به گزارش صبح مجلس؛ بند (ب) تبصره ۱۳ قانون بودجه ۱۴۰۳ شرکتهای دولتی، بانکها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت مندرج در این قانون را مکلف کرده که یک درصد (۱%) از هزینههای خود -بهاستثنای هزینههای سود و جریمههای بانکی و بیمه- را به بخش فرهنگ و برای هم افزایی و ارتقای فعالیتها و تولیدات فرهنگی، هنری و ورزشی از قبیل موضوعات قرآنی، ازدواج و خانواده، جوانی جمعیت، توانمندسازی بانوان و آسیبزدایی از زنان و خانواده، به حساب خاصی نزد خزانهداری کل کشور واریز کنند تا مطابق جداول تفصیلی موضوع بخش دوم لایحه بودجه صرف اهداف فوق شود.
اما متاسفانه با وجود تصریح این بند قانون بودجه ۱۴۰۳ بر اینکه در صورت استنکاف دستگاههای مشمول این بند، خزانهداری کل کشور مکلف است بهصورت سهماهه از سرجمع اعتبارات مذکور برداشت و بهحساب فوقالذکر برای فعالیتهای یادشده واریز کند؛ میزان اجرای این مصوبه تاکنون (با گذشت ۸ ماه از سال)، نزدیک به صفر برآورد شده است.
احمد راستینه نماینده مردم شهرکرد و سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره چرایی عدم اجرای این مصوبه قانونی، عنوان کرد: وجود یک ابهام در مصوبه تخصیص یک درصد از سهم شرکتهای دولتی، بانکها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت از محل اعتبار هزینهها این شرکتها در برنامه بودجه ۱۴۰۳، سبب شد که اعلاموصول این یک درصد با تاخیر روبهرو شود، اما تا امروز حدود ۲ هزار میلیارد تومان از این یک درصد محقق شده و به زودی تخصیصهای آن به دستگاههای ذیربط فرهنگی انجام شده و در اختیار آنان قرار خواهد گرفت.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: مزید بر اینکه خوشبختانه آن ایراد و ابهام در کمیسیون تلفیق بودجه مجلس در لایحه بودجه ۱۴۰۴ رفع شد و اگر در صحن علنی مجلس هم مصوب شود این یک درصد فرصت ارزشمندی را برای حمایت از اهالی فرهنگ و هنر ایجاد خواهد کرد.
راستینه با تأکید بر اینکه قانونی شدن بند رفع ابهامشده منوط به تصویب ان در صحن علنی مجلس و تأیید شورای نگهبان است، ابراز امیدواری کرد این پیشنهاد کمیسیون فرهنگی با رفع ابهامی که در تخصیصی آن یک درصد شده و در کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴ به تصویب رسیده، در صحن مجلس هم رای بیاورد و به حمایت از اصحاب فرهنگ و هنر کمک کند.
این نماینده مجلس با اشاره به نقش نظارتی کمیسیون فرهنگی برای تحقق و اجرایی شدن بند (ب) تبصره ۱۳ قانون بودجه ۱۴۰۳ و دیگر اعتبارات بودجهای بخش فرهنگ این قانون، گفت: ما در کمیسیون فرهنگی مجلس جلسات مستمری با سازمان برنامه و بودجه برگزار کردیم، هم بحث تخصیص ۲۷ صدم مالیات بر ارزش افزوده، هم تخصیص ۵ درصد تملک سرمایه استانها به بحث فرهنگ و هم همین بحث تخصیص یک درصد هزینههای شرکتها به بخش فرهنگ و میزان تخصیصها در موارد ذکر شده را در این جلسات به طور مستمر پیگیری میکنیم.
سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس تصریح کرد: در بحث هزینهها تقریباً بالای ۴۵ درصد اعتبارات حوزه فرهنگ پرداخت شده است، اما در بحثهای عمران متاسفانه دولت تاکنون سهم بسیار ناچیزی را محقق کرده است؛ برای مثال در بحث کمک سرمایهای حوزه ورزش تنها ۶ درصد پرداخت شده است.
راستینه با اشاره مجدد به اینکه جلسات این موضوعات به صورت مستمر در کمیسیون فرهنگی مجلس برگزار میشود، اضافه کرد: مثلاً برای تحقق اهداف تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در قانون بودجه ۱۴۰۴ کمیسیون فرهنگی با پیگیریهایی که در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس انجام داد، جلسات متعددی شکل داد و همچنان به صورت مستمر در حوزه نظارتی کمیسیون در حال پیگیری است.
عضو کمیسیون فرهنگی در کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴ در پایان با اشاره به بحث آسیبشناسی قوانین بودجهای سال ۱۴۰۳ در بخش فرهنگ در این کمیسیون و رفع برخی نواقص در بودجه سال آینده، گفت: به عنوان نمونه همانطور که اشاره شد، در بودجه ۱۴۰۴ خوشبختانه ابهام آن یک درصد موضوع بند (ب) تبصره ۱۳ قانون بودجه ۱۴۰۳ برطرف شده و یک حکم قطعی آوردیم که خزانهداری کل به صورت مستقیم از حساب مستنکفین از اجرای این قانون کم خواهد کرد. امیدواریم با رفع ابهامی که در این حکم برنامه زده شده است، مشکل حمایت از حوزه فرهنگ تا حدی حل شود./پایان پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.