمیسیون عمران:

سامانه خودنویس راهکاری برای کنترل قیمت مسکن و افزایش شفافیت در معاملات

علیرضا نثاری از طرح سامانه خودنویس برای ثبت خرید، فروش و اجاره املاک خبر داد و بر تأثیرات مثبت آن در کنترل قیمت مسکن و حذف واسطه‌ها تأکید کرد. وی همچنین به لزوم اعتماد مردم به این سامانه و تأثیر آن بر صرفه‌جویی در هزینه‌ها اشاره کرد.

  • ۱۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۳
  • ایکانا
  • ۰
  • سامانه خودنویس راهکاری برای کنترل قیمت مسکن و افزایش شفافیت در معاملات

    به گزارش صبح مجلس؛ علیرضا نثاری، نماینده شورای اسلامی مجلس دوازدهم، با اشاره به طرح خودنویس و سامانه ‎‌های که افراد می‎توانند برای ثبت خرید و فروش و یا اجاره املاک، به آن مراجعه کنند، گفت: این سایت ویژگی‌های منحصر به فردی دارد و هر فردی که بخواهند یک ملک را به فروش برساند یا یک ملکی را اجاره دهد، می تواند، به راحتی، قرارداد خرید و فروش و یا اجاره‎ بها را در این سامانه، ثبت کنند.

    وی با بیان تاثیرات مثبت این سامانه بر قیمت مسکن، ادامه داد: با این کار، افزایش قیمت مسکن و حباب موجود در بازار از بین می‎‌‌رود و این طور نیست که هر فردی، خودسرانه، ملک خود را گران بفروشد، درواقع این سامانه برای کنترل قیمت مسکن و املاک، راه ‎اندازی شده است.

    نماینده مردم نهاوند در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه استفاده از این سامانه منجر به صرفه جویی در هزینه های مردم خواهد شد افزود: اما رسیدن به این اثرات، نیازمند استفاده و استقبال مردم از این سامانه است، این مسئله هنوز بین مردم جا نیفتاده و مردم هنوز نمی‌دانند و یا نمی‌توانند که به این سامانه اطمینان کنند.

    عضو کمیسیون عمران مجلس دوزادهم، با بیان این که دلایل راه‌اندازی این سامانه روشن است، گفت: این طور نیست که این سامانه برای جمع‌آوری و رصد اطلاعات مالی و مالکیتی خانوارها، راه‌اندازی شده باشد، بلکه عمده مسئولیت این سامانه، تنظیم قیمت بازار اجاره بهای مسکن و جلوگیری از افسارگسیختگی بیش از اندازه قیمت مسکن است و مردم باید بدان اعتماد کنند؛ چراکه استفاده از این سامانه به نفع مردم است.

    نثاری ادامه داد: تاثیر راه‌‎اندازی سامانه خودنویس در کنار کاهش چشم‌گیر هزینه مردم و حذف واسطه‌ها از معاملات بازار مسکن، با استقبال فوق‌العاده مردم نیز روبرو شده است که نشان از استقبال از این سامانه توسط مردم دارد. به اضافه به این تاثیرات مثبت دیگری هم در استفاده از این سامانه وجود دارد، مثلا این که دیگر لازم نیست که مردم برای خرید و فروش، در بنگاه حاضر شوند و در خانه هم می‌توانند معاملات خود را انجام دهند و درنهایت هم با نظارت، افراد سودجو، نمی‎توانند حباب مسکن را ایجاد کنند.

    نماینده مردم نهاوند، مجلس با بیان این که از اثرات مثبت استفاده از این سامانه، شناسایی املاک احتکار شده است، گفت: قانون‎گذار پیش‎بینی کرده است که هر فردی می‎تواند تا ۶۰۰ مترمربع، ۶ آپارتمان، ۱۰۰متری داشته باشد و بیش از این متراژ، مشمول مالیات، خواهد شد و با این سامانه، امکان در اختیار قرار دادن راحت املاک ایجاد خواهد شد.

    وی ادامه داد: بنگاه ‏های ملکی هم می‌توانند از این سامانه استفاده کنند، به این شکل که رهن و اجاره و یا خرید و فروش خانه را با کمک این سامانه، انجام دهند؛ این سامانه برای آن‌ها هم مفید است، اگر قرار است که به عنوان مثال تنها یک مورد ثبت اجاره بها و یا خرید و فروش در روز به ثبت برسانند، با این سامانه می‌توانند تعداد بیشتری ثبت معامله داشته باشند.

    نثاری، افزود: در مجموع اثرات مثبت این سامانه به خود مردم برمی‎گردد و بر زندگی آن‌ها تاثیر می‎گذارد، تنها کافی است که مردم هم همراهی کنند و از این سامانه استفاده کنند./پایان پیام

    لینک کوتاه (کلیک کنید): https://sobhemajles.ir/?p=22587

    ارسال دیدگاه

    نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.

    نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.

    نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    ایمیل شما منتشر نخواهد شد. موارد ضروری علامتگذاری شده اند *

    نظر شما دریافت شد و پس از بررسی منتشر خواهد شد.

    صبح مجلس | پوشش تخصصی اخبار مجلس شورای اسلامی
  • تمامی حقوق مادی و معنوی محفوظ است. | پایگاه تحلیلی خبری صبح مجلس