به گزارش صبح مجلس؛ سید محمد مولوی در خصوص طرح سوال از وزیر جهاد کشاورزی، گفت: در فصل دوازدهم برنامه هفتم توسعه و در سیاستهای کلان ابلاغی مقام معظم رهبری نسبت به توسعه دسترسی به آبهای آزاد توصیه شده است، از وزیر جهاد کشاورزی سوالاتی را در خصوص توسعه صیدگاه استان خوزستان، توزیع اعتبارات سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور، مجتمع ۴۸ واحدی دامپروری آبادان و سایت تکثیر میگو چویبده آبادان مطرح کردم.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: جمعیت استان خوزستان حدود ۵ میلیون نفر است و ۶۴ هزار کیلومتر مربع وسعت دارد که ۴۰ هزار نفر صیاد داخل شناور و حدود ۷۰۰ شناور داریم اما متاسفانه صیدگاه استان با تعداد صیادان و شناوران همخوانی ندارد.
وی افزود: زمانی که صیدگاه کوچک و صیادان زیاد باشند ماهی صید شده به ساحل آورده نمیشود و بر روی آب آنها را به فروش میرسانند و ماهی به سبد غذایی کشور اضافه نمیشود؛ فروش سوخت نیز به راه دیگر تامین درآمد صیادان تبدیل میشود، صیادان استان خوزستان حتی یک مجوز صیادی در آب های دور را ندارند درحالی که منع قانونی وجود ندارد. وزیر جهاد کشاورزی در نشست کمیسیون کشاورزی موافقت کرد تا صیدگاه استان خوزستان را افزایش دهند و قدرت موتور شناورهای صیادی نیز به ۳۵۰ اسب بخار ارتقاء پیدا کند.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه پروسه تخصیص اعتبار سازمان تعاون روستایی طی ده سال اخیر به استان ها را بررسی کردم، به برخی از استانها از سال ۹۶ تا کنون اعتباری داده نشده است، عنوان کرد: استان بوشهر از سال ۹۳ و چهارمحال بختیاری از سال ۹۵ تا کنون اعتباری داده نشده است اما استانهای وجود دارند که در این ۱۰سال ۳۴ بار اعتبار دریافت کرده اند این ناعدالتی را چه کسی باید پاسخ دهد. در این زمینه با نهادهای نظارتی مانند سازمان بازرسی و دیوان محاسبات نامه نگاری انجام دادهایم که پس از بررسی به این موارد رسیده اند.
مولوی با بیان اینکه استان خوزستان سال ۱۳۹۶ الی ۹۷ از سازمان تعاون روستایی اعتبار دریافت کرده است و موضوع من تنها استان خوزستان نیست و استان های محروم نیز چنین شرایطی را دارند،گفت: تعاون روستایی استان ها نوک پیکان حوزه کشاورزی هستند و با عدم توزیع عادلانه منابع به آنها ظلم میشود.
نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه برای راه اندازی مجتمع ۴۸ واحدی دامپروری آبادان تمامی کارها انجام شده است و وزارت جهاد کشاورزی یک ماموریت برای نصب پمپاژ در خط دو کیلومتری انتقال آب داشت که آن را انجام نداد، عنوان کرد: با تکمیل این مجتمع استان های همجوار نیز در زمینه تامین گوشت قرمز بهرهمند میشوند و برای ۵۰۰ نفر نیز اشتغالزایی به همراه دارد.
وی تصریح کرد: تکثیر میگو یک پروسه است که باید طی شود، لارو مورد نیاز پرورش دهندگان میگو استان خوزستان از سایر استان ها تامین میشد با تکمیل سایت تکثیر میگو چوئبده آبادان سرعت تولید میگو افزایش پیدا میکند اما سازمان شیلات نتوانسته است جاده دسترسی دو کیلومتری این پروژه را به عنوان تکلیف قانونی خود اجرا کند./پایان پیام
ارسال دیدگاه
نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.