به گزارش صبح مجلس؛ کمیسیون صنایع و معادن یکی از کمیسیونهای مهم و کلیدی مجلس شورای اسلامی است که مسئولیتهای وسیعی در حوزههای مختلف صنعتی، مخابراتی، معادنی، پتروشیمی، صنایع هوافضا و ارتباطات را بر عهده دارد. این کمیسیون در راستای تحقق اهداف کلان کشور در بخشهای اقتصادی و صنعتی، در دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی فعالیتهای متعددی را دنبال کرده است.
از زمان آغاز به کار کمیسیون صنایع و معادن در دوره دوازدهم مجلس، این کمیسیون با تمرکز بر حمایت از تولیدکنندگان و صنعتگران داخلی، همواره در پی راهکارهایی برای ساماندهی بازار خودرو و حل مشکلات موجود در این بخش بوده است.
کمیسیون صنایع و معادن طی چند ماه آغاز فعالیت خود ۵۰ جلسه رسمی برگزار کرده که در آنها مسائل و چالشهای مهم کشور مورد بررسی قرار گرفته است. از این تعداد، ۱۰ جلسه با حضور وزرا برگزار شده است که در آنها مسائل کلیدی کشور در حوزههای مختلف صنعت و معدن مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته است.
از جمله مصوبات و اقدامات مهم کمیسیون صنایع و معادن، میتوان به بررسی گزارش عملکرد دستگاههای مسئول در تأمین و تخصیص نیازهای ارزی واحدهای صنعتی و تولیدی کشور اشاره کرد. این بررسیها با هدف تسهیل روند تأمین ارز برای واحدهای تولیدی و کمک به رونق تولید داخلی صورت گرفته است. همچنین، بررسی حادثه دلخراش معدن پروده طبس یکی دیگر از اقدامات مهم این کمیسیون بوده است که با هدف شناسایی علل وقوع حادثه و اتخاذ تدابیر ایمنی برای جلوگیری از تکرار حوادث مشابه انجام شد. علاوه بر این، کمیسیون صنایع و معادن به بررسی بخش اول لایحه بودجه کل کشور نیز پرداخته است.
در ادامه اقدامات پیگیریشده توسط این کمیسیون، میتوان به موضوعات مختلفی مانند بررسی وضعیت زنجیره تولید صنعت نساجی و واردات پارچه، بررسی موضوع واردات خودرو و مشکلات و معضلات قطعهسازان و همچنین بررسی چالشهای مربوط به تولید خودروهای برقی اشاره کرد. یکی دیگر از موضوعات مطرح در جلسات کمیسیون، بررسی ناترازی انرژی در حوزه گاز صنایع و خوراک پتروشیمی بوده است که به دنبال پیدا کردن راهحلهایی برای کاهش وابستگی به واردات انرژی و بهینهسازی مصرف آن در صنایع بوده است.
در حال حاضر، کمیسیون صنایع و معادن با دستور کارهای مهم دیگری نیز روبهرو است که برخی از آنها نظیر بررسی طرح اصلاح قانون معادن، بررسی طرح الزامات توسعه و بهکارگیری هوش مصنوعی در کشور و همچنین بررسی مشکل نحوه تخصیص ارز توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت. کمیسیون صنایع همچنین به ایمنی معادن زغالسنگ کشور نیز توجه ویژهای داشته و در تلاش است تا راهکارهایی برای ارتقاء ایمنی در این بخش ارائه دهد. علاوه بر این، تدوین پیشنهادهای قانونی در راستای اجرای تبصره ۱ ماده ۴۵ قانون آئیننامه داخلی مجلس شورای اسلامی از دیگر دستور کارهای این کمیسیون است.
همچنین، در راستای نظارت بر وضعیت فعالیتهای صنایع و معادن کشور، کمیسیون صنایع و معادن از آغاز فعالیت خود تاکنون سه سفر استانی به مناطق مختلف کشور داشته است. این سفرها با هدف آشنایی بیشتر با مشکلات و چالشهای موجود در این بخشها و ارائه راهحلهای عملی برای حل آنها صورت گرفته است./پایان پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.